2019 yılını geride bırakırken Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri derleyen İLKHA, hafızaları yeniden canlandırdı.

Geride bıraktığımız 2019, Türkiye ve dünya genelinde önemli olaylara sahne oldu.

Türkiye'de Barış Pınarı Harekatı, 31 Mart Yerel seçimleri ile ardından yenilenen İstanbul seçimleri, ABD’den Türkiye’ye yaptırım açıklamaları, siyanür ölümleri, askerliğin 6 aya düşürülmesi, Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin üretilmesi gibi konular öne çıktı.

Dünyada ise yine mülteci krizleri, İslam coğrafyasında düzenlenen saldırılar, Yeni Zelanda'daki cami saldırısı, Mısır'daki idamlar, birçok ülkede düzenlenen sokak gösterileri 2019'a damgasını vurdu.

İLKHA'nın gözünden 2019'da öne çıkan haberler şöyle:

Şırnak'ta maket uçaklarla saldırı girişimi/ 2019-01-01

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki jandarma birliklerine, C-4 tipi patlayıcı yerleştirilerek 3 maket uçak ile saldırı girişiminde bulunuldu. Maket uçakların, polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Kaynak

Ücretli poşet uygulaması tepkilerle hayata geçti/ 2019-01-01

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren tüm alışveriş merkezlerinde ücretli poşet uygulamasına geçildi. Alışveriş merkezleri bugünden itibaren poşetleri 0.25 kuruştan satmaya başladı.

Uygulama ile kaynakların verimli olarak kullanılması ve plastik poşetten kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor ancak vatandaşlar yeni uygulamaya tepki gösterdi.

Kaynak

ABD ile siyonistler UNESCO'dan resmen çıktı/ 2019-01-02

ABD ve işgalci terör çetesi, BM’nin Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'dan ayrıldı.

UNESCO, Filistin’e 2011’de tam üyelik vermesi, bazı tarihi bölgeleri Filistin kültür mirası listesinde göstermesi ve terör çetesinin Doğu Kudüs’ü işgalini kınaması gibi nedenlerle siyonist karşıtı olmakla eleştiriliyordu. ABD daha önce 1984’te Reagan döneminde de UNESCO’dan ayrılmış, gerekçe olarak örgütün Sovyet çıkarlarına çalışmasını göstermişti.

Kaynak

Erbaş: İslam düşmanlığı internet dünyasında 'eleştirinin' arkasına sığınarak gizleniliyor/ 2019-01-02

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İnsanlık suçu olan İslam düşmanlığının, basılı-görsel yayınlar alanında ve internet dünyasında, 'eleştiri' kavramının arkasına sığınarak gizlenmeye çalışıldığı dikkat çekmektedir." dedi.

Kaynak

Trump: PKK/YPG'yi korumak istiyoruz/ 2019-01-03

ABD Başkanı Donald Trump Suriye'deki Amerikan askerlerinin çekilmesini zamana yayacaklarını ve ABD destekli PKK/YPG'yi korumaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak

İlk kez bir uzay aracı Ay'ın karanlık yüzüne indi/ 2019-01-03

Çin Ulusal Uzay İdaresi, Chang'e-4'ün Beijing saatiyle 10.26'da, (TSİ 05.26) yumuşak bir iniş gerçekleştirdiğini açıkladı.

Chang'e-4 inişin ardından, Queqiao röle iletişim uydusunun aracılığı ile ayın yerküreden görülemeyen karanlık yüzünün ilk yakın çekim fotoğrafını dünyaya gönderdi.

Kaynak

Cemal Kaşıkçı soruşturmasında 5 kişiye idam cezası/ 2019-01-03

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin, ilk kez hakim karşısına çıkan 11 kişiden 5'i hakkında Suudi Arabistan Başsavcılığınca idam cezası istendi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girmiş ancak bir daha çıkmamıştı. Kaşıkçı'nın, Suudi'den gelen bir ekip tarafından vahşice öldürüldüğü belirtilmiş ve daha sonra bu ekibin görüntüleri basına yansımıştı.

Kaynak

Allah'ın Kılıcı: Hâlid bin Velîd/ 2019-01-04

Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) Seyfullah (Allah’ın kılıcı) unvanını verdiği Hâlid b. Velîd, Sasani ve Bizans imparatorluklarına karşı yapılan birçok savaşa katıldı ve büyük zaferler kazandı.

Kaynak

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü/ 2019-01-05

Kaliforniya'nın Torrance şehrinde bir bowling salonunda yapılan silahlı saldırıda 3 kişi öldü ve 4 kişi yaralandı.

Kaynak

Ankara'da başörtülü kadına saldırı/ 2019-01-05

Ankara Sıhhiye'deki bir restoranda Elif Gürbüz isimli başörtülü bir kadın, restorana giren başka bir kadının fiziki ve sözlü saldırısına uğradı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansırken Gürbüz, saldırgan hakkında savcılığı suç duyurusunda bulundu.

Kaynak

90'lık dede yemenicilik yapıyor/ 2019-01-06

Şanlıurfa'da 5 yaşından beri yemenicilik yaptığını belirten 90 yaşındaki Ahmet Hastaoğlu, teknolojiye meydan okuyarak unutulmaya yüz tutan baba mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Kaynak

Afganistan'da heyelan: 30 ölü 20 yaralı/ 2019-01-06

Afganistan'ın Badahşan vilayetindebulunan bir altın madeninde meydana gelen toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaraladı.

Kaynak

Gabon'da darbe girişimi/ 2019-01-07

Afrika'nın batısındaki Gabon ülkesinde bazı askerlerin darbe girişiminin güvenlik birimlerince engellendiği, 4 darbeci askerin de yakalandığı belirtildi.

Kaynak

Otomobil dereye uçtu: 8 ölü/ 2019-01-08

Tekirdağ'da bir otomobilin köprüden dereye düşmesi sonucu 3'ü çocuk 8 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Uzunköprü’de ikamet eden Erkan Arslan (43), Buğra Barış Arslan (19), Buğlem Arslan (5), Mustafa Öner( 65), Ayşe Öner (67), Pınar Aldemir(24), Seyit Abdullah Aldemir (5), Emir Umeyr Aldemir (1) olduğunu açıklandı.

Kaynak

Çin'de ilkokula bıçaklı saldırı: 20 yaralı/ 2019-01-08

Çin'in başkent Pekin'de bir okulda düzenlenen bıçaklı saldırıda 20 öğrenci yaralandı.

Kaynak

Hamas 45 casusu yakaladı/ 2019-01-09

Hamas yönetimindeki Gazze’deki Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İç Güvenlik Teşkilatı, Kasım ayında işgal ordusu komandolarının Gazze Şeridi’ne sızma girişimlerinden bu yana siyonist rejim hesabına ajanlık yapan 45 kişinin yakalandığını açıkladı. Konuyla ilgili yayınlanan video kaydında, gözaltına alınanlardan bazılarının işgal rejimi için ajanlık yaptıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

Kaynak

17 hakim ve savcı ihraç edildi/ 2019-01-10

​HSK Genel Kurulu tarafından, FETÖ irtibatı olduğu gerekçesiyle 17 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi.

Meslekten ihraç edilen hakim ve savcıların isimleri şöyle;

"Ankara Batı Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, Mersin Cumhuriyet Savcısı İdris Turgut, İstanbul Hakimi Caner Kahraman, Manavgat Hakimi Feyza Temizkan, Gebze Hakimi Lokman Kambur, Erzurum İdare Mahkemesi Üyesi Sümeyra Anuk, Adana Cumhuriyet Savcısı Mustafa İbrahim Kenanoğlu, Ilgaz Cumhuriyet Savcısı Habib Nişancı, İstanbul Vergi Mahkemesi Üyesi Sayıt Dedebali, Yatağan Hakimi Ergül Bala, Ankara İdare Mahkemesi Üyesi Sümeyra Suphandağı, Adana Hakimi Ayşe Atalay, Gaziantep Hakimi Mahmut Yaşar, Mardin İdare Mahkemesi Üyesi Tuğba Şule Kızıltoprak, Germencik Cumhuriyet Savcısı Onur Kaya, Çatalca Cumhuriyet Savcısı Muhammed Emin Yeller"

Kaynak

Makedonya'nın ismi resmen değişti/ 2019-01-11

Makedonya Meclisi, ülkenin adının Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirilmesini öngören anayasa değişikliğini onayladı.Makedonya'da uzun yıllardır balkan ülkesinin adıyla ilgili bir anlaşmazlık yaşanıyordu.

Kaynak

Maden ocağında göçük: 21 ölü/ 2019-01-13

Çin'in Şenşi eyaletinin Shenmu kenti yakınlarında Lijiagou kömür madeninde göçük meydana geldi. Kazada 87 işçiden 66'sı kurtarılırken 21 işçinin cesedine ulaşıldı.

Kaynak

Kassam Birlikleri'nden 'Keskin Kılıç Operasyonu' hakkında yeni bilgiler/ 2019-01-13

Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri, işgal ordusunun 'özel birlikleri'nden bir grubun Gazze'ye sızma girişimine karşı İzzettin Kassam Birlikleri'nin müdahalede bulunması suretiyle sızmanın engellenmesi ve "Keskin Kılıç Operasyonu" olarak adlandırılan operasyon hakkında bazı yeni ayrıntıları kamuoyuna duyurdu.

Kassam Birlikleri'nin sözcüsü Ebu Ubeyde basın toplantısında, "İşgal güçleri direnişe karşı dinleme cihazları yerleştirmek için Ocak 2018'de başlayarak Ekim 2018'e kadar çalışma yürüttü. Bundaki amacı Gazze'deki direniş elemanları arasındaki konuşmaları dinlemek amacıyla bir altyapı oluşturmaktı. Ancak direniş bunu birkaç kez boşa çıkardı." dedi.

Kaynak

ÖSYM'den sınav ücreti açıklaması/ 2019-01-15

ÖSYM, "Şehit ve gazi yakınlarından sınav ücreti alınmayacak" açıklamasında bulundu.

Kaynak

Münbiç'te patlama meydana geldi: 14 ölü/ 2019-01-16

Münbiç'te, ABD güçlerinin de bulunduğu yerde meydana gelen patlamada 2'si ABD askeri 14 kişinin öldüğü, en az 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Patlamanın, ABD ve Fransız askerlerinden oluşan bir grubun, YPG'lilerle toplantı yaptığı restoranda meydana geldiği bildirildi.

Kaynak

4 Susa şehidinin babası vefat etti/ 2019-01-16

1992 yılında PKK tarafından Susa Camii'nde kurşuna dizilerek katledilen 10 cami yareninden olan 4 kardeşin babası Hacı Mustafa Fidancı, hayatını kaybetti.

Kaynak

Gümüş'ten 17 Ocak ve Hizbullah Cemaati'nin 40'ncı yılı mesajı/ 2019-01-17

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, Cemaat'in Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu'nun 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul'da bulunduğu eve yönelik baskında şehid edilmesi ve Hizbullah Cemaati'nin kuruluşunun 40'ncı yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Gümüş, mesajında tüm olumsuz şartlara rağmen Hizbullah Cemaati'nin 40 yıldır aynı kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurguladı.

Kaynak

Diyanet: Sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyecek/ 2019-01-18

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il müdürlüğüne gönderdiği talimatla sigara içen personele hac organizasyonunda görev verilmeyeceğini belirtti.

Kaynak

Akaryakıt boru hattında patlama: 85 ölü / 2019-01-21

Meksika'nın başkenti Meksiko'da bir akaryakıt boru hattında çıktığı belirtilen patlama sonucu 85 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak

Akdeniz'de göçmenleri taşıyan bot battı/ 2019-01-19

Libya açıklarında, içerişinde 120 göçmenin bulunduğu botun batması sonucu 2 bebek ve bir hamile kadının da aralarında bulunduğu 117 kişi boğuldu.

Kaynak

AK Parti kurucularından Böhürler'den "başörtüsü" çıkışı/ 2019-01-20

​AK Parti kurucularından olan Ayşe Böhürler, "Başörtülülerin önlerine dikilen engeller kaldırılmış gibi görünse de bu sorun ilk fırsatta canlandırılacak sembol bir meseledir. Başörtülülerin sayılarının artması sorunun kapasitesini yok etmez." dedi.

Kaynak

PKK/YPG ile ABD ortak devriyesine saldırı: 5 ölü/ 2019-01-21

Suriye'nin Haseke kentinde, PKK/YPG ile ABD'nin ortak askeri konvoyuna düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 2 ABD askeri de yaralandı.

Kaynak

Afganistan'da 120'den fazla asker öldürüldü/ 2019-01-21

Afganistan'ın Maydan Vardak vilayetinde, Taliban'ın askeri kampa düzenlediği saldırıda en az 120 asker öldürüldü.

Kaynak

Mali'de BM üssüne saldırı/ 2019-01-21

Mali'nin kuzeydoğusunda yer alan BM'ye bağlı askeri üsse düzenlenen saldırıda, BM'nin Mali misyonu Mınusma'nın açıklamasına göre 8 barışgücü askeri öldürüldü. Bir süre sonra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stéphane Dujarric, saldırıda 10 askerin öldürüldüğünü, 25 askerin ise yaralandığını ifade etti. Öldürülen askerlerin Çad ordusuna bağlı askerler olduğu belirtildi.

Kaynak

Pakistan’da yolcu otobüsü ve petrol tankeri çarpıştı: 26 ölü/ 2019-01-22

Pakistan'ın Karaçi kentinden Belucistan'ın Panjgur bölgesine giden yolcu otobüsü, karşı yönden gelen petrol tankeriyle çarpıştı.Kazada, içerisinde 40 kişinin bulunduğu yolcu otobüsünden 26 kişi hayatını kaybetti. En az 10 yolcunun yaralandığı kazanın ardından tankerdeki petrolün de yayılmasıyla iki araç yandı.

Kaynak

En zengin 26 kişi dünya nüfusunun yarısı kadar servete sahip/ 2019-01-22

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın hazırladığı raporda, dünyadaki gelir dağılımı adaletsizliğiyle ilgili çarpıcı sonuçlar yer aldı. Rapora göre en zengin 26 kişinin serveti dünya üzerindeki 3,8 milyar insanın servetine denk düşüyor. Ayrıca zenginler 2018 yılında servetini 900 milyar dolar artırdı.

Kaynak

Moro Müslümanlarının seçim zaferi/ 2019-01-22

Filipinler'de Müslüman direnişçilerin hükümet ile vardıkları barış anlaşması kapsamında hazırlanan ve Moro Müslümanlarına kapsamlı özerklik sağlayan Bangsamoro Temel Yasası için referanduma gidildi. Moro Müslümanları, referandumdan yüzde 80'lik evet oyunu çıkararak büyük bir zafere imza attı. Onaylanan yasayla, bölge Müslümanlarının hukuki ve ekonomik kazanımlarının artması öngörülüyor.

Kaynak

Etiyopya'da 13 bin kişi aftan yararlandı/ 2019-01-22

Nisan 2018'de iktidara gelen Etiyopya Başbakan Abiy Ahmet liderliğindeki hükümetin, son 6 ayda 13 bin 200 kişiyi affettiği belirtildi.

Kaynak

CHP'nin "müftülüklere evlendirme yetkisi" itirazına AYM’den ret/ 2019-01-23

Anayasa Mahkemesi, CHP'li 125 milletvekilinin müftülüklere evlendirme yetkisi verilmesi hakkındaki düzenlemenin iptaline dair yaptığı başvuruyu reddetti.

Kaynak

KPSS ortaöğretimde 56 bin kişi sıfır çekti/ 2019-01-23

​2018-KPSS Ortaöğretim'de genel yetenek ve genel kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puan olması kriterini sağlayamayan 56. 633 adayı sıfır çekti ve puanı hesaplanmadı.

Kaynak

ABD ile Venezuela arasındaki gerginlik/ 2019-01-24

ABD Başkanı Donal Trump yaptığı yazılı açıklamada, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Trump'un Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasından sonra yaptığı açıklamada, ABD ile siyasi ve diplomatik bütün ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Maduro'yu telefonla arayarak desteklerini iletti.

Venezuela'da yüzbinlerce kişi, Kurtuluş Günü Kutlamaları kapsamında Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek için sokaklara indi.

Bolivya, Küba, Meksika, Rusya ve Türkiye, İran Maduro'yu Venezuella devlet başkanı olarak tanıdıklarını ve desteklediklerini açıkladı.

Kanada, Brezilya, Paraguay, Kolombiya, Arjantin, Peru, Ekvador, Kosta Rika, Şili ve Guatemala ise ABD Başkanı Trump'un "geçici başkanı" Juan Guaido'yu tanıdıklarını ve destek verdiklerini açıkladı.

Kaynak

ABD Venezuela'da darbeye hazırlanıyor/ 2019-01-25

ABD Başkanı Trump'ın, muhalif lider Guaido'yu "geçici devlet başkan" olarak tanımasının ardından ABD'nin Venezuela'da darbeye hazırlandığı tezini daha da kuvvetlendirdi.

Kaynak

Türkiye'ye ait askeri üs yakıldı/2019-01-26

Irak Kürdistanı'nında TSK tarafından düzenlenen hava harekatı esnasında 4 sivilin hayatını kaybettiği ididaları üzerine halk, Duhok'taki Türkiye'ye ait askeri üsteki araçları ateşe verdi.

Milli Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin, "Irak kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provakasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğa da "İçeride ve dışarıda bizim huzurumuza ve refahımıza kastedenlere hayat hakkı tanımayacağız." ifadeleriyle saldırıya tepki gösterdi.

Kaynak

Filipinler'de iki bombalı saldırı: 27 ölü/ 2019-01-27

Filipinler'de Katolik kilisesine yönelik düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 27 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kaynak

Ailelerinden haber alamayan Doğu Türkistanlı Müslümanlar: Sessiz kalmayın!/ 2019-01-28

​Komünist Çin'in zulmü karşısında Türkiye'ye sığınan Doğu Türkistan Müslümanlar, geride bıraktıkları ailelerinden haber alamadıklarını belirterek, başta AK Parti Hükümeti olmak üzere kamuoyuna yaşananlara tepki göstermeleri çağrısında bulundu.

Kaynak

Savaşın 8'inci yılına girdiği Suriye/ 2019-01-28

Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan olaylar, dış müdahalelerle büyük bir yıkıma, yüzbinlerce insanın ölümüne ve milyonlarca insanın yerinden yurdundan olmasına sebep olan büyük bir savaşa dönüştü.

Kaynak

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde alınmış bir kararımız yoktur/ 2019-01-29

Parti olarak yerel seçimlere katılmayacaklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde de alınmış bir kararlarının olmadığını ifade etti.

Seçimlere katılmama kararı aldıklarını söyleyen Sağlam, "Bu karar parti olarak müstakilen veya ittifak yöntemiyle seçimlere katılmama şeklindedir. Kararlarımızı; partimizin üzerinde inşa olduğu ilkeler ve programlara uygun olarak, yetkili kurullarımızın onayıyla kendimiz alıyoruz. HÜDA PAR olarak 31 Mart seçimlerini boykot etmiyoruz. Böyle bir açıklamamız ve böyle bir tavrımız da yok." dedi.

