Haber Merkezi
Gürpınar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, karate takımı sporcuları 28 ülkeden 1400 sporcunun katılımı ile İstanbul Wow Hotel Spor Salonunda bu yıl 33.üncüsü düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasında katılan Gürpınar’lı Karateciler ilçeye kupa ve madalyalar ile döndüler.

Türkiye Karate Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 28 ülkeden 1400 sporcunun katılımı ile İstanbul WOW Hotel Spor Salonunda yapılan 33.üncü Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasına 4 sporcu ile katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gürpınar İlçe Müdürlüğünün Karate Sporcuları kendi dallarında mücadele ettikleri 33. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasında büyük başarılara imza attılar.
Gürpınar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü karate takımı sporcuları katıldıkları turnuvaların başarılı mücadelesi sonucunda, 2008 doğumlu kategoride 30 kiloda Berke Ulaş Ayten birinci, 35 kiloda Emirhan Güngör üçüncü, 40 kiloda Yağız Bulut Dağ Beşinci olurken, 2009 doğumlu kategori +45 kiloda ise Emirhan Basar üçüncü oldu. 2008 doğumlu Bay Kumite kategorisinin takım yarışmalarında ilçelerine takım halinde üçüncülük kupası kazandıran ve başarılı karşılaşmalar sonucunda ilçelerinden sıkça bahsettiren başarılı karateciler 2. kez katıldıkları Uluslararası bir turnuvadan 1 Altın, 2 bronz ve 1 takım 3.lüğü kupası ile döndüler.
Yapılan ödül töreni sonunda açıklamada bulunan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Okan Aksu “Türkiye Karate Federasyonumuz tarafından İstanbul’da 1400 sporcumuzun zorlu mücadeleleri sonunda ilimizin adını kazandığımız başarılı sonuçlar ile 4 farklı kategoride ilimizin adından sıkça bahsettirdiğimiz için çok mutluyuz. Zorlu ve disiplinli çalışmalarımızı 1 Altın, 2 bronz ve 1 takım 3.lüğü kupası ile taçlandırdık. Bu müsabakalara katılmamızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.
28 Ülkeden, 1400 sporcunun katıldığı turnuvanın 4 farklı kategorisinde başarılı sonuçlar elde ederek ilçeye 1 altın, 2 bronz ve 1 takım 3.lüğü ile döndükleri için gururlu olduklarını belirten; Gürpınar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vural İnal ise; Van adına katıldıkları önemli bir organizasyondan başarılı sonuçlar ile bizleri gururlandıran sporcularımızı ve antrenörümüzü yürekten kutluyoruz.
Sporcularımız kazandıkları bu güzel başarıları ile bizlere bir kez daha azim ve kararlılıkla çalışmanın sonucunda, üstesinden gelinmeyecek hiçbir zorluğun olmadığını göstermiş oldular. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman sporcularımızın yanında olan antrenörümüze, bizlerden desteklerini esirgemeyen; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Gürpınar Kaymakamımız Sayın Fatih Sayar’a, Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.