Kaynak

Afganistan'da her yıl binlerce sivil katlediliyor/ 2019-01-29

Birleşmiş Milletler verilerine göre Afganistan'daki çatışmalarda 2009'dan bu yana her yıl 6 ila 11 bin arasında sivil hayatını kaybediyor.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, 2014'ten bu yana çatışmalarda 45 binden fazla güvenlik görevlisinin öldüğünü söylemişti.

Kaynak

Moro Müslümanlarının zaferini hazmedemeyenler iş başında/ 2019-01-30

Filipinler'de yaşayan Moro Müslümanlarının 73 yıldır süren mücadelesi sonucu özerklik için yapılan seçimde yüzde 80 "evet" oyu çıkmıştı.

Müslümanların bu zaferinin ardından bir Katolik kilisesini hedef alan iki ayrı bombalı saldırıda 19 kişi öldü, 48 kişi yaralandı. Karanlık yapılan bugün de bir caminin içine el bombası atmak suretiyle 2 kişinin şehid olmasına 4 kişinin de yaralanmasına nede oldu.

Meydana gelen bombalı saldırılar Moro Müslümanlarının zaferini baltalamaya yönelik, karanlık ellerin devreye girdiği yorumlarını da beraberinde getirdi.

Kaynak

UNICEF: Yemen’de 6 bini aşkın çocuk öldü veya yaralandı/2019-01-31

UNICEF'ın Yemen ofisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, iç savaşın başladığı 2015'ten bu yana 6 bin 700'den fazla çocuğun öldüğü veya yaralandığı bildirildi. Yemenli 358 bin çocuğun akut yetersiz beslenme mağduru olduğu ve bu çocukların acil tedaviye ihtiyaç duydukları belirtildi.

Kaynak

Moro'da direnişle gelen zafer/ 2019-01-31

​Yarım asırlık bir mücadelenin ardından varılan anlaşmayla Bangsamoro Özerk Hükümeti kurma hakkı elde eden Moro Müslümanları, mücadelesini verdikleri İslami yaşam rahatlığına kavuşarak şer'i hükümlerin uygulanacağı mahkemeler açabilecek.

Kaynak

Doğu Türkistanlı çocukların tutulduğu toplama kampı gizli kamerada/ 2019-01-31

​Anne ve babaları, Çin yönetimi tarafından toplama kamplarına gönderilen Doğu Türkistanlı Uygur ve Kazak Müslüman ailelerin çocuklarının tutulduğu kampların görüntüleri ortaya çıktı.

Kaynak

ŞUBAT

Tek parti dönemindeki zulümlerin 115 yıllık tanığı/ 2019-02-01

Tek parti dönemindeki zulümlerin canlı tanığı 115 yaşındaki Fatma Özden, "Kur’an-ı Kerimlerimizi hayvanlarımızı beslediğimiz ahırda saklamak zorunda kalırdık. Kur’an-ı Kerim’i iyice sarar daha sonra bulunmasın diye zibilin içerisine gizlerdik." dedi.

Kaynak

ABD'de aşırı soğuktan ölenlerin sayısı 21'e yükseldi/ 2019-02-02

​ABD'nin orta batı eyaletlerini vuran ve "kutup girdabı" olarak adlandırılan soğuk hava dalgası nedeniyle ölenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Kaynak

​HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Adaya göre seçmenlerimizi yönlendireceğiz/ 2019-02-03

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 31 Mart yerel seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceklerine dair, "Yerine ve adayına göre seçmenlerimizi yönlendirme şeklinde bir strateji izleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak

Türkiye idamla yargılanan İhvan mensubunu Mısır'a iade etti/ 2019-02-03

İstanbul Atatürk Havalimanına gelen ve idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in, darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edildiği belirtildi.

Kaynak

Fransa sömürüsünden günümüze Cezayir/ 2019-02-06

Uzun yıllar Fransa'nın işgali altında yaşayan Cezayir, katliamlar, sosyal, kültürel ve ekonomik baskının her çeşidinin uygulanması, Fransızcanın eğitim dili olarak kullanılmasına rağmen dininden ve bağımsızlık isteğinden vazgeçmedi. Müslüman önderlerin öncülüğünde bağımsızlığına kavuşan Cezayir, Batı'nın kirli ellerini çekmemesi üzerine içerideki işbirlikçiler yaptıkları zulüm ve uyguladıkları politikalarla işgalcileri aratmadı.

Kaynak

İstanbul'da bina çöktü/ 2019-02-06

​İstanbul Valiliği, Kartal'daki bina çökmesi olayında arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı Kartal'daki bina çökmesi olayında arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Kaynak

Pompeo haritada Türkiye'yi ikiye böldü/ 2019-02-06

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter hesabı üzerinden Venezuela'da Juan Guaido'ya destek verdiğini açıklayan ülkeleri mavi ile gösteren bir dünya haritası paylaştı.

Söz konusu haritada Türkiye'nin haritası ikiye bölünmüş şekilde verildi.

Kaynak

Kongo'da Ebola salgını yüzlerce can aldı/ 2019-02-10

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, son 6 ayda Ebola salgınından dolayı ölenlerin sayısının 502'yi bulduğunu açıkladı.

Kaynak

ABD Afganistan'da sivilleri vurdu: 21 ölü/ 2019-02-10

Afganistan'ın yerel haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend kentinin Sengin ilçesinde gece sivilleri hedef alan hava saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılarda en az 21 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yine Hilmend'in Sengin ilçesinde düzenlenen saldırılarda en az 13 sivil katledilmişti

Kaynak

Kumarın ve alkolün terk edildiği örnek ilçe: Çelikhan/ 2019-02-11

8 bin 600 nüfusu ile Adıyaman'ın en küçük ilçeleri arasında yer alan Çelikhan'da kahveler, kumar oynatılan değil, halkın birbirlerinin derdini dinleyip sevinçlerini paylaştığı bir mekân halini alıyor. İnanç ve geleneklerine bağlılıklarından taviz vermeyen ilçe sakinleri, kin ve düşmanlığın olmadığı bir aile gibi yaşadıklarını dile getiriyorlar. Ayrıca ilçede hiçbir esnaf alkol satışı yapmıyor.

Kaynak

İstanbul'da askeri helikopter düştü/ 2019-02-11

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde askeri helikopter düştü. Kazada 4 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak

Prens Selman'ın Kabe'nin üstüne çıkması tepkilere neden oldu/ 2019-02-13

Suudilerin Veliaht Prensi bin Selman, 600 korumayla Kabe'yi ziyaret etti. Selman, ziyareti sırasında Kabe'nin üstüne çıktı. Pek çok Müslümanın ibadetine engel olan olay, büyük tepki topladı.

Kaynak

İran'da saldırı: 27 asker hayatını kaybetti/ 2019-02-13

​İran'ın güneydoğusunda Devrim Muhafızları askerlerini taşıyan bir otobüse yönelik canlı bomba saldırısında 27 kişi hayatını kaybetti 13 kişi de yaralandı.

Kaynak

İslam düşmanı Fransa 7 camiyi kapattı/ 2019-02-13

İslam'a ve mukaddesatlarına yapılan saldırılarla sık sık gündeme gelen Fransa'nın, bir yıl içinde 7 caminin kapısına kilit vurduğu açıklandı.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada söz konusu camilerin OHAL kapsamında çıkarılan yasa gereği "terör, nefret ve ayrımcılık çağrısı yapma" bahanesiyle kapatıldığı belirtildi.

Kaynak

Uşak'ta rehine operasyonu/ 2019-02-15

Uşak'ta düzenlenen rehine operasyonunda biri polis 2 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Siyonistlere WhatsApp grubundan tehdit!/ 2019-02-15

Siyonist işgalcilerin üst düzey yetkililerini bir WhatsApp grubuna dahil eden Lübnan Hizbullah'ının, "intikam kaçınılmaz" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği belirtildi.

Kaynak

Sina Yarımadası'nda çatışma: 22 ölü/ 2019-02-16

Mısır'a bağlı Sina Yarımadası'nın kuzeyinde Mısır Ordusuyla silahlı gruplar arasında çıktığı belirtilen çatışmada 15'i Mısır askeri ve 7'si silahlı grup üyesi oldukları belirtilen 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak

Afganistan'da askeri üsse saldırı: 23 ölü/ 2019-02-16

Taliban'ın Afganistan'ın Kandahar kentine bağlı Şorabak ilçesinde askeri üsse saldırı düzenlediği ve saldırıda Kabil Hükümetine bağlı 23 askerin öldürüldüğü belirtiliyor.

Kaynak

Nijerya'da seçim öncesi saldırılar: 66 ölü/ 2019-02-16

Nijerya'da devlet başkanlığı ve parlamento seçimleri öncesi düzenlenen silahlı saldırılarda 66 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, seçimler güvenlik gerekçesiyle ertelendi.

Kaynak

Türkiye geneli "O'nu oku, O'nu yaşa" temalı siyer sınavı yapıldı/ 2019-02-17

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenlenen ödüllü Siyer Sınavı, yüzbinlerin katılımıyla sona erdi.

Kaynak

Reina saldırısı davası: 19 tahliye/ 2019-02-19

İstanbul Ortaköy'de "eğlence merkezi Reina"ya yönelik saldırıyla ilgili 39'u tutuklu 58 sanığın yargılandığı davada, 19 sanığın tahliyesine karar verildi.

Kaynak

Afganistan'da 70 asker ve polis Taliban'a teslim oldu/ 2019-02-19

Afganistan yerel haber kaynakları, Kabil hükümetine bağlı 70 asker ve polisin Taliban'a teslim olduğunu ve kentte bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda biri üst düzey 7 polisin öldürüldüğünü belirtiyor.

Taliban'a yakın haber kaynakları da teslim olanların 49'unun asker, 18'inin polis ve 5'inin ise milis güçler olduğunu ifade ediyor.

Kaynak

Mısır cuntası 9 ihvan mensubu genci idam etti/ 2019-02-20

Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu olduğu gerekçesiyle idama mahkûm edilen 9 İhvan-ı Müslimin genci, Kahire İstinaf Cezaevi'nde asılarak idam edildi.

Kaynak

Bangladeş'te büyük yangın/ 2019-02-21

​Bangladeş'in başkenti Dakka'da meydana gelen yangında ilk belirlemelere göre 78 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Kaynak

Nijerya'da çobanlar çiftçilere saldırdı: 17 ölü/ 2019-02-21

​Nijerya'nın Benue eyaletinde Fulani çobanlarının düzenlendiği saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Sudan'da hükümet feshedildi ve OHAL ilan edildi/ 2019-02-23

Sudan'ı 30 yıldır yöneten Ömer El Beşir, merkezi ve bölgesel hükümetleri fesh ettiğini duyurdu. Televizyonda yayınlanan konuşmasında El Beşir, bir yıl sürecek olağanüstü hal ilan etti.

Kaynak

İdam edilen El-Ahmedi: Vücudumuza Mısır'a 20 yıl yetecek elektrik verdiler/2019-02-23

Mısır’da Sisi cuntası tarafından idam edilen 9 ihvan mensubundan Mahmud El-Ahmedi’nin, idam edilmeden önceki mahkeme duruşmasında zindanda yaşadıkları ağır işkenceleri anlatarak, "Vücudumuza Mısır'a 20 yıl yetecek kadar elektrik verdiler" sözleri ortaya çıktı.

Kaynak

TBMM Başkanlığına Mustafa Şentop seçildi/2019-02-24

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 3'üncü turda aldığı 336 oyla 29. Meclis Başkanı seçildi.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kürdistan" çıkışı/2019-02-25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginde yaptığı konuşmada, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" açıklamasına işaret ederek, "Ne diyor? Kürdistan diyor. Kendine gel, Türkiye’de Kürdistan diye bölge var mı?" çıkışını yaptı.

Kaynak

Hemmam Ali Yusuf: Sisi siyonistlerin 'yüzyılın anlaşması' emellerine hizmet ediyor/2019-02-26

İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi ayrıca cemaatin Türkiye İdare Ofisi Başkanı Hemmam Ali Yusuf, Mısır gündemini ve gerçekleşen idamları İLKHA'ya değerlendirdi. Hemmam, "Sisi, siyonistlerin 'yüzyılın anlaşması' gibi emellerinin gerçekleşmesi ve yine onların gölgesi altında Arap yarımadasında kendisinin bir sultası olması için çalıştığını söyleyebiliriz." dedi.

Kaynak

Pakistan 2 Hindistan savaş uçağını vurdu/2019-02-27

Pakistan ordusu, hava sahalarına giren Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait 2 savaş uçağının vurulduğunu, uçaklardan birinin Cammu Keşmir bölgesine düştüğünü açıkladı.

Ordu sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur tarafından yapılan açıklamada, vurulan uçakların Hint pilotlarından ikisinin "yakalandığı" ifade edildi.

Kaynak

Savcının halı saha keyfi: 14 öğretmeni gözaltına aldırdı/2019-02-28

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha maçına bir saat erken gelen Savcı, top oynayan 14 öğretmeni polis çağırtarak gözaltına aldırdı.

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada açıklama yaparak, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını belirtti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Kaynak

MART

Mısır'da idam edilen 9 gencin göz yaşartan dramı/2019-03-01

Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu olduğu bahanesiyle idama mahkum edilen 9 İhvan üyesi genç, Sisi cuntası tarafından şehit edildi.

İdam edilen 9 gençten Mahmud Ahmedi, Ebul Kasım Ahmed Ali ve Ebu Bekir Seyyid Abdulmecid'in mahkemede, kendilerine yapılan işkenceleri anlattığı görüntüler ortaya çıkmış ve yapılan işkenceler cunta vahşetini ortaya koymuştu.

İLKHA, idam edilen gençlerin kısa biyografisi, idamdan önceki sözleri ve yakınlarıyla kurdukları iletişimi derledi. Yapılan derlemeler, idam edilen 9 gencin göz yaşartan dramını ortaya koydu.

Kaynak

Mali'de bombalı saldırı/2019-03-02

Mali'de asker taşıyan bir araca düzenlenen bombalı saldırıda 9 kişi öldü. Mali'nin Mopti'de bölgesinde G5 Sahel askerlerini taşıyan bir araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 9 askerin öldüğü belirtildi.

Bazı ağır yaralı askerlerinde olduğu ifade edilen patlamadan sonra bölgede, İslami gruplara operasyon başlatıldı.

Kaynak

İran'da helikopter düştü: 5 ölü/2019-03-04

İran’ın güneybatısında Çahar Mahal ve Bahtiyari ilinde Şehrikürd Tıp Üniversitesi’ne ait yardım helikopterinin düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Yargıda bir ilk: Tüm hakim ve savcılar için etik ilkeler belirlendi/2019-03-06

​Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı sisteminde bir ilk olarak tüm hâkim ve savcılarımızın uyacağı etik ilkeleri belirledik. Artık tüm hâkim ve savcılar bağlayıcı bir şekilde belirlenen etik kurallara uyacaklar." dedi.

Kaynak

Rus zulmüne karşı destansı Çeçen direnişi/ 2019-03-08

​Asırlardır Rus zulmüne ve emperyalizmine karşı kahramanca savaşan ümmetin mazlum, mağdur ve aynı zamanda kahraman mücahit evlatları Çeçenler, bu uğurda en azizlerini feda etmekten çekinmediler.

Kaynak

İşgalci çetelerce şehid edilen Filistinli kızın vasiyeti/ 2019-03-09

30 Ocak 2019 tarihinde işgalci çetelerce şehid edilen Filistinli genç kız Semah Mübarek'in, annesine yazdığı ve ortaya çıkan vasiyeti yürekleri dağladı.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ezana terbiyesizlik ettiler/ 2019-03-10

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Ezana yapılan saygısızlıkla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Ezana saygısı olmayanların bu millete de saygısı olmaz. Onlar bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı, ezan bayrak düşmanlığıdır." dedi.

Kaynak

Etiyopya'da yolcu uçağı düştü/ 2019-03-10

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı 149 yolcu ve 8 mürettebatıyla düştü.

Etiyopya'dan Kenya'ya uçan Etiyopya Hava Yolları ait yolcu uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Yolcu uçağında 149 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu.

Kaynak

Yemen'de katliam/ 2019-03-13

Suudi'nin başını çektiği koalisyon, Yemen'in Hicce kentine hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 40 kişi katledildi.

Kaynak

Yeni Zelanda'daki camide haçlı katliamı: 50 şehid/2019-03-15

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasının Hagley Park bölgesindeki Nur Camisi içerisine silahlı saldırgan tarafından ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Saldırıda, 50 kişi şehid oldu.

Haçlı terörist Brenton Harrison Tarrant,saldırının ardından gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak

Mali'de askeri üsse saldırı/ 2019-03-17

Mali'nin Mopti bölgesinde bulunan bir askeri üsse silahlı saldırı düzenlendiği, saldırıda 16 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Mopti bölgesinde bulunan Kareri şehrinin Dioura köyündeki askeri üssün hedef alındığı saldırıda 5 askeri aracın da imha edildiği belirtildi.

Kaynak

Haçlı terörünün cami katliamları hafızalarda yeniden canlandı/ 2019-03-18

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 50 Müslüman'ın katledilmesiyle sonuçlanan terör saldırısı, Haçlı zihniyetinin İslam düşmanlığının vardığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi.

Her fırsatta İslam'ı ve Müslümanları terörle suçlayan Batı ve Hıristiyan dünyası, bir yandan İslam coğrafyasını işgal ederek camiler dahil tüm kutsalları hedef alırken, diğer yandan kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanları ve camilere saldırıyor.

Kaynak

Afrika'da kasırga: Yüzlerce ölü ve kayıp / 2019-03-18

Afrika'nın güneyindeki ülkelere vuran Idai kasırgasında 150 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi ise hala kayıp. Kasırgadan bir buçuk milyon kişinin etkilendiği ifade edildi.

Mozambik ve Malavi'de 122 civarında kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken, Zimbabveli yetkililer 65 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdiler.

Kaynak

Endonezya'da ölü sayısı 114'e yükseldi/2019-03-20

Endonezya'nın doğusundaki Papua eyaletinde meydana gelen sel ve heyelanlarda, ölü sayısının 114'e yükseldiği belirtildi.

Kaynak

Kazakistan’ın başkenti "Nursultan" olarak değiştirildi/2019-03-20

​Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in görevi bırakmasının ardından cumhurbaşkanlığı ve senato başkanlığı için oylama yapıldı.

Kazakistan parlamentosu teklifi kabul ederek başkentin isminin ‘Nursultan’ olarak değiştirilmesini kabul etti.

Kaynak

Direniş hareketleri ekseninde Filistin/2019-03-21

Strateji Düşünce ve Analiz Merkezi (SDAM), Filistin ile ilgili genel bilgilerin olduğu ve Filistin'de bulunan İslâmî Hareketlerin incelenmeye alındığı bir çalışma hazırladı.

SDAM adına Muhittin Ay tarafından hazırlanan çalışmada ayrıca Filistin'in İslam'la tanışması, Filistin'in işgali, intifada hareketleri, Arap-Siyonizm savaşları gibi konular ele alındı.

Kaynak

ABD Somali'de sivil katliamları örtbas etmeye çalışıyor/2019-03-21

Uluslararası Af Örgütü, Somali'de ABD'nin artan hava saldırılarıyla birlikte sivil kayıpların da arttığını açıkladı. ABD'nin ise Somali'de şu ana kadar "hiçbir sivilin öldürülmediği" şeklindeki açıklaması, "ABD, Somali'de gizli savaş yürütüyor" yorumlarını beraberinde getirdi.

Kaynak

Emperyalist ABD Irak'ta geriye büyük bir yıkım ve ölüm bıraktı/2019-03-21

11 Eylül 2001'de İkiz Kulelere yapılan saldırının ardından ABD, kendisi için tehdit oluşturan unsurları yok etme iddiasıyla harekete geçti ve İngiltere ile birlikte dünyada "teröre karşı mücadele" başlattıklarını açıkladı. Bu plan çerçevesinde ilk olarak Afganistan'daki Taliban yönetimine karşı bir askerî müdahale kararı alındı ve Afganistan işgal edildi. Akabinde yeni hedef belirlendi: Irak.

Kaynak

Musul'dan geçen Dicle Nehri'nde feribot battı: 100 ölü/2019-03-21

Irak'ta Musul yakınlarındaki Dicle nehrinde aşırı yüklü bir feribotun battığı ve en az 100 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak

Cami katliamından sonra Yeni Zelanda'da okunan ilk hutbe gönüllere dokundu/2019-03-22

​Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 50 kişinin şehid olduğu saldırının ardından kılınan ilk Cuma namazında okunan hutbede, şehid olanların bir kayıp değil kazanım; tüm insanlık için de bir uyanış olduğu mesajı verildi.

Kaynak

Danimarkalı ırkçı lider Kur'an-ı Kerim yaktı/2019-03-23

Danimarka aşırı sağcı Stram Kurs lideri Rasmus Paludan, ülkesinde cuma namazı kılındığı sırada Kuran-ı Kerim yaktı.

Kaynak

Gana’da iki otobüs çarpıştı: 60 ölü/2019-03-23

Gana’nın Gampa şehrinde seyir halindeki iki yolcu otobüsü kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Mali'de köye saldırı: 115 ölü/2019-03-24

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de silahlı bir grup köye saldırdı.

Kabileler arası etnik çatışmaların yaşandığı bölgede, bir köye yönelik yapılan silahlı saldırıda aralarında hamile kadınlar ve çocukların da olduğu 115 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak

Sudan'da çocukların oynadığı cisim patladı: 8 ölü/2019-03-24

Hartum'un batısında, birkaç hafta önce askeri tatbikatların yapıldığı bir bölgeden getirdikleri cismin patlaması sonucu 8 çocuk öldü.

4'ü kardeş 8 çocuğunu hayatını kaybetmesine neden olan patlama, Omdurman'ın Fath bölgesinde meydana geldi.

Kaynak

​Güvenlik soruşturmalarında 28 Şubat'ı aratmayan uygulama/2019-03-25

​İdris Talayhan isimli bir kişinin, yasal bir derneğe üye olduğu, kız kardeşi okula başörtülü gittiği ve 90'lı yıllarda babası nezarete konulduğu gerekçesiyle hak ettiği halde atamasının yapılmaması 28 Şubat uygulamalarını akıllara getirdi.

Kaynak

Emperyalist ABD Golan'ın işgalini tanıdı/2019-03-25

ABD Başkanı Donald Trump, siyonist terör çetesinin 1967 yılından beri işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini (!) öngören kararnameyi imzaladı.

Trump, daha önce de ülkesinin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü siyonist rejimin sözde başkenti olarak kabul edilmesi kararını almıştı.

Kaynak

​Yerel Seçimler yapıldı/2019-03-31

Türkiye’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre partilerin hangi illerde belediye başkanlıklarını kazandığı belli oldu.

Kaynak

Seçim bilançosu: 11 ölü 119 yaralı/2019-04-01

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yaşanan kavgalarda 6, sandık başlarında ve okul bahçelerinde ise kalp krizi geçiren 5 kişi hayatını kaybetti. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Kaynak

Mavi Balina yine bir can aldı/2019-04-03

Van'da bir kız çocuğunun "Mavi Balina" oyunu sonucunda hayatına son verdiği, 4 kız çocuğunun ise intihardan son anda vazgeçirildikleri belirtildi.

Kaynak

ABD'nin Afganistan'daki medrese katliamı unutulmuyor/2019-04-04

İslam coğrafyası, geçmişte olduğu gibi günümüzde de emperyalist devletlerin zulüm ve vahşi katliamlarına tanık oluyor.

3 Nisan 2018'de Afganistan'ın Kunduz vilayetindeki bir medreseyi hedef alan emperyalist ABD, 100'ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivili katletti, onlarcasını da yaraladı. Dünya kamuoyu ve basını, her katliamda olduğu gibi bu vahşi katliamı da görmezden geldi.

Kaynak

Myanmar ordusu Arakanlı Müslümanlara saldırdı/2019-04-05

Myanmar ordusu, tarlada çalışan Arakanlı Müslümanlara helikopterlerle saldırdı. Saldırıda 20 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı.

Kaynak

Shell LGBT'li sapkınlarla gurur duyduğunu açıkladı/2019-04-06

Küresel şeytani güçler, ahlaki değerler başta olmak üzere insanları ifsat etmeye yönelik projeleri finanse ederek yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Enerji ve petrokimya şirketler grubu Shell de gayr-i ahlaki ilişki içerisinde olan LGBT'li sapkınlara sahip çıkarak, kendileriyle gurur duyduğunu açıkladı.

Shell, kendi internet sitesinden yayınladığı yazıda, sapkın insanlara verdiği desteği, “LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ediyoruz.” şeklinde ifade etti.

Kaynak

Nijerya'da çatışma: 50 ölü/2019-04-07

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan çatışmalar sonucunda 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Son yıllarda çiftçiler ve çobanlar arasındaki şiddet nedeniyle on binlerce insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak

İran'dan ABD'ye misilleme/2019-04-08

​ABD Başkanı Trump, ülkesinin, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü olarak tanımasına ilişkin kararının ardından İran da bir misilleme yaparak ABD ordusunu terör listesine aldı.

Kaynak

İlk kez "kara deliğe" ait görüntü elde edildi/2019-04-10

​Bilim adamları, Event Horizon Telescope gözlemleri sonucu M87 Galaksisi'nin merkezindeki bir kara deliğin ilk görüntüsünü elde ettiler.

Kaynak

YSK'nın kararı bazı belediye başkanlarını değiştirdi/2019-04-10

Yüksek Seçim Kurulu, KHK ile görevinden uzaklaştırılan belediye başkan adaylarına mazbata verilmemesine karar verdi.

Kararın ardından Van'ın Edremit ilçesinde HDP'li Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'ın yerine AK Parti adayı İsmail Say, Tuşba ilçesinde HDP'li Yılmaz Berki yerine AK Parti adayı Salih Akman ve Çaldıran ilçesinde HDP'li Leyla Atsak yerine AK Parti Şefik Ensari'ye mazbata verildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde seçilen HDP'li Zeyyat Ceylan yerine ise AK Parti'nin adayı Hüseyin Beyoğlu'na mazbata verildi.

Kaynak

Sudan'da ordu darbeyle yönetime el koydu/2019-04-11

Sudan'da ordu yönetime el koydu ve Devlet Başkanı Ömer El Beşir'i tutuklayarak görevinden uzaklaştırdı.

Kaynak

Portekiz’de otobüs devrildi: 29 ölü/2019-04-18

Portekiz'in turizm merkezlerinden Madeira Adası'nda yoldan çıkarak devrilen otobüsteki Alman turistlerden 29'u hayatını kaybetti.

Kaynak

Diyarbakır'da leopar yavruları görüldü/2019-04-18

Diyarbakır'ın Çınar ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Karabudak (Sıpyag) köyünde vatandaşlar tarafından leopar görüldüğü iddia edildi.

Kaynak

Sri Lanka'da 3 kilise ve 3 otelde patlama/2019-04-21

Asya ülkesi Sri Lanka'da eş zamanlı olarak üç kilise ve üç otelde bombalı saldırılar gerçekleştirildi.

Saldırılarda 300 aşkın kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Endonezya'da seçim bilançosu: 272 sandık görevlisi öldü/2019-04-28

Endonezya’da 17 Nisan 2019'daki seçimlerde, 193 milyondan fazla seçmen sandık başına gitti. Seçim sürecinde 500'den fazla kişinin aşırı çalışmak, stres ve uykusuzluk gibi sebeplerle hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Genel Seçim Komisyonu yetkilileri ilk gün 9 kişi olarak açıklanan ölü sayısının 28 Nisan 2019 itibariyle 272'ye yükseldiğini duyurdu.

Kaynak

Diyarbakır bir kez daha Muhammedî sevdayla tarihe damgasını vurdu/2019-04-28

Sahabeler şehri Diyarbakır, bir kez daha tarihi bir güne şahitlik etti. Peygamber Sevdalıları Vakfının Nevroz Parkı Miting Alanı'nda “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlediği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan yüzbinler, Peygambere olan sevgi ve özlemlerini haykırdı.

Okunan ilahi ile marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan doruğu çıktı. Yapılan konuşmalarda ise önemli ve dikkat çekici mesajlar verildi.

Kaynak

​HÜDA PAR yurt dışında ilk temsilciliğini Erbil'de açtı/2019-05-01

HÜDA PAR, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de temsilcilik açtı.

Açılış programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Erbil'de (Hewler) temsilcilik açmalarındaki amacın Kürdistan'daki siyasi partiler, oluşumlar, hareketler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleriyle tanışmak, kaynaşmak ve kendilerini anlatmak olduğunu söyledi.

Kaynak

PYD/PKK Rakka'da çarşaflı kadın ve eşini katletti/2019-05-02

Suriye'nin Rakka şehrinde kana doymayan PYD/PKK, yeni bir zulme daha imza attı.

Motosikletle yoldan geçen sakallı bir adam ve çarşaflı eşini durduran PYD/PKK'liler, her ikisini kurşuna dizerek şehid etti.

Kaynak

Cami saldırısında yaralanan Türkiye vatandaşı şehid oldu/2019-05-02

Yeni Zelanda'da haçlı zihniyetli terörist tarafından gerçekleştirilen cami saldırısında yaralı olarak kurtulan Türkiye vatandaşı Zekeriya Tuyan, şehadete erişti.

Cami saldırısında bacağından ve sırtından ağır yaralanan Tuyan'ın 48 gündür tedavi gördüğü hastanede ameliyata alındığı ve kanaması durmayınca vefat ettiği belirtildi.

İki çocuk babası Zekeriya Tuyan, Christchurch Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaydı.

Tuyan'ın şehadetiyle 15 Mart Cuma günü iki camiye düzenlenen saldırıda şehid olanların sayısı 51'e yükselmiş oldu.

Kaynak

Siyonist saldırıları: 9 şehid en az 80 yaralı/2019-05-05

Siyonist terör çetesi uçakları ve topçusu Gazze Şeridi’ne yüzlerce saldırı düzenledi ve saldırılarda sivil alanlar hedef alındı. Saldırılarda şehid sayısı 16’ya yükselirken yaralı sayısı da 100’ü aştı.

Kaynak

Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti/2019-05-06

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak

Rusya’da uçak alev aldı: 41 ölü/2019-05-06

Rus ulusal havayolları Aeroflot'a ait bir uçağın Moskova'nın Sheremetyevo Havaalanı'na acil inişi sırasında alev alması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, 78 yolcu ve 5 mürettebat taşıyan uçakta hayatını kaybedenler arasında iki çocuk ve bir uçuş görevlisi de bulunuyor.

Kaynak

Nijer'de tanker patlaması: 55 ölü/2019-05-06

Batı Afrika ülkesi Nijer'in başkenti Niamey'de hava limanının yakınında bir tankerin patlaması sonucu 55 kişi öldü, 37 kişi yaralandı.

Kaynak

YSK, İstanbul seçiminin iptaline karar verdi/2019-05-06

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Bu karar oy çokluğuyla alındı.

YSK'daki oylamada 7 kabul oyu verilirken 4 oy ise ret yönünde kullanıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili kararını vermesinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun da mazbatasının iptal edildi.

İptaline ve yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimi 23 Haziran 2019 Pazar günü yapıldı.

Kaynak

Akdeniz'de göçmen faciası: 70 ölü/2019-05-10

Tunus'ta Akdeniz açıklarında göçmen teknesi battı. Olayda ilk belirlemelere göre 70 kişi hayatını kaybetti. Bazı göçmenler ise sağ olarak kurtarıldı.

Kaynak

Suudi'den "2 petrol tankerimiz vuruldu" açıklaması/2019-05-13

Suudi, Umman Körfezi'ndeki petrol yüklü iki tankerinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) açıklarında saldırıya uğradığını duyurdu.

Olayı bir "sabotaj saldırısı" olarak tanımlayan Suudi Enerji Bakanı Halid el Falih, Basra Körfezi'ne doğru giden iki tankerden birinin, ABD'ye petrol taşımak için yola çıktığını belirtti.

Petrolün Suudi rejimine bağlı Aramco şirketine ait olduğunu aktaran El Falih saldırıyı kimin gerçekleştirdiği hakkında bilgi vermedi.

BAE, kendi karasularından dün 4 ticari geminin "sabotaja uğradığını" duyurmuş ancak gemilerin hangi ülkelere ait olduğunu açıklamamıştı.

Kaynak

Siyonistler WhatsApp'a casus yazılım sızdırdı/2019-05-14

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden cep telefonlarına siyonist rejim kaynaklı gelişmiş bir casus yazılımın bulaştığı tespit edildi.

WhatsApp 1,5 milyar kullanıcısından önlem olarak uygulamayı güncellemelerini istedi.

Kaynak

Kars'ta arazi kavgası: 6 ölü 5 yaralı/2019-05-19

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Çayyazı köyünde, Korkmaz ve Göçmen aileleri arasında arazi yüzünden silahlı kavga çıktı. Kavgada 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Kaynak

Uganda'da tekne battı: 30 ölü/2019-05-20

Uganda'nın batısındaki Albert Nehri'nde futbolcu ve taraftarları taşıyan teknenin alabora olması 30 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Brezilya'da silahlı saldırı/2019-05-20

Brezilya'nın kuzey eyaleti Para'nın başkenti Belem'de bir bara silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6'sı kadın 11 kişi öldü. Ölenlerin kimlikleri hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak

Tacikistan'da hapishane isyanı/2019-05-20

​Tacikistan'ın Vahdat şehrindeki bir hapishanede IŞİD mensupları tarafından çıkarıldığı belirtilen isyanda, çoğu mahkum 32 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Kesin seçim sonuçları açıklandı/2019-05-23

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin kesin sonuçlarına ilişkin YSK kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Belediyelerin 742’sini AK Parti, 240’ını CHP, 233’ünü MHP, 57’sini HDP, 24’ünü İYİ Parti, 21’ini Saadet Partisi, 10’unu BBP, 8’ini Demokrat Parti, 6’sını DSP, 1’ini Türkiye Komünist Partisi, 13’ünü bağımsız adaylar kazandı.

Kaynak

MHP'li belediye başkanı öldürüldü/2019-05-24

Konya’da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu göğsünden yaralanan Doğanhisar Belediye Başkanı İhsan Öztoklu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaynak

Venezuela'da mahkum ile polis arasında çatışma/2019-05-25

Venezuela'da polis merkezinde tutulan mahkumların firar girişiminde bulunması nedeniyle polis ile mahkumlar arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Meydana gelen çatışmada, 29 mahkumun hayatını kaybettiği, 19 polisin de yaralandığı kaydedildi.

Kaynak

600 kişilik Hristiyan kabile topluca Müslüman oldu/2019-05-27

Senegal’de kurban faaliyetleri sırasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, din, dil ayrımı gözetmeksizin yapılan çalışmalarla gayrimüslimlerin kalplerinin İslam’a ısındığını belirterek, 600 kişilik Hristiyan kabilesinin Müslüman olduğunu söyledi.

Kaynak

IKBY'nin yeni başkanı Neçirvan Barzani oldu/2019-05-28

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) başkanlık seçimleri tamamlandı. Bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, bölgesel parlamento tarafından yeni başkan seçildi. Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) adayı Barzani, bugün 84 vekilin katılımıyla düzenlenen parlamento oturumunda 68 oy aldı.

Kaynak

Suudi koalisyonu 27 çocuğu katletti/2019-05-28

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suudi koalisyonunun son 10 gün içindeki saldırılarında 27 Yemenli çocuğun öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Kaynak

HÜDA PAR, MEB'in yeni eğitim sistemini değerlendirdi/2019-05-31

Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerde öngördüğü yeni eğitim sistemini değerlendiren HÜDA PAR, yeni sistemde bazı belirsizliklerin olduğunu ve bu kısır döngünün eğitim sistemini yaz-boz tahtasına çevirdiğine dikkat çekti.

Kaynak

HAZİRAN

ABD'de silahlı saldırı/2019-06-01

Virginia eyaletinin Atlas Okyanusu’na kıyı tatil beldelerinden Virginia Beach’te belediye binasına giren bir silahlı saldırganın açtığı ateş sonucu en az 11 kişi öldü, altı kişi de yaralandı. Saldırganın da sonradan öldürüldüğü belirtildi.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Sözleşmesi nas değildir/2019-06-02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle yapılan istişare toplantısında, kamuoyunun ciddi anlamda tepkisine neden olan İstanbul Sözleşmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projelerine ilişkin, “İstanbul Sözleşmesi nas değildir, fesh edilebilir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak

Azez'de bombalı saldırı/2019-06-03

​Suriye’nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda 14 sivil hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Kaynak

Sudan'da ordu protestoculara saldırdı/2019-06-04

Sudan ordusu yönetimin sivillere devredilmesi için başkent Hartum'da Savunma Bakanlığı önünde haftalardır oturma eylemi yapan protestoculara saldırdı.

Askerlerin müdahalesinde en az 100 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Kaynak

Kazakistan'da 28 yıl sonra cumhurbaşkanı seçimi/2019-06-09

Kazakistan'da halk, 28 yıl boyunca cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Nazarbayev'in mart ayında istifa etmesinin ardından yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti.

Nazarbayev sonrası cumhurbaşkanlığı görevini vekaleten yerine getiren Kasım Cömert Tokayev'in de aralarında bulunduğu 7 kişi seçime katıldı.

Seçime katılım oranı yüzde 77 olarak açıklanırken, Nur Otan Partisi adayı ve mevcut Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev geçerli oyların yüzde 70.13'ünü alarak seçimi kazanan isim oldu.

Kaynak

Lübnan Cemaat-i İslamî yetkilisine suikast/2019-06-10

Lübnan'da Şeba Beldesi Rahmet Tıp Kliniğinde gece saatlerinde gerçekleşen suikastte Lübnan Cemaat-i İslamî'nin Şeba beldesi ve Genel İlişkiler Sorumlusu Şeyh Muhammed Cerrar, kimliği belirsiz ajanlar tarafından kliniğin girişinde karnına 4 defa sıkılmak suretiyle katledildi.

Kaynak

Mali'de köye saldırı/2019-06-10

Mali'de Dogon etnik grubunun yaşadığı bir köye yapılan saldırıda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak

Burkina Faso'da saldırı/2019-06-11

Burkina Faso'nun Arbinda kasabasında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 19 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Kaynak

PKK hegemonyası ve çocuklar!/ 2019-06-12

Hem Türkiye hem de Suriye’deki çocukları çatışmalarda sıklıkla kullandığı bağımsız uluslararası gözlem kuruluşlarınca rapor edilen PKK, bu eylemlerini uzun yıllardır sürdürüyor. Yaklaşık 40 yıldır Kürdlere çatışma, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen örgüt, halkın çocuklarını ailelerinden koparmaya ve istismar etmeye devam ediyor.

Kaynak

Akrabalar arasında kavga/2019-06-15

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi’nde İzol aşiretine mensup akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılara hastaneye yetiştirmek isteyen araç yoldan geçenlere çarpması sonucu ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Çin’de sel/2019-06-15

​Çin’in merkezi ve güneyindeki birçok bölgede meydana gelen su baskınlarında en az 61 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Hindistan'da aşırı sıcaklar can aldı/2019-06-16

Hindistan'da şiddetli sıcak hava dalgası, en az 45 kişinin ölümüne 100'den fazla kişinin de hastaneye kaldırılmasına neden oldu.

Kaynak

Muhammed Mursi şehadete erişti/2019-06-17

Darbeci Sisi tarafında hapse atılan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda şehid oldu.

Mursi'nin mahkeme salonunda mahkeme heyetinden söz aldığı sırada fenalık geçirdi ve burada şehadete eriştiği belirtildi.

3 Temmuz 2013’den bu yana Mısır zindanlarında olan Muhammed Mursi’nin sağlık durumunun da oldukça kötü olduğu biliniyordu.

Muhammed Mursi, "hayati tehlikesi" bulunduğunu ifade etmesine rağmen "tek kişilik hücrede" tutuluyordu.

Mursi, sağlık sorunları nedeniyle çoğu zaman duruşmalara da katılamamıştı. Katıldığı duruşmalardan birinde "Durumum kötü ve günden güne kötüye gidiyor." ifadesini kullanmış, sol gözünün görmemeye başladığını kaydetmişti.

Kaynak

Askerliği 6 aya indiren teklif Meclis'te kabul edildi/2019-06-19

Askeralma Kanunu Teklifi'nin ilk 30 maddesini içeren birinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Buna göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

Kaynak

Çin'in Müslüman Uygurlara uyguladığı tecrit görüntülendi/2019-06-19

Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, yaklaşık bir milyon Müslüman Uygur, devletin "eğitim kampı" adını verdiği tesislerde tutuluyor.

BBC'nin özel izinle girdiği bu tesislerden elde edilen görüntüler ve yapılan röportajlar, kurulan sistemin "cezaevine daha yakın olduğunu" gösterdi.

Pekin hükümeti bu kampların varlığını uzun süre reddediyordu.

Ancak bu kamplar "radikal ideolojilerle" mücadele kapsamında, "mesleki yeterlilik eğitim merkezleri" olarak resmi bir yapıya büründürüldü.

Kaynak

Genelkurmay Çatı Davası'nda karar verildi/2019-06-20

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin aralarında "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanıklı Genelkurmay 'Çatı Davası'nda karar açıklandı.

Verilen cezalar şöyle; 16'sına 141 kez olmak üzere toplam 128 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis, 23 sanığa müebbet hapis, 5 sanık darbeye teşebbüse yardım, 5 sanık darbeye teşebbüse yardım, 24 sanık örgüt üyeliğinden ceza aldı.

Davada 33 sanık beraat ederken, 13 sanığın dosyası ayrıldı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk 141 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılırken Cumhurbaşkanı eski Başyaveri Ali Yazıcı ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Kaynak

Mursi'nin planlanmış "yavaş ölüm"ü/2019-06-20

Muhammed Mursi'nin duruşmada şehid olması sonrası darbe yanlısı basında "ani ölüm" konulu programlarla cinayet manüpüle edilmek istenirken, Mursi'nin sağlık problemlerine ilişkin gelişmeler, şehidin planlanmış "yavaş ölüm"ünü gözler önüne serdi.

Kaynak

Bağdat'ta cami saldırısı/2019-06-21

Irak'ın başkenti Bağdat’ta cuma namazı çıkışı düzenlenen canlı bomba saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Kaynak

Öcalan'ın mektubu ve sonrasında yapılan açıklamalar/ 2019-06-21

İmralı cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan, HDP'ye İstanbul seçimleri için "tarafsızlık" çağrısında bulundu. Mektup sonrası Öcalan'ın avukatları ve HDP'nin yaptığı açıklamalar dikkat çekerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Öcalan-Demirtaş-Kandil-Avrupa arasında bir iktidar mücadelesine" işaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Teröristbaşının mektubu HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur." yorumunda bulundu.

Kaynak

Etiyopya'da darbe girişimi/ 2019-06-23

Amhara'da silahlı bir grup yerel hükümete darbe yapmak istedi. Etiyopya Başbakanlık Basın Ofisi Sekreteri Nigasu Tilahun, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, darbe girişiminin bastırıldığını söyledi.

Kaynak

İBB seçimlerini İmamoğlu kazandı/ 2019-06-23

​İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

Kaynak

HÜDA PAR’dan Said Nursi ve Şeyh Said'in kabirleri için hükümete çağrı/ 2019-06-24

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Muhammed Mursi için “naaş”, Ahmet Kaya için de “mezar yeri” konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatan HÜDA PAR, Said Nursi ve Şeyh Said’in mezar yerleri için yapılan taleplerin görmezden gelindiğine dikkat çekti.

Kaynak

Edirne’de göçmenleri taşıyan araç kaza yaptı/ 2019-06-26

Edirne’nin Meriç ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan panelvanın kaza yapması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, en az 30 kişi yaralandı.

Kaynak

Kongo'da maden çöktü/ 2019-06-27

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin güneyinde Kolwezi bölgesinde bir bakır ve kobalt madeninde meydana gelen çökmede en az 36 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak

PKK zulmünü iliklerine kadar hisseden bir köy: Xirabêripin/ 2019-06-28

Kürdistan tarihinde birçok vahşi cinayete imza atan PKK, katliamlar silsilesinden birini de Şırnak'ın (Şirnex) İdil (Hezex) ilçesi Tepe ( Xirabêripin) köyüne yaşatmıştı.

Xirabêripin'ın dindar kimliğini hazmedemeyen PKK, 90'lı yıllarda defalarca pusu kurmuş ve onlarca köy sakinini katletmiş onlarcasının da yaralanmasına ve sakat kalmasına neden olmuştu.

Bazen, köy sakinlerini taşıyan aracın yol güzergahına mayın döşeyen PKK, bazen de kahpece pusu kurarak araçtakileri çapraz ateşe tutmuştu. Kimi zaman da köy sakinlerini kaçıran PKK, akılalmaz işkenceler yapıp nazenin bedenleri parçaları ayırarak vahşi hayvanları aratır olmuştu.

Yıllar 26 Haziran 1992’yi gösterdiğinde Xirabêripin yoluna mayın döşeyen PKK, 4 Müslüman Kürd’ü katletmişti. Yaşanan saldırıda Abdulkerim Özel (34), İbrahim Kartal (28), Hediye Baştuğ (35) ve Menice Kartal (16) şehadete erişmişti.

Kaynak

Pendik Belediyesi'nden takdir toplayan mesaj/ 2019-06-30

Özellikle CHP ve HDP'lilerin LGBTİ sapkınlığını destekleyen açıklamalarına karşın Pendik Belediyesinin Lut kavmine atıfta bulunarak yaptığı paylaşım büyük takdir topladı.

Kaynak

TEMMUZ

Libya'da alıkonulan 6 Türkiyeli serbest bırakıldı / 2019-07-01

Libya'da Hafter güçlerinin alıkoyduğu 6 Türkiyeli denizci serbest bırakıldı.

Kaynak

Ergenekon davası: Tüm sanıklar örgüt üyeliğinden beraat etti / 2019-07-01

Ergenekon davasında tüm sanıklar örgüt üyeliğinden beraat ederken Danıştay ve Cumhuriyet saldırısı failleri müebbet hapis cezası aldı.

Kaynak

Mescid-i Aksa’nın altını oyan tünelin açılışına tepki / 2019-07-01

Filistin'in başkenti Kudüs'te, Mescid-i Aksa’ya doğru giden tünelin açılmasına siyonist rejimin hamisi ABD'li yetkililerin de katılması büyük tepki çekti.

Kaynak

Hindistan'da otobüs kazası: 33 ölü / 2019-07-01

​Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 33 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Siyonist terör çetesi 2 bin 600 Filistinliyi esir aldı / 2019-07-02

Filistin Esirleri Merkezi’nin raporuna göre Siyonist terör çetesi 2019’un ilk yarısında 2 bin 600 Filistinliyi esir aldı.

Kaynak

Suudi rejimi, siyonistlere toprak kiralayacak / 2019-07-02

Uzun bir süreden bu yana siyonist terör çetesiyle yakın ilişkiler içerisinde bulunan Suudi rejiminin, sürdürülen gizli temaslar sonrası, işgalcilere toprak kiralayacağı belirtildi.

Kaynak

OPEC petrol üretimini kısma kararını 9 ay daha uzattı / 2019-07-02

Venezuela Petrol Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Konferansı Başkanı Manuel Quevedo, OPEC ve OPEC dışı bazı ülkelerin günlük petrol üretimini azaltma kararının 9 ay daha uzatıldığını açıkladı. Buna göre günlük 1,2 milyon varillik üretim kesintisi öngörülüyor.

Kaynak

Koç'a ait YKY'nin "eşcinsellik propagandasına" neden ses çıkarılmıyor? / 2019-07-02

​Koç Grubuna ait Yapı Kredi Yayınlarından çıkan çocuk kitaplarında yıllardır eşcinsellik propagandasının yapılması büyük tepki çekerken kamuoyu, Kültür Bakanlığını harekete geçmeye çağırdı.

Kaynak

Siyonist terör çetesinin ezan düşmanlığı / 2019-07-02

İşgal yönetimi yılın ilk 6 ayında El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii'nde 294 vakitte ezanın okunmasını engelledi.

Kaynak

"Boykotlar Bahreyn Çalıştayı'nı başlamadan bitirdi" / 2019-07-03

Hamas'ın Filistin dışındaki Başkan Yardımcısı Muhammed Nezzal, Filistin Yönetimi'nin ve Filistinli grupların boykotunun Bahreyn Çalıştayı'nı başlamadan bitirdiğini söyledi.

Kaynak

Hafter'in uçakları göçmenleri vurdu / 2019-07-03

Libya'nın başkenti Trablus'un doğusunda yer alan Tacura'da askeri bir üssün yanında bulunan ve düzensiz göçmenlerin kaldığı kampa General Hafter'e bağlı uçaklar saldırı düzenledi. Saldırıda 40'a yakın göçmenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak

İnsanlığın bittiği an / 2019-07-03

​ABD-Meksika sınırında yeni bir insanlık dramı yaşandı. Bir annenin 5 yaşındaki çocuğu için yükselen feryadı maalesef duyulmadı.

Kaynak

Tepkilere rağmen "İstanbul Sözleşmesi Alt Komisyonu" çalışmalarına devam ediyor / 2019-07-03

24 Kasım 2011’de AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin tam bir uzlaşmayla Meclis’ten geçirdikleri "İstanbul Sözleşmesi" kamuoyunda iptal edilmeyi beklerken, alt komisyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak

Şehid Mursi'nin tarihi BM konuşması (Türkçe alt yazılı video) / 2019-07-03

Mısır'da ilk defa halkın oyuyla başa gelen ve geçtiğimiz gün mahkeme salonunda şehadete erişen Muhammed Mursi, görevi başındayken BM kürsüsünde yaptığı konuşmada başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasının sorunlarına dikkat çekmişti.

Kaynak

Erdoğan: Japonya'daki kadın üniversitesinden Türkiye'de de olmalı / 2019-07-03

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bursları ve 8. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, Japonya'daki kadın üniversitelerine değinerek, YÖK Başkanına Türkiye'de de benzer üniversitenin olması gerektiğini belirtti.

Kaynak

Yemen'de 63 kişi koleradan öldü / 2019-07-04

Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde bu yılın ilk yarısında 63 kişi kolera salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak

Başörtüsüne hakaret eden Cumhuriyet yazarına ceza / 2019-07-04

Kaleme aldığı bir yazıda başörtülere hakaret eden Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak

Faslı çocuklar Avrupalıların cinsel istismarına maruz kalıyor / 2019-07-05

Fas'ta, son yıllarda birçok çocuğun, ülkeye gelen ve yoksulluk ile cehaletten yararlanan yabancılar tarafından cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Kaynak

ABD silahlarının Hafter'de ne işi var? / 2019-07-05

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi üyesi Bob Menendez, Libya'da ortaya çıkan ABD silahlarının soruşturulmasını istedi.

Kaynak

Reyhanlı'da patlama: 3 ölü / 2019-07-05

Hatay Reyhanlı'da bir araçta meydana gelen patlamada 3 kişi öldü.

Kaynak

Eşcinsel lobilerin "AIDS" oyunu / 2019-07-05

​Bugün AIDS olarak bilinen hastalık, aslında eşcinsel ilişkiler sonucu oluşurken, asıl adı olan GRID de (Eşcinsellikle İlişkili Bağışıklık Sistemi Bozukluğu) sonradan eşcinsel lobilerin devreye girmesiyle değiştirildi.

Kaynak

Nijerya'da başörtülü öğrencilere zulüm / 2019-07-05

​Nijerya'da, öğrencilerin okula girmeden önce başörtülerini çıkarmaya zorlandıkları görüntüler büyük tepki çekti.

Kaynak

Merkez Bankası Başkanı görevden alındı / 2019-07-06

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya'nın yerine yardımcısı Murat Uysal atandı.

Kaynak

Bahreyn Çalıştayı Yüzyılın Anlaşması’nın başarısızlığını ilan etti / 2019-07-06

Hamas’ın Filistin dışındaki Başkan Yardımcısı Muhammed Nezzal, "Bahreyn Çalıştayı Yüzyılın Anlaşması’nın başarısızlığını ilan etti." dedi.

Kaynak

Tunus'ta peçe takan kadınların kamu kurumlarına girişi yasaklandı / 2019-07-06

Tunus'ta peçe takan kadınların devlet kurumlarına girişini yasaklayan kararname başbakan tarafından imzalandı.

Kaynak

Kemalist kadından cübbe ve sarık düşmanlığı / 2019-07-06

​Sosyal medya hesabı üzerinden cübbe ve sarık giyen bir çocuğun fotoğrafını paylaşarak ağır hakaretlerde bulunan Kemalist zihniyetli bir kadın, başta çocuğun babası olmak üzere bir çok kullanıcının tepkisini çekti.

Kaynak

Felçli hastalara yeni ümit: Sinir nakli / 2019-07-06

​Avustralya'da bazı felçli hastaların, yapılan sinir nakli sonucu ellerini ve kollarını yeniden hareket ettirebilmesi felç hastalarına yeni bir ümit oldu.

Kaynak

Türkiye'den Almanya'ya binlerce iltica başvurusu / 2019-07-07

Alman İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'den Almanya'ya 6 ayda 5 bin iltica başvurusu yapıldı.

Kaynak

SETA "Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye uzantılarını" deşifre etti / 2019-07-07

SETA'nın "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" başlıklı raporu yabancı medya kuruluşlarının Türkçe versiyonlarının Türkiye hakkındaki algı operasyonlarını ortaya koydu.

Kaynak

Trump'ın milyarder arkadaşı "insan kaçakçılığından" tutuklandı / 2019-07-07

ABD Başkanı Donald Trump'la da arkadaşlık yapan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein, cinsellik amaçlı insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı.

Kaynak

Cüneyt Özdemir'den Sivas olaylarına ilişkin çarpıcı itiraf / 2019-07-07

Sivas olaylarının yaşandığı dönemde bölgeye giderek bir dosya hazırladıklarını belirten gazeteci Cüneyt Özdemir, olayların yaşandığı güne ait görüntülerle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

Kaynak

Tacikistan'da 14 mahkum zehirlenerek öldü / 2019-07-08

​Tacikistan'da mahkumların başka bir cezaevine nakli sırasında yedikleri küflü ekmekten zehirlenmesi sonucu 14 mahkum hayatını kaybetti.

Kaynak

Ali Babacan AK Parti'den istifa etti / 2019-07-08

​Yeni parti hazırlığında bulunduğu iddia edilen Ali Babacan AK Parti kurucu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaynak

Eski İstihbarat Daire Başkanı Uzun tahliye edildi / 2019-07-08

Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye oldu.

Kaynak

Apple kurucularından Wozniak: Facebook’unuzu kapatın / 2019-07-09

​Apple kurucularından olan Steve Wozniak, gizlilik ihlali yaptığını belirttiği Facebook’u silinmesi tavsiyesinde bulundu.

Kaynak

İstanbul seçimlerinin resmi sonuçları açıklandı / 2019-07-11

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Haziran'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimi'ne ilişkin resmi sonuçları açıkladı.

Resmi Gazete´de yayımlanan YSK kararında, 23 Haziran 2019'da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenileme Seçimi'nde; kayıtlı seçmen sayısı 10 milyon 560 bin 963, sandık sayısı 31 bin 186, oy kullanan seçmen sayısı 8 milyon 925 bin 166, katılma oranı yüzde 84,51 ve geçerli oy sayısı 8 milyon 746 bin 566 olarak belirlendi.

4 milyon 742 bin 82 oy alan CHP yüzde 54,22'lik oranla en çok oy alan parti oldu. 3 milyon 936 bin 68 oy alan AK Parti yüzde 45'lik oranla ikinci, 47 bin 832 oy alan Saadet Partisi üçüncü, 13 bin 962 oy alan Vatan Partisi ise dördüncü parti oldu.

Kaynak

Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti / 2019-07-12

AK Parti kurucularından ve eski HDP milletvekillerinden olan Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kaynak

S-400 birinci grup malzemeleri Ankara'da

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara'ya intikalinin bugün başladığını bildirdi.

Kaynak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden 4 cami için yıkım planı / 2019-07-12

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde kayyum döneminde yapımına başlanılan ve inşaatı halen devam eden 4 camii alanı hakkında HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclisi imar değişikliği kararı alarak 4 caminin yıkımını hedefine koydu.

Kaynak

Mehmet Şevket Eygi vefat etti / 2019-07-13

Bir süredir tedavi gören Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi vefat etti.

Kaynak

BM: Dünyada bir milyar 300 milyon insan yoksul / 2019-07-13

Birleşmiş Milletlerin son yoksulluk raporunda, ülkelerin kendi içlerindeki farklı kesimlerde gelir dağılımı konusunda çok büyük farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

Kaynak

ABD Güney Kıbrıs’a silah ambargosunu kaldırıyor / 2019-07-16

ABD, Güney Kıbrıs'a 32 yıldır uyguladığı silah ambargosunun kaldırılmasını düzenleyen yasayı kabul etti.

Kaynak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar ve yankıları / 2019-07-16

Her şey, 12 Temmuz günü bazı haber ajanslarına yansıyan belediye meclisinin "Oy çokluğuyla" aldığı imar değişikliği kararı ile başladı.

Daha önce sadece yeşil alan olarak ayrılmış iken, kayyum döneminde yapılan imar değişikliğiyle belirlenen yeşil alanlara talepler doğrultusunda ibadethanelere de yer verilmişti. Yerel seçimde belediyenin yeniden HDP’ye geçmesiyle beraber göze çarpan ilk somut proje olarak ibadethanelere yer verilen yeşil alanların apar topar imar değişikliğine gidilerek sadece yeşil alan olarak kararlaştırılmasıydı.

Kaynak

HDP'li belediyeden "sahabe" düşmanlığı / 2019-07-16

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından İyaz Bin Ganem'in adı verilen caddenin isminin değiştirilmesi, yerine ölmüş eski bir PKK hükümlüsünün adının verilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak

Nijerya'da 10 Türkiyeli gemici kaçırıldı / 2019-07-16

Nijerya açıklarında silahlı kişiler, bir gemiye saldırarak 10 Türkiye vatandaşı gemiciyi kaçırdı.

Kaynak

Bulgaristan'da bir milyondan fazla kişinin bilgileri çalındı / 2019-07-17

Bilgisayar korsanları binlerce Bulgar vatandaşının kişisel mali bilgilerini çaldı ve Rusya merkezli bir e-posta adresi üzerinden yayınladı.

Kaynak

BM: 2018'de 770 bin kişi AIDS'ten hayatını kaybetti / 2019-07-17

Birleşmiş Milletler AIDS programı (UNAIDS), 2018 yılında dünya genelinde AIDS hastası 770 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaynak

PKK'nin değişmeyen yüzü: İslam düşmanlığı / 2019-07-18

​Kurulduğu günden bu yana İslam'a ve Müslümanlara yönelik düşmanlığından geri durmayan PKK ve uzantıları, iç ve dış mihraklardan aldıkları kirli senaryoları, Kürdlerin mazlum coğrafyasında sergiledi ve sergilemeye devam ediyor.

Kaynak

ABD'de tutuklu bulunan Hakan Atilla tahliye oldu / 2019-07-19

ABD'de tutuklu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla tahliye edildi.

Kaynak

Kral Selman'dan Amerikan askerlerine onay / 2019-07-20

Suudi Arabistan Kralı Selman, ülkeye Amerikan kuvvetlerinin girişine ilişkin karara onay verdi.

Kaynak

Saddam dönemine ait toplu mezar bulundu / 2019-07-23

Irak’ın güneyindeki Samawah çölünde Saddam dönemine ait toplu mezarın bulunduğu belirtildi.

Kaynak

Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: 58 ölü

Tunus açıklarında hafta sonunda batan teknede bulunan 38 göçmenin daha cesedine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 58'e yükseldi.

Kaynak

Hindistan'daki salgın nedeniyle 214 kişi öldü / 2019-07-23

​Hindistan'daki beyin iltihabı salgını nedeniyle şu ana kadar 241 kişinin öldüğü belirtildi.

Kaynak

Şeyh İbrahim Zakzaki için düzenlenen gösteriye polis saldırdı / 2019-07-24

Nijerya İslami Hareketi mensuplarının Şeyh İbrahim Zakzaki'nin serbest bırakılması için düzenlediği protesto gösterisine polis saldırdı. 11 kişi şehid oldu, onlarca kişi yaralandı.

Kaynak

Hakan Atilla Türkiye'ye döndü / 2019-07-24

ABD’de, 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla İstanbul'a geldi.

Kaynak

İdlib'te hava saldırısı: 19 ölü / 2019-07-25

Suriye rejimi ve Rusya tarafından İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde gerçekleştirilen hava saldırısında 19 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak

Kerkük'te silahlı saldırı: 9 ölü / 2019-07-25

​Irak'ın Kerkük şehri kırsalında aynı aileden 9 kişi, düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Kaynak

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi hayatını kaybetti / 2019-07-25

Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak

Libya açıklarında gemi battı: Yüzlerce kayıp ve ölü / 2019-07-25

Birleşmiş Milletler, Libya açıklarında bir geminin alabora olduğunu ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtti.

Kaynak

Fransa'da dev dinozor kemiği bulundu / 2019-07-26

​Fransa'da yapılan kazı çalışmaları esnasında 140 milyon yıl öncesi ait olduğu düşünülen bir dinozorun dev uyluk kemiği bulundu.

Kaynak

Nijerya'da kaçırılan 4 Türkiye vatandaşı kurtarıldı / 2019-07-26

Nijerya'da fidye için kaçırılan 4 Türkiye vatandaşı kurtarıldı.

Kaynak

İnançlara küfredenlere 400 euro ceza kesilecek / 2019-07-28

​İtalya'daki bir kasabada, herhangi bir inancın kutsalına küfredenlere 400 euro para cezası kesilecek.

Kaynak

ABD'de kanlı festival / 2019-07-29

ABD'nin Californiya eyaletinin kuzeyinde, her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan Gilroy Sarımsak Festivali bu yıl kanlı bir saldırıya sahne oldu.

Kaynak

Nijerya'da cenaze törenine saldırı: En az 65 ölü / 2019-07-29

Nijerya'nın Borno eyaletinde cenaze törenine yapılan silahlı saldırıda en az 65 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak

Hindistan'da "denizkızı" sendromlu bebek doğdu / 2019-07-29

​Hindistan’ın Lakhimpur Kheri eyaletinde denizkızı sendromlu olarak dünyaya gelen bir bebek kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Kaynak

Brezilya'da hapishanede isyan: 52 mahkum öldü / 2019-07-29

Brezilya'da iki çete arasında çıkan kavganın isyana dönüşmesiyle 52 mahkum öldü.

Kaynak

Pakistan'da askeri uçak evlerin üzerine düştü: 17 ölü / 2019-07-30

Pakistan'da askeri uçağın evlerin üzerine düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 17 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Siyonistler 3 yaşındaki Muhammed Alyan’ı ifade vermeye çağırdı / 2019-07-30

Zulüm ve baskılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen siyonist rejim, 3 yaşındaki Muhammed Alyan’ı ifade vermeye çağırdı.

Kaynak

106 milyon kişinin verileri çalındı / 2019-07-30

ABD'de bulunan finansal hizmet şirketi Capital One kullanıcısı 106 milyon kişinin kişisel verisi çalındı.

Kaynak

BM: Afganistan’da 4 bin sivil öldü veya yaralandı / 2019-07-31

Birleşmiş Milletlerin (BM) yayımladığı rapora göre Afganistan’da 2019’un ilk 6 ayında en az 3 bin 812 sivil hayatını kaybetti veya yaralandı.

Kaynak

BM: 12 binden fazla çocuk öldürüldü ya da yaralandı / 2019-07-31

Dünya genelindeki çatışma bölgelerinde geçtiğimiz yıl 12 binden fazla çocuk öldürüldü ya da yaralandı.

Kaynak

Hollanda'da peçe ve burka yasağı yürürlükte / 2019-08-01

Hollanda'da peçe ve burka yasağı yürürlüğe girdi. Yasağa uymayanlara 150 euro para cezası verilecek.

Kaynak

Siyonist işgalciler El-Arakib köyünü 148'inci kez yıktı / 2019-08-02

Siyonist işgalciler, 1948'de işgal edilen toprakların güneyindeki En-Nakab bölgesinde yer alan El-Arakib köyünü 1 Ağustos Perşembe günü itibariyle 148'inci kez yıktı.

Kaynak

Balıkesir'de yolcu otobüsünde yangın: 5 ölü / 2019-08-02

Balıkesir'in Gökçeyazı kırsalında yolcu otobüsünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 5 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Edward Snowden: Sosyal medya sizi gizlice gözetliyor / 2019-08-02

Eski ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) sistem analisti Edward Snowden, Facebook, Instagram ve Youtube’un kullanıcılarını gizlice gözetlediğini belirtti.

Kaynak

Şayrat askeri hava üssünde patlama: 31 ölü / 2019-08-03

Suriye'nin batısında bulunan Şayrat askeri hava üssünde bugün bir patlama meydana geldiği ve 31 rejim askerinin öldüğü bildirildi.

Kaynak

ABD'de silahlı saldırı: 20 ölü / 2019-08-04

ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Kaynak

Uçan kaykayıyla Manş Denizi'ni geçti / 2019-08-04

Bir önceki denemesi başarısız olan Fransız mucit Franky Zapata, uçan kaykayıyla bu kez Manş Denizi'ni başarıyla geçti.

Kaynak

Filipinler'de tekneler battı: 25 ölü / 2019-08-04

Filipinler'de üç teknenin batması sonucu ölenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Kaynak

Türkiye'de milyoner sayısı 200 bini aştı / 2019-08-04

Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, yılın ilk yarısında 21 bin 20 kişi artarak 201 bin 176'ya ulaştı.

Kaynak

Mısır'da 4 araç çarpıştı: 19 ölü 30 yaralı / 2019-08-05

Mısır'ın başkenti Kahire'de 4 aracın çarpışması sonucu meydana gelen patlamada 19 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Kaynak

Hindistan Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırdı / 2019-08-05

Hindistan hükümeti, Pakistan ile 70 yıldır ihtilafta olduğu ve son dönemde gerginliğin arttığı Cammu Keşmir eyaletinin özel statüsünü kaldırdı.

Kaynak

Hafter güçlerinden hava saldırısı: 41 ölü 37 yaralı / 2019-08-05

Libya'da General Hafter güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırısında 41 kişi öldü, 37 kişi yaralandı.

Kaynak

Şeyh Zakzaki ve eşi serbest bırakıldı / 2019-08-05

Nijerya Mahkemesi, Şeyh Zakzaki ve eşinin serbest bırakılmasına karar verdi. Zakzaki, tedavi için Hindistan'a gidecek.

Kaynak

Güney Asya’nın Kudüs’ü: Keşmir / 2019-08-06

​Pakistan ve Hindistan'ın iki ayrı devlet olarak bağımsızlıklarını ilan etmesiyle başlayan Keşmir sorunu, iki ülke arasında yaşanan üç savaşa rağmen çözülemezken bugünler de Hindistan'ın aldığı kararla yeniden gündemde.

Kaynak

Coca Cola'dan "cinsel sapkınlık" reklamı / 2019-08-06

​Yahudi sermayeli Coca Cola, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir festival kapsamında cinsel sapkınlığın reklamını yapması ülkede tepkilere neden oldu.

Kaynak

Pakistan Başbakanı Han'dan Keşmir uyarısı: Savaş çıkabilir / 2019-08-06

​Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ın Keşmir kararına ilişkin, "İki ülke arasında bir savaş çıkabileceği uyarısında bulunuyorum. Dünya, Hindistan'a müdahale etmezse kötü sonuçlar ortaya çıkacak." dedi.

Kaynak

Yavuz, Doğu Akdeniz'de sondaja başladı / 2019-08-07

Altıncı nesil ultra derin deniz sondaj gemisi Yavuz, KKTC tarafından verilen ruhsat sahasında ilk sondaja başladı.

Kaynak

Atambayev'in evine operasyon yarıda kesildi: Bir ölü 45 yaralı / 2019-08-08

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in evine düzenlenen operasyonda bir polis hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı.

Kaynak

Yunanistan, ABD, siyonist terör çetesi ve Güney Kıbrıs anlaştı / 2019-08-08

Yunanistan, ABD, siyonist terör çetesi ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin enerji bakanları, işbirliğinin daha da arttırılması kararı aldı.

Kaynak

Mehmet Yavuz vefat etti / 2019-08-09

​Kanser tedavisi gören HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Bir süre önce böbrek kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde vefat etti.

Kaynak

Mehmet Yavuz'dan son nasihatler / 2019-08-09

Tedavi gördüğü hastanede Hakk'a yürüyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi aşamasında kaydettiği sesli mesajda "Allah ne imtihan vermişse içinde bizim için bir rahmet gizlemiştir, sabredelim" diyerek nasihatlerde bulunuyor.

Kaynak

Nijerya'da kaçırılan 10 Türkiye vatandaşı serbest / 2019-08-09

Nijerya'da kaçırılan 10 Türkiye vatandaşı mürettebat serbest bırakıldı.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan HÜDA PAR'a taziye telefonu / 2019-08-10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'un vefatı dolayısıyla Genel Başkan İshak Sağlam’ı arayarak başsağlığı mesajı iletti.

Kaynak

Tanzanya’da yakıt tankeri patladı: 70 ölü / 2019-08-10

Tanzanya’nın Morogoro kentinde yakıt yüklü bir tankerin patlaması sonucu en az 70 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Cesaretiyle Norveç'teki cami saldırganını engelledi / 2019-08-12

Norveç'teki bir camiye saldırı düzenleyen kişiyi engelleyen 65 yaşındaki Muhammed Refik, büyük bir kahramanlık örneği gösterdi.

Kaynak

Tahran ile Ankara arasında hizmet veren tren hattı faaliyete geçti / 2019-08-12

İran'ın başkenti Tahran ile Ankara arasında hizmet veren tren hattı 4 yıllık aradan sonra yeniden faaliyete geçti.

Kaynak

Lekima Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 49'a yükseldi / 2019-08-13

​Çin'in güneydoğu sahillerinde etkili olan Lekima Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 49'a yükselirken 21 kişi halen kayıp.

Kaynak

Myanmar'daki heyelanda ölenlerin sayısı 63'e yükseldi / 2019-08-13

Myanmar'ın güneydoğusunda meydana gelen toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 63'e yükseldi.

Kaynak

Çin 107 bin silahı imha etti / 2019-08-13

Çin polisi, ülke genelinde ele geçirilen 107 binin üzerinde yasadışı silah ve patlayıcı imha etti.

Kaynak

Şanlıurfa’da termometreler 48 dereceyi gösterdi / 2019-08-13

Şanlıurfa’da, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde, termometreler rekor sıcaklıkla 48 dereceyi gösterdi.

Kaynak

Suriye'nin kuzeyinde çatışmalar: En az 60 ölü / 2019-08-14

Suriye'nin kuzeyinde yoğunlaşan çatışmalarda son 24 saatte 60'tan fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Yeni Zelanda'da insan boyutunda penguen fosili bulundu / 2019-08-14

​Bilim adamları, Yeni Zelanda 1,6 metreye kadar çıkabilen yeni bir dev penguen türü keşfettiler.

Kaynak

Sudan'da sel: 46 kişi hayatını kaybetti / 2019-08-16

Sudan'da ülke genelinde şiddetli sel meydana geldi. Ülkede büyük zararlara sebep olan selde 46 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

İşgalciler Gazze'ye saldırdı: 3 Şehid / 2019-08-18

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sınır hattı hizasındaki bir tarım arazisine akşamın geç saatlerinde bir saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehid oldu, biri de yaralandı.

Kaynak

CHP'li Belediye Başkanından Hazreti Muhammed'e hakaret / 2019-08-18

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Peygamber Efendimize aşağılık bir şekilde hakaret etti.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret eden bir paylaşımı kendi sosyal medya hesabından paylaşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, gelen tepkiler üzerine paylaşımı kaldırdı.

CHP'li Belediye Başkanı Karakayalı'nın küstah paylaşımına birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Kaynak

Kendisini eleştiren İstanbullulara "boş konuşuyorlar" diyen İmamoğlu'na tepki / 2019-08-18

Sel felaketinde yetkililere ulaşamadıklarını belirten İstanbullular, Ekrem İmamoğlu'na sitemde bulunurken, "İstanbul'u sel alırken Ekrem İmamoğlu nerelerde" şeklindeki eleştirilere ilişkin İmamoğlu'nun "boş konuşuyorlar" ifadesi tepki topladı.

Kaynak

Hindistan'da sel felaketi: 350 ölü / 2019-08-18

​Hindistan'ın farklı bölgelerinde etkili olan yağışların neden olduğu sel, toprak kayması nedeniyle 350 kişi öldü.

Kaynak

Diyarbakır'da silahlı kavga: 6 ölü, 14 yaralı / 2019-08-21

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan silahlı kavgada 6 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

Kaynak

İstanbul Süryani Kadim Vakfı: PYD/YPG Süryanilere sistematik baskı yapıyor / 2019-08-21

İstanbul Süryani Kadim Vakfı yaptığı açıklamada, Suriye'de PYD/YPG'nin hâkim olduğu bölgelerde Süryanilere sistematik baskılar yapıldığını duyurdu.

Kaynak

Enfal Katliamı kurbanlarına ait 2 toplu mezar bulundu / 2019-08-22

Emperyalist Batı’nın son yüzyılda kuklalarının eliyle mazlum Kürd halkına karşı işlediği Enfal Katliamı'nın kurbanlarına ait 2 toplu mezar bulundu.

Kaynak

Rusya uzaya "insansı robot" gönderdi / 2019-08-22

Rusya, Soyuz MS-14 uzay aracıyla "insansı robotu" Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi.

Kaynak

8 yaşındaki çocuk arabayla 140 km hız yaptı / 2019-08-22

​Almanya'da 8 yaşındaki bir çocuk, gece ailesinden kaçırdığı arabayla otobanda saatte 140 kilometre sürat yaptı.

Kaynak

Peş peşe yıldırım düştü: 5 ölü 100 yaralı / 2019-08-23

​Polonya ve Slovakya'nın dağlık bölgelerindeki tatil beldelerine peş peşe düşen yıldırımlar nedeniyle 5 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

Kaynak

Uçak ile helikopter havada çarpıştı: 7 ölü / 2019-08-25

​İspanya'nın Mayorka Adası'nda bir uçak ile helikopter havada çarpıştı. Kazada 7 kişi öldü.

Kaynak

İşgalciler Lübnan'da Halk Cephesi Genel Komutanlık mevzisini bombaladı / 2019-08-26

İşgal rejimine ait savaş uçaklarının bugün erken saatlerde Lübnan'ın doğusunda, Suriye sınırı yakınındaki Kusaya mıntıkasında Halk Cephesi Genel Komutanlık Hareketinin mevzisini bombaladığı bildirildi.

Kaynak

Flamingo nüfusu iki kat arttı / 2019-08-26

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki flamingo tür izleme projesi kapsamında, 2017 yılında 11 bin 79, geçen yıl 12 bin 746, bu yıl ise 20 bin 381 flamingo yavrusunun yumurtadan çıktığı tespit edildi.

Kaynak

İşgal rejimi Gazze'nin güneydoğusuna top atışlarıyla saldırdı / 2019-08-27

İşgal rejimi bugün ikindi saatlerinde Gazze kentinin güneydoğusundaki Cuhru'd-Dik bölgesinin doğusunda yer alan bir alana saldırı düzenledi.

Kaynak

Libya'da mülteci teknesi battı: En az 40 ölü / 2019-08-28

Libya'da mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu en az 40 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Nevvaf Tekruri'den Mescid-i Aksa için seferberlik çağrısı / 2019-08-28

Mescid-i Aksa için seferberlik çağrısında bulunan Yurtdışı Filistinli Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Müslümanların kutsallarını korumak için harekete geçilmesinin vaktinin geldiğini söyledi.

Kaynak

Meksika'da bara saldırı: 23 ölü / 2019-08-28

Meksika'nın Veracruz'un sahil şehrinde bir bara molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Kaynak

Şule Yüksel Şenler vefat etti / 2019-08-28

Başörtüsü mücadelesiyle tanınan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Kaynak

BAE'den müttefiki Suud'un destekliği orduya saldırı: 30 ölü / 2019-08-29

Yemen'in uluslararası ülkeler tarafından meşru yönetimi olarak tanınan hükümeti, ordu birliklerinin BAE tarafından hedef alındığını, en az 30 kişinin öldüğünü açıkladı.

Kaynak

Bakan Akar: TSK'dan 17 bin 498 kişi ihraç edildi / 2019-08-30

​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'dan 17 bin 498 kişinin ihraç edildiğini belirtti.

Kaynak

EYLÜL

Hizbullah siyonist rejimin askeri aracını hedef aldı / 2019-09-01

​Lübnan'daki Hizbullah, siyonistlere ait bir askeri aracı imha ettiğini açıkladı.

Kaynak

Dışişlerinden Lübnan Cumhurbaşkanına "Osmanlı" tepkisi / 2019-09-01

​Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun’un, Osmanlı Devleti hakkındaki açıklamalarına ilişkin "son derece talihsiz ve sorumsuz bir nitelik" karşılığını verdi.

Kaynak

ABD Afganistan'da sivilleri hedef aldı: 12 ölü / 2019-09-01

ABD ve Kabil hükümetinin Afganistan'da sivilleri bombalaması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak

Yemen'deki hapishane saldırısında 100'den fazla ölü / 2019-09-01

​Yemen'de Suudi liderliğindeki koalisyonun Husilerin kontrolündeki hapishaneye düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısının 100'ü aşkın olduğu belirtildi.

Kaynak

PYD/PKK Suriye'de halkın namusuna dokunuyor / 2019-09-03

Suriye'de bir kontrol noktasında motosikletli bir aileyi durduran PYD/PKK'liler, kadını ahlaksız bir şekilde aramaya kalktı. Kadının kocasının tepki vermesi üzerine PYD/PKK'liler aileyi öldüresiye dövdü.

Kaynak

Afganistan'da patlama/ 2019-09-03

​Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 16 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı.

Kaynak

​Çocukları dağa kaçırılan aileler: Evladımızı HDP binasında kaybettik / 2019-09-03

Oğlunun dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde oturma eylemi başlatan aileler, çocuklarının HDP binasında kaybettiklerini söylediler.

Kaynak

Görevden uzaklaştırılan 41 belediye başkanına hapis cezası / 2019-09-03

​31 Mart yerel seçimleri öncesinde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan 94 belediye başkanından 41'i hakkında ilk derece mahkemesince toplam 237 yıl 237 ay 171 gün hapis cezası verildi.

Kaynak

Soylu: ABD Ankara'daki LGBT derneğine 22 milyon dolar yardım yaptı / 2019-09-03

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki bir LGBT derneğine Amerika Birleşik Devletleri tarafından 22 milyon dolar yardım yapıldığını söyledi.

Kaynak

Suudi saldırılarında binlerce çocuk şehid oldu / 2019-09-04

Suudi rejimi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e yönelik saldırılarında 3 bin 500 çocuk şehid oldu.

Kaynak

İran: Yüzde 20 saflıkta zenginleştirilmiş uranyum üretim gücüne sahibiz / 2019-09-04

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, Tahran’ın iki gün boyunca yüzde 20 saflıkta zenginleştirilmiş uranyum üretimine devam edebilme gücüne sahip olduğunu söyledi.

Kaynak

S-400 eğitimi başladı / 2019-09-04

Rusya’nın Gatchina şehrinde S-400 Eğitimi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu personelin katılımı ile başladı.

Kaynak

BM: 24 milyon Yemenlinin hayatta kalmak için yardıma ihtiyacı var / 2019-09-04

Birleşmiş Milletler, 24 milyon Yemen vatandaşının hayatta kalmak için yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kaynak

Fransa'da en popüler isimlerden biri "Muhammed" oldu / 2019-09-04

​İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in ismi, Fransa'da erkek çocuklara en çok verilen 20 isimden biri oldu.

Kaynak

"Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze varken benim elimde olmamasını kabul etmiyorum" / 2019-09-04

Sivas'ta Orta Anadolu Ekonomi Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var. Ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın! Ben bunu kabul etmiyorum." dedi.

Kaynak

Abdullah Mursi suikaste mi kurban gitti? / 2019-09-05

Cunta mahkemesi salonunda şehadete erişen Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi’nin ani vefatı, suikaste kurban mı gittiği şüphelerini beraberinde getirdi.

Kaynak

HÜDA PAR: Anadilde eğitimin önündeki engeller kaldırılmalı! / 2019-09-07

​HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için önerilerde bulundu.

Kaynak

Fırat'ın doğusunda ortak kara devriyesi başladı / 2019-09-08

Türkiye ile ABD'nin Fırat'ın doğusunda müşterek kara devriyesi başladı.

Kaynak

Cüneyt Özdemir: Entel dantel solcu çevreler PKK'yi görmezden geliyor / 2019-09-08

Evlatları dağa kaçırıldı diye HDP binasının önünde oturma eylemi başlatan anneler hakkında konuşan Gazeteci Cüneyt Özdemir, "Bakıyorum bizim entel dantel solcu çevreler görmezden geliyorlar. Neden kardeşim, niye görmezden geliyorsunuz?" dedi.

Kaynak

Aile Bakanı Selçuk eylemdeki anneler için Diyarbakır'da / 2019-09-09

​Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemlerine destek vermek için Diyarbakır'a geldi.

Kaynak

HÜDA PAR’dan oturma eylemi yapan annelere destek açıklaması / 2019-09-10

​Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere HÜDA PAR’dan destek açıklaması geldi.

Kaynak

Aşura mateminde izdiham: Ölü ve yaralılar var / 2019-09-10

Irak'ın Kerbela şehrinde düzenlenen Aşura mateminde çıkan izdiham sonucu en az 31 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı.

Kaynak

Trump "ön şartsız" Ruhani ile görüşmeye hazır / 2019-09-11

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Donald Trump'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Kaynak

Bitlis'te minibüs şarampole devrildi: 6'sı çocuk 10 ölü / 2019-09-11

​Bitlis'in Hizan ilçesinde yolcu minibüsün şarampole devrilmesi sonucunda 10 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Kaynak

Evlat nöbeti… / 2019-09-11

Diyarbakır'da, oğlu PKK/HDP'lilerce kaçırıldığı iddiasıyla eylem başlatan anne Hacire Akar'ın evladına kavuşması, diğer mağdur aileler için de bir umut ışığı oldu.

Kaynak

860 volt elektrik üretebilen yeni bir yılan balığı türü keşfedildi / 2019-09-11

​Amazon havzasında, biri 860 voltluk elektrik şoku üretebilen iki elektrikli yılan balığı türü keşfedildi.

Kaynak

Yargıtay Cumhuriyet gazetesi yazarlarının salıverilmesine karar verdi / 2019-09-12

Yargıtay, Cumhuriyet gazetesi davasıyla ilgili olarak yazarların salıverilmesinin istenmesine karar verdi.

Kaynak

ABD'den YPG'ye meskûn mahal ve arazi eğitimi / 2019-09-13

ABD, sınırda tünel kazmaya ve mevzi oluşturmaya devam eden PKK/YPG'ye verdiği askeri eğitimin görüntülerini yayınladı.

Kaynak

'Tank Adam'ı görüntüleyen fotoğrafçı öldü / 2019-09-13

Tinananmen Meydanının meşhur 'Tank Adam'ını görüntüleyen fotoğrafçı öldü.

Kaynak

Davutoğlu, AK Parti'den istifa etti / 2019-09-13

​Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak

Bakan Soylu oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti / 2019-09-13

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Kaynak

ABD uyardı bomba patladı! / 2019-09-13

​ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 6 Eylül tarihinde Türkiye'ye yaptığı seyahat uyarısının ardından Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde meydana gelen saldırı manidar bulundu.

Kaynak

Trump, Sisi için "en favori diktatörüm" dedi / 2019-09-14

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Fransa'da düzenlenen G-7 Zirvesi sırasında, Mısır'ın gayri meşru Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi için "En favori diktatörüm" dediği ortaya çıktı.

Kaynak

ABD: İncirlik bizim için inanılmaz derecede önemli / 2019-09-14

ABD’nin Avrupa, Afrika ve NATO Hava Kuvvetleri Komutanı Jeffrey L. Harrigian, "İncirlik bizim için stratejik bir yer, inanılmaz derecede önemli." dedi.

Kaynak

Suudi petrol devi Aramco'nun iki rafinerisine drone saldırısı / 2019-09-14

Suudi Arabistan'ın petrol devlerinden Aramco'nun iki rafinerisinde insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırı sonrası başlayan yangın söndürüldü.

Kaynak

ABD'li Müslüman belediye başkanı Türkiye tatili dönüşü sorgulandı / / 2019-09-14

ABD'nin New Jersey eyaletinde 13 yıldır Prospect Park Belediye Başkanlığı yapan Mohamed Khairullah'ın, Türkiye tatili dönüşü sorgulandığı belirtildi.

Kaynak

Kilisede yine çocuk istismarı / 2019-09-14

ABD'de bir kilisede çocuklara yönelik istismar nedeniyle eski bir rahip 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak

Suriye'de Türkiye sınıra yakın noktada bombalı saldırı: 12 ölü / 2019-09-15

Suriye'de Türkiye sınırındaki Çobanbey beldesinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 12 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak

Ozon tabakasındaki delik küçülüyor / 2019-09-16

​Antarktika üzerinde ölçülen ozon tabakasındaki deliğin son 30 yılın en düşük seviyesinde olduğu tespit edildi.

Kaynak

Afganistan Cumhurbaşkanının mitingine bombalı saldırı/ 2019-09-17

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendiği, çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtildi.

Kaynak

BM: Rohingya Müslümanlarına karşı soykırım tehdidi devam ediyor / 2019-09-17

Birleşmiş Milletler raporuna göre 600 bin Rohingyalı Müslümana karşı Budist çetelerin soykırım niyetleri sürüyor.

Kaynak

Müslüman kadınlara yönelik siteyi İngiliz istihbaratı finanse ediyormuş / 2019-09-17

İngiltere'de faaliyet gösteren ve kullanıcılarının çoğunu Müslüman kızların oluşturduğu popüler internet sitesi SuperSisters'ın, İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edildiği ortaya çıktı.

Kaynak

Kabil'in "Yeşil Bölgesinde" patlama: 22 ölü / 2019-09-17

Afganistan'ın başkenti Kabil'de ABD büyükelçiliğinin de bulunduğu Yeşil Bölge yakınlarında meydana gelen patlamada 22 kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı belirtildi.

Kaynak

Çağrı'nın Bilal'i vefat etti / 2019-09-17

Çağrı (The Message) filminde Bilâl-i Habeşî'yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmet Salem, vefat etti.

Kaynak

FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 111 astsubay tutuklandı / 2019-09-18

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan astsubaylardan 111'i tutuklandı.

Kaynak

Liberya'da medresede yangın: 28 ölü / 2019-09-18

​Liberya'nın başkenti Monrovia yakınlarında Müslümanların eğitim gördüğü bir medresede meydana gelen yangında çoğu çocuk 28 kişi vefat etti.

Kaynak

MHP Kürtlerin daha önce İslamiyeti seçmesini kabullenemedi / 2019-09-18

​MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın, 9'uncu sınıflarda okutulan tarih kitabında Kürtler için "Araplardan sonra Müslüman olan ilk topluluklardan" ifadelerine itirazı tepki çekti.

Kaynak

İmran Han'dan Hindistan ile "görüşmeme" kararı / 2019-09-18

Pakistan Başbakanı İmran Han, Pakistan hükümeti olarak, Cammu Keşmir eski statüsüne kavuşturuluncaya kadar Hindistan ile görüşmeme kararı aldıklarını açıkladı.

Kaynak

Afganistan'da hastaneye bombalı araçla saldırı: En az 20 ölü / 2019-09-19

Afganistan'da bomba yüklü araçla hastaneye düzenlenen saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, 95 kişi yaralandı.

Kaynak

ABD ve Afgan güçlerden sivil katliamı / 2019-09-19

​Afganistan'da ABD ve hükümet güçlerinin düzenlediği hava bombardımanında ilk belirlemelere göre 30 kişi vefat etti.

Kaynak

"PKK’nin dindar kesime açılmaması için göğüslerini siper edenler mahkemelerle boğuşuyor" / 2019-09-19

​Diyarbakır'da eylem başlatan ailelerin dindar olduğuna dikkat çeken Dr. Abdulkadir Turan, PKK’nin dindar kesime açılmaması için göğüslerini siper edenlerin mahkemelerle, güvenlik soruşturmalarıyla boğuştuğunu belirtti.

Kaynak

Tunus'un devrik lideri Zeynel Abidin Bin Ali öldü / 2019-09-19

Tunus'u 24 yıl boyunca yöneten devrik lider Zeynel Abidin Bin Ali 83 yaşında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir hastanede öldü.

Kaynak

ABD çam fıstığı toplayan işçilere saldırdı: 30 ölü 40 yaralı / 2019-09-20

ABD, Afganistan'da, insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda, çam fıstığı toplayan 30 işçiyi katletti, 40 işçiyi de yaraladı.

Kaynak

Dava adamı Salih Çelik vefat etti / 2019-09-20

Hayatını İslam davasına adayan Salih Çelik, böbrek ve karaciğer kanserinden dolayı tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Kaynak

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında karar verildi / 2019-09-21

​Eski HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında 6-8 Ekim 2014'teki saldırılara ilişkin soruşturma kapsamında sevk edildikleri mahkemece tutuklanmalarına karar verildi.

Kaynak

Darbeci Sisi'ye karşı halk meydanlara çıktı / 2019-09-21

Mısır halkı, başkent Kahire başta olmak üzere birçok şehirde, darbeci diktatör Sisi karşıtı sloganlar atarak yürüdü ve Sisi'nin istifasını istedi.

Kaynak

ABD ve Kabil hükümeti düğün törenini vurdu: 35 ölü / 2019-09-23

Afganistan'ın güneyinde yer alan Hilmend ilinin Musa Kale ilçesinde, ABD ve Kabil hükümeti güçlerince düzenlenen saldırıda en az 35 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak

Kenya'da okul çöktü: 7 öğrenci öldü 57 yaralı / 2019-09-23

Kenya'nın başkenti Nairobi'de bu sabah saatlerinde bir okulun dersliğinin yıkılması sonucu 7 öğrenci enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Kaynak

Müslümanlara yönelik zulmün görüntüleri ortaya çıktı / 2019-09-23

Çin'in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yaptığı zulmün görüntüleri, dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.

Kaynak

Suudi rejimi kadın ve çocukları vurdu: 16 ölü / 2019-09-24

Suudi rejimi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de bir eve düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 16 kişi katledildi.

Kaynak

Mısır'da 6 İhvan üyesine suikast / 2019-09-25

Mısır'ın başkenti Kahire'de 6 Müslüman Kardeşler üyesine suikast düzenlendi. Mısır polisinin düzenlediği baskında 6 İhvan üyesinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak

Fransa Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac öldü / 2019-09-26

Fransa eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac, bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede öldü.

Kaynak

Dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali / 2019-09-27

Dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali olan Akademik Lomonosov, Kuzey Kutbu'ndaki Murmansk limanından ülkenin uzak doğusuna olan hareketini tamamladı.

Kaynak

Fransa mahkemesi 'Cihad' isminin konulmasına izin vermedi / 2019-09-28

Fransa'nın Dijon kentinde, mahkeme tarafından Müslüman bir ailenin yeni doğan çocuğunun isminin "Cihad" olarak konulmasına izin vermedi.

Kaynak

Suudi rejimi Kralı Selman bin Abdülaziz'in yakın koruması öldürüldü / 2019-09-29

Suudi rejimi Kralı Selman bin Abdülaziz'in yakın koruması öldürüldü. Koruma, Veliaht Prens tarafından görevden alınmıştı.

Kaynak

Çin'de eski belediye başkanının evinden 13,5 ton altın çıktı / 2019-09-29

Eski Danzhou Belediye Başkanı Zhang Qi'nin evine yapılan operasyonda gizli bodrum katında külçe şeklinde 13,5 ton altın tespit edilirken, 268 milyar Yuan nakit para da bulundu.

Kaynak

Suudi tarihinde bir ilk / 2019-09-29

Suudi rejimi, hac ve umre ziyaretleri dışında tarihinde ilk kez 49 ülke vatandaşına turist vizesi vereceğini açıkladı.

Kaynak

Tayland'da trafik kazası: 17 ölü / 2019-09-29

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir kamyonetin devrilmesi sonucu 17 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Husiler: Binlerce Suudi askerini esir aldık / 2019-09-29

Husiler, Suudi Arabistan'ın güney sınırında yaptıkları geniş çaplı operasyonda 3 tugayın bozguna uğratıldığını ve binlerce Suudi askerini esir aldıklarını ileri sürdü.

Kaynak

Bu yıl orman yangınlarında 5 bin 469 hektar alan zarar gördü/2019-09-29

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl orman yangınlarında 5 bin 469 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Ülke çapında bu yıl en fazla zarar ise İzmir, Aydın ve Denizli illerini kapsayan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yaşandı. Bu bölgede toplam 223 yangın yaşandı ve bin 47 hektar alan zarar gördü. Zarar gören bu alanların 145 hektarı örtü yangını iken 902 hektarı tepe yangını olarak gerçekleşti.

Kaynak


Facebook’un Filistin’le ilgili içeriklere yönelik tavrı tepki çekti / 2019-09-30

Facebook'un, son günlerde Filistin davasıyla ilgili birçok kelimeyi kullanılması yasak kelimeler kapsamına alması tepkilere neden oldu.

Kaynak

EKİM

Yolcu otobüsü takla attı: 25 ölü 49 yaralı / 2019-10-01

Hindistan’da, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otobüs kontrolden çıkarak takla attı. Kazada 25 kişi hayatını kaybetti, 49 kişi yaralandı.

Kaynak

Afganistan'da polise saldırı: 11 ölü / 2019-10-01

Afganistan’ın Belh vilayetinde, Taliban mensuplarının düzenlediği belirtilen saldırı sonucu 11 polisin öldüğü ifade edildi.

Kaynak

İran'da ABD ajanına idam cezası! / 2019-10-01

İran, ülkede CIA adına askeri ve sivil kurumlarda casusluk faaliyetlerinde bulunan bir kişinin idam cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Kaynak

Bakan Çavuşoğlu: Macron ayakları pislik içinde gömülüyken öten bir horoz/ 2019-10-02

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuşmalarını ayakları pislik içinde gömülüyken öten horoza benzetiyorum." dedi.

Kaynak

Trump: Mültecileri ayaklarından vurun / 2019-10-02

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Meksika sınırından geçişleri engellemek için mültecilerin ayaklarından vurulmalarını önerdiği ortaya çıktı.

Kaynak

Belarus ’tan Rus askeri üssüne veto / 2019-10-02

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, "Topraklarımızda Rus askeri üssü kurmanın bir anlamı yok" dedi.

Kaynak

Mali’de 25 asker öldürüldü / 2019-10-02

Batı Afrika ülkesi Mali’de iki askeri noktaya yapılan saldırıda 25 askerin öldüğü belirtildi.

Kaynak

Çin’in 2050 rüyası ve Doğu Türkistan / 2019-10-02

​Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan, Çin'in, 2050 rüyasını gerçekleştirmek için batıya açılan tek koridor olan Doğu Türkistan’a sahip olmak istediğini belirterek akılalmaz zulümlerin işlendiğine dikkat çekti.

Kaynak

Rusya ile İran arasında casus krizi / 2019-10-04

Rusya Dışişleri Bakanlığı, siyonistlere casusluk yapan bir Rus vatandaşının Tahran’da tutuklanması üzerine, İran’ın Moskova Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Kaynak

İspanya’dan İstanbul’a gelen uçak düştü / 2019-10-04

İspanya’nın Vigo kentinden İstanbul’a gelmekte olan kargo uçağının Ukranya’da düşmesi sonucu 5 kişi öldü.

Kaynak

'İstanbul Sözleşmesini eleştirdim diye söyleşim ve imza günüm iptal ettirildi' / 2019-10-05

Tarihçe Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "'İstanbul Sözleşmesini eleştirdim diye AK Parti Grup Bşk. Vekili Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin emretti, Tokat Belediyesi kitap fuarındaki söyleşi ve imza günümü iptal etti." dedi.

Kaynak

Nahda Hareketi Tunus'ta seçimin galibi / 2019-10-07

Tunus'ta, liderliğini Raşid el-Gannuşi'nin yaptığı Nahda Hareketi, oyların yüzde 17,5'ini alarak seçimin galibi oldu.

Kaynak

PKK'nin kadın yapılanması sorumlusu öldürüldü / 2019-10-07

MİT ve TSK'nın Kandil'deki operasyonunda PKK'nin kadın yapılanması sorumlusu Ayfer Kordu'nun öldürüldüğü belirtildi.

Kaynak

Pentagon: Türkiye Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldı / 2019-10-07

​Türkiye hakkında ikinci kez açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Birleşik Hava Operasyonları Merkezi tarafından Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldığını, Türkiye'ye keşif ve gözlem bilgilerinin verilmesinin durdurulduğunu belirtti.

Kaynak

Pentagon: Askerlerimizi operasyon bölgesinden çıkardık / 2019-10-08

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, "Güçlerimizi Suriye'nin kuzeyindeki askeri harekâtının olası rotasından uzaklaştırdık." açıklaması yaptı.

Kaynak

ABD Afganistan'da 14 çocuğu katletti / 2019-10-09

Birleşmiş Milletlerin (BM) hazırladığı raporda, ABD’nin geçen mayıs ayında gerçekleştirdiği hava saldırısında ölenlerin aralarında 14 çocuğunda bulunduğu siviller olduğu açıklandı.

Kaynak

Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat başladı / 2019-10-09

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PYD/YPG'ye yönelik "Barış Pınarı Harekatı" başladı.

Kaynak

Trump'tan Türkiye'nin başlattığı harekata ilişkin açıklama / 2019-10-09

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı harekatı "işgal" ve "saldırı" şeklinde niteleyerek harekatı desteklemediklerini belirtti.

Kaynak

Fırat'ın doğusuna kara harekâtı başladı / 2019-10-09

​Suriye'de başlatılan harekat kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtının da başladığı belirtildi.

Kaynak

AB'den Türkiye'nin başlattığı harekata ilişkin açıklama / 2019-10-10

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini , "AB Türkiye'ye tek taraflı askeri operasyonunu sonlandırması çağrısında bulunuyor." açıklamasında bulundu.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekata karşı çıkan ülkelere tepki / 2019-10-10

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de Fırat'ın Nehri'nin doğusunda başlatmış olduğu harekata karşı çıkan AB ülkeleri ile Mısır başta olmak üzere bazı Arap ülkelerine tepki gösterdi.

Kaynak

İran tankerine füzeli saldırı / 2019-10-11

Suudi Arabistan'ın Cidde kenti açıklarında İran'a ait bir petrol tankerinde patlama meydana geldi. Olayın terör saldırısı olduğu belirtildi.

Kaynak

43 yıl aradan sonra devlet başkanı seçildi / 2019-10-11

Küba'da, onaylanan yeni anayasa değişikliğinin ardından 43 yıl sonra devlet başkanı seçildi.

Kaynak

PKK/YPG'nin basın grubuna saldırısında İLKHA muhabiri yaralandı / 2019-10-11

​Mardin'in Nusaybin ilçesinde sınırdan harekatı takip eden ve aralarında İLKHA muhabirinin de olduğu basın grubu YPG'li keskin nişancıların ikinci kez hedefi oldu. Saldırıda İLKHA muhabiri hafif şekilde yaralandı.

Kaynak

Saldırıya uğrayan gazeteciler hedef mi gösterildi? / 2019-10-12

Suriye’nin Kamışlı kentinin karşısında bulunan Nusaybin’de, YPG’li keskin nişancıların saldırısına uğrayan gazeteciler, CNN International muhabirleri tarafından hedef gösterildiklerini iddia etti.

Kaynak

Fransa Türkiye'ye silah ihracatını askıya aldığını duyurdu / 2019-10-12

Almanya, Norveç, Finlandiya ve Hollanda'dan sonra Fransa da Türkiye'ye tüm silah ihracatını askıya aldıklarını duyurdu.

Kaynak

Tel Abyad kontrol altına alındı / 2019-10-13

​Fırat'ın doğusundaki harekat kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin tamamında kontrölün sağlandığı belirtildi.

Kaynak

Yapıcıoğlu: ABD, YPG’yi bir yem gibi kullandı ve Türkiye’yi oraya çekti / 2019-10-16

​Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yaptığı askeri harekâta ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, ABD’nin YPG’yi oltanın ucuna takılan yem gibi kullanarak Türkiye’yi Suriye’ye çektiğini söyledi.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın mektubuna harekâtı başlatarak mı yanıt verdi? / 2019-10-17

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Fırat'ın doğusuna yönelik harekâtın başladığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdığı, Erdoğan'ın da mektuba, harekâtı başlatarak yanıt verdiği öne sürüldü.

Kaynak

Pence: ABD ve Türkiye, Suriye’de ateşkese karar verdi / 2019-10-17

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "ABD ve Türkiye, Suriye’de ateşkese karar vermiştir. YPG 5 gün içinde güvenli bölgeden çekilecek." dedi.

Kaynak

Bakan Çavuşoğlu: Harekata ara vereceğiz; ateşkes değil / 2019-10-17

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "120 saat içinde Barış Pınarı Harekatına ara vereceğiz. Durdurma değil ara. Ateşkes değil. Terör unsurlarının çıkmasının ardından operasyonu durduracağız. " dedi.

Kaynak

Trump: Erdoğan’a teşekkür ederim milyonlarca hayat kurtulacak! /2019-10-17

​ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan’a teşekkür ederim. Milyonlarca hayat kurtulacak!" açıklamasında bulundu.

BD Başkanı Donald Trump, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'den harika haberler. Pence ve Pompeo ile kısa bir süre önce görüştüm. Erdoğan’a teşekkür ederim. Milyonlarca hayat kurtulacak!" dedi.

Kaynak

ABD ve Türkiye'den harekata ilişkin ortak bildiri / 2019-10-17

ABD'li heyetin Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından harekata ilişkin ortak bildiri yayımlandı.

Kaynak

"Kudüs şairi" Nuri Pakdil vefat etti / 2019-10-18

Kudüs şairi olarak tanınan Yazar Nuri Pakdil, hayatını kaybetti.

Kaynak

Hollanda'nın Irak'ta 23'ü çocuk 70 sivili katlettiği ortaya çıktı / 2019-10-19

Hollanda'nın, Irak'ta yaptığı hava saldırılarında, en az 70 sivili katlettiği belirtildi.

Kaynak

Almanya eski Dışişleri Bakanı: PKK/YPG'yi kullandık / 2019-10-20

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Kürtler (PKK/YPG) bizim en iyi müttefikimizdi, öyle ki batı olarak onları kullandık." dedi.

Kaynak

4’üncü Âlimler Buluşması önemli çağrılarla son buldu / 2019-10-20

​Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki âlimlerin katılımıyla gerçekleşen 4’üncü Âlimler Buluşmasının sonuç bildirgesi okundu. Bildirgede İslam ülkelerinin yönetici ve alimlerine önemli çağrılarda bulunuldu.

Kaynak

Dünyanın en uzun ticari uçuşu başarıyla tamamlandı / 2019-10-20

Avustralya'nın Qantas Havayolları, dünyanın en uzun ticari uçuşunun deneme seferini tamamladı.

Kaynak

Hakan Atilla Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atandı / 2019-10-21

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Mehmet Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne atandığını duyurdu.

Kaynak

Trump: Suriye’de asker bulundurmamızı israil ve Ürdün istedi / 2019-10-22

ABD Başkanı Donald Trump, kendisinin ABD askerlerini Suriye’den tamamen çekmek istediğini ama israil ve Ürdün’ün, bir grup Amerikan askerinin kalması talebinde bulunduğunu söyledi.

Kaynak

Macron'dan Putin'e 'Suriye'de ateşkes uzatılsın' çağrısı / 2019-10-22

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron, Suriye'deki ateşkesin uzatılması çağrısında bulundu.

Kaynak

PKK/YPG'lilerin saldırısında 20 sivil hayatını kaybetti / 2019-10-22

​PKK/YPG-PYD’nin saldırısına maruz kalan Nusaybin, Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinde yaşananlar, hafızlardan kolay kolay silinmeyecek gibi görünüyor.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine 9 Ekim'de başlattığı "Barış Pınarı Harekatı" 9'uncu gününde ABD ile yapılan anlaşma gereği ara verildi.

Bu süre zarfında PKK/YPG'liler tarafından rast gele atılan roket, havan topu ve mühimmatlarla sivil halk hedef alındı. PKK/YPG'lilerin saldırısında Nusaybin'de 11, Kızıltepe’de 2, Ceylanpınar'da 2, Akçakale'de 3 ve Suruç'ta 2 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Saldırıların ardından bazı vatandaşlar başka ilçelere yerleşirken, esnaf da kepenk kapatmıştı. ABD ile yapılan anlaşma gereği harekâta ara verilmesinin ardından sınır hattındaki ilçelerde hayat normale döndü.

Kaynak

Türkiye ve Rusya 10 maddelik mutabakata vardı / 2019-10-22

Türkiye ve Rusya, Suriye konusunda varılan anlaşmayla ilgili 10 maddelik ortak açıklama yaptı.

Kaynak

Erdoğan'dan '120 saat' açıklaması: Sözler yerine getirilmedi / 2019-10-22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakatta verilen sürenin sona ermesi üzerine “Sözler yerine getirilmedi.” dedi.

Kaynak

Etiyopya Başbakanı: Baraj için gerekirse Mısır'la savaşırız / 2019-10-22

Etiyopya Başbakanı Abi Ahmed, ülkede yapımı devam eden ve Mısır'ın tepkilerine neden olan Nahda Barajı için gerekirse milyonlarca insanı harekete geçireceklerini ifade etti.

Kaynak

Biji Obama'dan patatese... / 2019-10-23

Geçmişte ABD'nin Suriye'deki varlığına övgüler dizenler şimdiler de ise müttefikleri tarafından arkadan hançerlenmişçesine bir şaşkınlık yaşıyor.

Çavuşoğlu: 5 gün içinde iki önemli güçle anlaşma sağladık / 2019-10-23

Rusya ile varılan güvenli bölge mutabakatı konusunda değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önemli olan YPG/PKK’lıların güvenli bölgenin dışına çıkarılması olduğunu belirtti.

Kaynak

Emekli Tuğamiral Ertürk: Sınırımızda İslami örgütler olacağına PYD olsun! / 2019-10-23

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye'nin sınırında İslami örgütler olacağına PYD'nin bulunması gerektiğini savundu.

Kaynak

İngiltere'de kamyondan çıkan 39 cesetle ilgili detaylar ortaya çıktı / 2019-10-24

İngiltere'de bir kamyondan çıkan 39 cesedin donarak öldüğü ve hepsinin Çin uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Kaynak

Başo: PKK/PYD, Rejimin yapamadığını yaparak Kürtleri bölgeden çıkardı / 2019-10-24

PKK/YPG-PYD'nin rejimden destek görerek bölgeye yerleştirildiğini belirten Suriye Kürtlerinden Doktor Ethem Başo, PKK/YPG-PYD Rejimin 50-60 yılda yapamadığını yaparak Kürtleri bölgeden çıkardığını söyledi.

Kaynak

"ABD Başkanı'nın 'General Mazlum' dediği şahıs Kırmızı Bülten'le aranıyor" / 2019-10-24

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump "General Mazlum" diye bahsettiği şahsın Kırmızı Bülten'le arandığına dikkat çekerek ABD'nin bunu Türkiye'ye teslim etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak

Rus siyasetçi: ABD, Türkiye'ye karşı sadece taktik değiştiriyor / 2019-10-25

Rus siyasetçi Nikolay Starikov, ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımları kaldırması kararının Rusya ile Türkiye arasında varılan mutabakat için tehdit olduğunu söyledi.

Kaynak

Kremlin Soçi mutabakatının detaylarını paylaştı / 2019-10-25

​Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'deki zirvede iki buçuk saat baş başa görüştüğünü ve iki liderinde sahadaki nüansları çok iyi bildiğini açıkladı.

Kaynak

Twitter Mazlum Kobani'nin hesabını hemen onayladı / 2019-10-25

Twitter yönetimi, PKK/YPG sorumlularından Mazlum Kobani'nin önceki gün açtığı Twitter hesabını onayladı.

Kaynak

Trump DAİŞ lideri Bağdadi'yi öldürdüklerini açıkladı / 2019-10-27

ABD Başkanı Trump, DAİŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'yi öldürdüklerini duyurdu.

Kaynak

Kerbela'da kanlı gece: 18 ölü 865 yaralı / 2019-10-29

Irak'ın Kerbela şehrinde, polisin göstericilere ateş açması sonucu 18 kişi hayatını kaybetti, 865 kişi yaralandı.

Kaynak

Pakistan'da kullanılmış şırınga nedeniyle 900 çocuk AIDS kaptı / 2019-10-29

Pakistan'da, bir çocuk doktorunun virüs taşıyan şırıngaları tekrar kullanmasının ardından yaklaşık 900 çocukta HIV tespit edildi.

Kaynak

Hapishaneyi sel basınca mahkûmlar kaçtı / 2019-10-29

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, sel sularının zarar verdiği hapishaneden, 228 mahkûm firar etti.

Kaynak

ABD'de Ermeni karar tasarısı kabul edildi / 2019-10-30

ABD Temsilciler Meclisi, Ermenilere 1915 olayları sırasında soykırım yapıldığı iddiasını onaylayan bir karar tasarısını kabul etti.

Kaynak

Whatsapp'tan siyonist firmaya casusluk davası / 2019-10-30

Sosyal iletişim ağı WhatsApp, siyonist siber gözetim firması NSO Group’a, şirketin mesajlaşma hizmetini casusluk için kullandığı gerekçesiyle dava açtı.

Kaynak

Pakistan'da trende yangın: En az 62 kişi öldü / 2019-10-31

Pakistan'da üç vagonu alev alan yolcu treninde ilk belirlemelere göre 62 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

HDP: CHP'ye oy verdik pişman değiliz / 2019-10-31

Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde HDP ile ittifak yapan CHP, böyle bir yakınlaşmanın olmadığını savunuyordu. HDP Genel Başkanı Sezai Temelli, "CHP'ye oy verdik pişman değiliz." diyerek, CHP'yi bir kez daha yalanladı.

Kaynak

Eren Erdem'e tahliye / 2019-10-31

CHP Eski Milletvekili Eren Erdem'in tahliyesine karar verildi.

Kaynak

Trump'ın azil sürecini başlatan tasarı onaylandı / 2019-10-31

ABD Başkanı Donald Trump hakkında azil soruşturulması başlatılmasını öngören tasarı, ABD Temsilciler Meclisi tarafından onaylanarak kabul edildi.

Kaynak

KASIM

Rusya ile ortak devriye başladı / 2019-11-01

Türkiye ile Rusya askerlerinin Suriye'de ortak devriyesi başladı.

Kaynak

Meksika'da morglarda kimliği belirsiz 30 bin ceset var / 2019-11-01

Meksika Ulusal İnsan Hakları Komisyonu, ülke genelindeki morglarda 30 bin sahipsiz ve kimliği belirsiz ceset bulunduğunu açıkladı.

Kaynak

Mali'de askeri noktaya saldırı: 53 ölü / 2019-11-02

Afrika ülkelerinden Mali'nin Nijer sınırında bulunan Indelimane askeri noktasına yapılan saldırıda 53 asker öldü, çok sayıda asker de yaralandı.

Kaynak

Tel Abyad’da bombalı saldırı: 10 ölü / 2019-11-02

​Tel Abyad’da pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Rusya'da "bağımsız internet" yasası yürürlüğe girdi / 2019-11-02

Rusya’nın, siber tehlikeler karşısında oluşabilecek riskleri bertaraf etmek için kendi bağımsız internet ağını (Runet) oluşturmasını öngören karar yasalaştı.

Kaynak

Erbaş: İnsanlığın başına bela ırkçılık, faiz, kan davası gibi unsurlarla mücadele edilmeli / 2019-11-02

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Veda Hutbesi'nde Hazreti Peygamberin gündeme getirdiği ve kaldırdığını beyan ettiği, bugün hala insanlığın başına bela olan ırkçılık, faiz, kan davaları gibi unsurlarla mücadele etmek gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak

ABD’den skandal mülteci kararı / 2019-11-03

Trump yönetimi, 2020 mali yılında ülkeye sadece 18 bin yeni mülteci alınmasını içeren kararnameyi imzaladı. 18 bin mülteci sayısı, ABD'nin mülteci programı tarihindeki en az sayı oldu.

Kaynak

Cahiliye dönemi vahşeti Hindistan’da hortladı / 2019-11-03

Evlendiklerinde ödenecek çeyiz nedeniyle maddi yük olarak görülen kız bebeklerinin öldürülmesi, Hindistan'da yaygın bir cahiliye âdeti. Bir kız bebeği daha canlı canlı gömülmek üzereyken son anda fark edildi.

Kaynak

​Mardin'deki 11 bin yıllık tapınak arkeoloji dünyasını heyecanlandırdı / 2019-11-05

​Mardin’deki Boncuklu Tarla Ören Yeri'nde devam eden arkeolojik kazılarda keşfedilen tapınağın Göbeklitepe ile yaşıt çıkması arkeoloji dünyasını heyecanlandırdı.

Kaynak

Meksika'da 9 ABD vatandaşı öldürüldü / 2019-11-06

Meksika'da düzenlenen silahlı saldırıda, 9 ABD vatandaşının öldürüldüğü bildirildi.

Kaynak

Din dersine Hıristiyan öğretmen! / 2019-11-06

​Aydın Kuşadası’nda bulunan bir lisede din kültürü dersine giren kadın öğretmenin Hıristiyan olduğu ve misyonerlik çalışması yürüttüğü ortaya çıktı.

Kaynak

Altın madeni işçilerine saldırı: 37 ölü / 2019-11-07

Burkina Faso'nun doğusunda, bir maden şirketine ait araç konvoyuna düzenlenen saldırıda 37 kişi öldürüldü.

Kaynak

İstanbul Valiliğinden evde ölü bulunan 4 kardeşe ilişkin açıklama / 2019-11-07

İstanbul Valiliği, evlerinde ölü bulunan 4 kardeşin otopsilerinde tespit edilen ilk bulgulara göre; siyanür zehirlenmesine bağlı değişimler dışında, şahısların ölümlerine müessir başkaca mikroskobik patolojik bulgu tespit edilmediğini belirtti.

Kaynak

Bir çok saldırının sorumlusu PKK'li "Porsipi" öldürüldü / 2019-11-07

İçişleri Bakanlığı, bir çok saldırının sorumlusu olan ve kırmızı kategoride aranan PKK'li Erhan Porsipi ile Numan Batman'ın, Diyarbakır'da hava harekatında öldürüldüğünü açıkladı. Bakan Soylu da Porsipi'nin yakalanışını sosyal medyadan duyurdu.

Kaynak

'Şeyhmus Alpsoy'un halen cezaevinde olması zulümdür' / 2019-11-08

İslami kimliği nedeniyle 20 yıl önce kumpaslar sonucu cezaevine konulan ve cezaevinde kolon kanserine yakalanan Şeyhmus Alpsoy'un eşi Suad Alpsoy, ağır hasta olan eşinin cezaevinde tutulmasının zulüm olduğunu söyledi.

Kaynak

Amsterdam'da ilk defa hoparlörden okunacak ezan sabote edildi / 2019-11-10

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ilk defa hoparlörden okunacak ezan, kabloların kesilmesi suretiyle sabote edilerek okunmasına engel olundu.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harf Devrimi ile her şey sıfırlandı / 2019-11-10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan "Harf Devrimi" ile adeta her şeyin sıfırlandığını, Türkiye'de okuma-yazma oranının çok düşük olduğu bir dönemin yaşandığını vurguladı.

Kaynak

Beyaz Baretliler'in kurucusu ölü bulundu / 2019-11-11

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Miğferler 'in kurucusu eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in İstanbul’daki evinin yakınlarında ölü bulunduğu bildirildi.

Kaynak

Siyonist terör şebekesi İslami Cihad komutanının evine saldırdı / 2019-11-12

​İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları komutanı Baha Abu el-Atta, siyonist terör şebekesinin evine yapmış olduğu hava saldırısı sonucu şehid oldu.

Kaynak

Fidan dikmede Türkiye'nin rekoru tescillendi / 2019-11-12

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 11 Kasım'da gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde Çorum'da, 1 saat içinde 303 bin 150 fidan dikimiyle rekor kırıldığını belirtti.

Kaynak

Google, milyonlarca hastanın tüm sağlık kayıtlarını gizlice toplamış / 2019-11-12

Google’ın, ABD’nin 21 eyaletinde doktorları ve hastaları haberdar etmeksizin milyonlarca kişinin tıbbi kayıtlarını topladığı ortaya çıktı.

Kaynak

Çocukları Mustafa Kemal'e secde ettirdiler / 2019-11-13

10 Kasım etkinliklerinde, bir okuldaki öğrencilere Mustafa Kemal'in portresinin önünde secde ettirilmesi, tepkilere neden oldu.

Kaynak

Filistin'de şehit sayısı 32'ye yükseldi / 2019-11-14

Siyonist terör çetesinin Gazze'ye yönelik saldırılarında 32 Filistinli şehit olurken en az 100 kişi de yaralandı.

Kaynak

Bakırköy'de aynı dairede 1'i çocuk 3 cansız beden bulundu / 2019-11-15

İstanbul’un Bakırköy ilçesinin Osmaniye Mahallesi Çobançeşme Sokak’ta, aynı dairede 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu.

Kaynak

İran'da benzine yapılan yüzde 50 zamma tepki / 2019-11-16

İran'da akaryakıt fiyatlarına yapılan yüzde 50 zamma tepki gösteren halk, ülkenin birçok şehrinde gösteri düzenledi.

Kaynak

​Kim bu "Beyaz Baretliler" / 2019-11-16

Suriye’de "sivil savunma" adı altında çalışma yürüten, ancak batılı ülkelerin çıkarlarına hizmet ettiği iddia edilen “Beyaz Baretliler, kurucusu olan İngiliz ajanın ölümünün ardından bir kez daha sorgulanmaya başladı.

Kaynak

El Bab'daki bombalı saldırısında ölenlerin sayısı 18'e yükseldi / 2019-11-16

PKK/YPG'nin El Bab'daki bombalı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Kaynak

Sri Lanka'da Müslümanlara saldırı / 2019-11-16

​Sri Lanka'da oy vermek için sandığa giden Müslümanları taşıyan araca silah ve taşlarla saldırı düzenlendi.

Kaynak

MSB: PKK/YPG Tel Abyad'da 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı / 2019-11-17

Milli Savunma Bakanlığı, PKK/YPG'nin Tel Abyad Hapishanesi’ndeki en az 800 DAİŞ’liyi serbest bıraktığını açıkladı.

Kaynak

El Bab'da 18 sivili katleden PKK/YPG'li yakalandı/2019-11-17

Milli savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"El Bab’da bombalı araç patlatarak 18 sivili katleden en az 30 kişiyi de yaralayan PKK/YPG terör örgütüne karşı El Bab halkı gösteriler yaparak tepkilerini ortaya koydu. Bombalı Araç saldırısını gerçekleştiren PKK/YPG’li terörist MİT’in başarılı operasyonu ile yakalandı.

Kaynak

Papazlara eğitim için teslim edilen çocuklar istismara uğramış/ 2019-11-18

Kanada’nın British Columbia Eyaleti Katolik Başpiskoposluğu, ilk kez yaptığı soruşturma sonucunda birçok papazın çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı.

Kaynak

Mustafa Kemal'e secde ettiren görevliler hakkında karar/ 2019-11-18

Birçok okulda Mustafa Kemal'in heykeli önünde secde ettiği görüntülerin tartışılmasının ardından, soruşturma başlatılmıştı. MEB o görevliler hakkında uzaklaştırma kararı verdi.

Kaynak

Çin'de kömür madeni patlaması/ 2019-11-19

Çin'in Şanşi eyaletinin Pingyao kasabasındaki bir kömür madeninde patlama meydana geldi. Patlamada 15 işçi ölürken, 9 kişi de yaralandı.

Kaynak

Taliban: 3 ayda 7 binden fazla ABD ve Kabil hükümeti askeri öldürdük/ 2019-11-19

Taliban, son üç ay içerisinde Afganistan'da düzenledikleri saldırılara dair bir rapor yayınladı. Raporda, 3 ayda 7 binden fazla ABD ve Kabil hükümeti askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Kaynak

Âfiyet Sıddıki'ye yapılan zulüm devam ediyor/ 2019-11-19

​Sömürgeci ABD’nin silahlarını etkisiz hale getirmek için bir program geliştirdiği yalanıyla kaçıralan Pakistanlı Nöroloji Uzmanı Âfiyet Sıddıki'nin alıkonulması devam ediyor.

Kaynak

Muhabire ayı saldırısı kamerada/ 2019-11-19

​Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölüne sahip Nemrut Krater Gölünde görüntü çeken muhabir ayının saldırısına uğradı.

Kaynak

Meksika'da bir çiftlikte 25 ceset bulundu/ 2019-11-20

Ülkenin en güçlü uyuşturucu kartellerinin olduğu Jalisco eyaletindeki Tlajomulco kentindeki bir çiftlikte bulunan 52 çantadan 25 cesedin çıktığı öğrenildi.

Kaynak

Kişisel Verileri Koruma Kurumundan yeni karar/ 2019-11-21

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, çeşitli yollarla elde edilen veriler üzerinden vatandaşların kimlik ve iletişim bilgileri gibi kişisel verilerinin sorgulanmasına imkân tanıyan yazılım, program veya uygulamaları kullananlar hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunacak.

Kaynak

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt öldü/ 2019-11-21

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 25. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Büyükanıt, bir süredir İstanbul’da bir hastanede tedavi görüyordu.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına e-muhtıra ile engel olmak istedi. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün eşinin başörtülü olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül’ün aday olmaması için Yaşar Büyükanıt, bizzat kendisinin kaleme aldığı "27 Nisan e muhtırasını" yayınladı. Ancak hükümet e muhtıraya daha sert bir şekilde cevap verdi. AK Parti'nin adayı olan Abdullah Gül, Meclis'ten yetki alarak Türkiye Cumhuriyetinin 11. cumhurbaşkanı seçildi

Kaynak

Akdeniz’de facia: 67 düzensiz göçmen hayatını kaybetti/ 2019-11-21

Libya'nın başkenti Trablus açıklarında yeni bir facia yaşandı. Libya açıklarında meydana gelen olayda düzensiz göçmenlerin bulunduğu botun batması sonucu 67 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de kurtarıldı.

Kaynak

Kabahatler Kanunu'nda önemli değişiklik yapılacak/ 2019-11-21

5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun çevre kirliliğine yönelik yaptırımlarını öngören 41. maddesinde değişiklik yapılıyor. Buna göre, çevreyi kirletenlere artık belediyeye bağlı zabıtaların yanı sıra polis ve jandarma personelleri de ceza kesebilecek.

Kaynak

Avustralya'da hamile Müslüman kadına vahşi saldırı/ 2019-11-21

​Avustralya'nın Sydney kentinde hamile Müslüman bir kadın, örtüsünden dolayı vahşice bir saldırıya uğradı. İslam karşıtı sloganlar atan saldırgan, Müslüman kadının başını defalarca yumrukladı.

Kaynak

Yeni vergi düzenlenmesi TBMM'de kabul edildi/ 2019-11-21

Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi gibi düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kabul edilen kanun ile Konaklama Vergisi geceleme hizmeti bedeli üzerinden yüzde 2 oranında alınacak. Bu bedel, 31 Aralık 2020'ye kadar yüzde bir oranında alınacak.

Kaynak

CHP'li Şişli Belediyesi'nden ahlaksızlığı destekleyen paylaşım/ 2019-11-22

CHP'li Şişli Belediyesi, sosyal medya hesabından cinsi sapkınların ahlaksızlık günlerini kutlayan bir video yayımladı. CHP'li belediyenin ahlaksızlığa alkış tutan söz konusu paylaşımına tepki yağdı.

Kaynak

Siyonistler Eylül 2000'den bu yana 3 bin Filistinli çocuğu şehit etti/ 2019-11-22

Çocuk Enformasyon Dairesi'nin yayınladığı raporda, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Filistin'deki çocukların işgal güçleri ve siyonist işgalci yerleşimciler tarafından maruz kaldıkları insanlık dışı uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Rapora göre 29 Eylül 2000 tarihinde başlayan Aksa İntifadası 'nın başlangıcından 2019 yılının Ekim ayının sonuna kadar geçen süre içinde 3 bin Filistinli çocuk işgalciler tarafından şehit edildi, on binlerce çocuk da yaralandı. 16 bin çocuk da tutuklandı.

Kaynak

Kongo'da yolcu uçağı düştü/ 2019-11-24

Uçak, Kongo Demokratik Cumhuriyetinin doğusundaki Goma bölgesinde düştü. Kazada 29 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, uçağın düşme nedeni ile ilgili ise henüz bir bilgi edinilemedi.

Kaynak

Kulp saldırısının failleri öldürüldü/ 2019-11-24

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İç güvenlik operasyonları kapsamında; Muş Şenyayla bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından hava destekli operasyon düzenlendiği, 3 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, "Söz konusu Şenyayla/Dorsin Terörist Grubu; 12 Eylül 2019'da Diyarbakır Kulp Agaçkorur Köyü'nde 7 vatandaşımızın şehit edildiği ve 10 vatandaşımızın yaralandığı EYP ile düzenlenen saldırının sorumlusudur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir." denildi.

Kaynak

CHP'li İnce: Bir tezgah bir komplo var/ 2019-11-24

​CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüğü" iddialarına ilişkin partisini suçladı ve "Bir tezgah, bir komplo var. Bu tezgahın sorumluları ortaya çıkarılmalı." dedi.

Kaynak

Uygur Müslümanlara yönelik "asimilasyon politikası" belgeleri ortaya çıktı/ 2019-11-25

​Çin yönetiminin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki kamplarda tutulan Uygur Müslümanlarına uygulanması için verdiği asimilasyon politikalarına ilişkin ilk defa resmi bir belge basın kuruluşlarına sızdırıldı.

Kaynak

Son dönemlerin en büyük patlayıcı maddesi Şırnak'ta bulundu

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Şırnak'ta ele geçirilen 2 ton patlayıcı, 300 elektrikli fünye, 700 metre infilaklı fitil, son dönemlerin yakalanan en büyük patlayıcı maddesi oldu." denildi.

Kaynak

Mali’de 13 Fransız askeri öldü/ 2019-11-26

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Mali ordusuyla birlikte yapılan bir operasyon sırasında 13 Fransa askerinin öldüğünü açıkladı.

Askerlerin iki helikopterin kazaya karışması nedeniyle öldüğü ifade edildi

Kaynak

Meksika’da 133 ton uyuşturucu ele geçirildi/ 2019-11-26

1 Ocak-31 Ekim 2019 tarihleri arasında Ulusal Muhafız Birlikleri ve yerel polisin, ülkenin çeşitli bölgelerinde suç örgütlerine yönelik operasyonlarında 133 ton uyuşturucu madde ve binlerce silaha el koyduğu belirtildi.

Operasyonlarda, 2 bin 195 hafif, 2 bin 954 uzun namlulu silah, 305 el bombası ve mühimmatın ele geçirildi.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli saklı hiçbir CHP’li yanımıza gelmedi/ 2019-11-26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İddia edildiği gibi gizli-saklı hiçbir CHP’li yanımıza gelmedi. CHP’nin başında kimin olduğundan bize ne? Bu konu, CHP Genel Merkezi’ni, CHP delegelerini, CHP’ye oy verenleri alakadar eder." dedi.

Kaynak

Yerli füze ilk testini başarıyla tamamladı/ 2019-11-26

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü tarafından, Göktuğ Projesi kapsamında geliştirilen Bozdoğan Füzesi, ilk güdümlü atış testini başarıyla tamamladı.

Kaynak

Bakan Soylu: Kandil'in en son derdi Amedspor/ 2019-11-27

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Kandil'in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim Amedspor." diyerek Cemil Bayık'ın kulübe para bulunması talimatı verdiğini söyledi.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistanı Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Kaynak

Siyanürün satışı yasaklandı/ 2019-11-29

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle halka, piyasa ve internet ortamında siyanür satışı yasaklandı.

Kaynak

Arnavutluk'taki depremde ölü sayısı 45'e yükseldi/ 2019-11-29

26 Kasım'da meydana gelen ve merkez üssü Dıraç şehrine 15 kilometre mesafede bulunan 6,3 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısının ise 790 olduğu açıklandı.

Kaynak

Siyasi partilerin güncel üye sayıları açıklandı/ 2019-11-29

Yargıtay, siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayınladı. 22 Kasım 2019 itibariyle partilerin sahip oldukları üye sayısı açıklanırken hiç üyesi olmayan siyasi partilerin bulunduğu görüldü.

Kaynak

TANAP gazı Avrupa'ya bağlandı/ 2019-11-30

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) Avrupa bağlantısı Edirne'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Edirne'nin İpsala ilçesi Sarıcaali Köyü'nde bulunan TANAP MS4 Ölçüm İstasyonu'nda gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve Azerbaycan adına tarihi bir ana tanıklık edildiğini belirterek, "Bu proje, her şeyden önce ülkelerimiz arasındaki köklü dostluğun sembolüdür." dedi.

Kaynak

Bakan Soylu: Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz/ 2019-12-01

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan FETÖ'nün FETÖ'nün üst yöneticilerinden Adil Öksüz hakkında, "Nerede olduğunu biliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak

Rusya'da otobüs nehre düştü/ 2019-12-01

Rusya'da Sretensk kasabasından Chita kentine giden bir otobüs Moskova'nın doğusundaki bir köprüden yoldan çıkarak buz tutan Kuenga nehrine düştü.

Kazada ilk belirlemelere göre, 15 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Irak Başbakanı Abdulmehdi’nin istifası onaylandı/ 2019-12-01

İstifa kararı aldığını ve kararını Irak Parlamentosuna sunacağını açıklayan Irak Başbakan Adil Abdulmehdi'nin istifası karara bağlandı.

Abdulmehdi'nin kararını görüşen Irak Parlamentosu, istifayı onayladı.

Irak'ta aylarca süren hükümet karşıtı gösterilerde 400'ü aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak

Burkina Faso'da kiliseye silahlı saldırı/ 2019-12-02

Foutouri bölgesinde yer alan Hantoukoura'daki Protestan kilisesine düzenlenen silahlı saldırıyı üstlenen olmadı.

Doğu Bölgesi Valisi Albay Saidou Sanou, saldırıda biri rahip 14 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek, bölgeye operasyon düzenlendiğini söyledi.

Kaynak

Türkiye’nin hac kontenjanı yükseltildi/ 2019-12-03

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile 2020 yılı Hac Protokolü’nü imzaladı. Protokolde Türkiye için belirlenen hac kontenjanı 3 bin 430 kişi arttırılarak, 83 bin 430'a yükseltildi

Kaynak

Araçların altında kalmaktan defalarca kurtuldu/ 2019-12-03

Güney Kore'de buz tutan yolda sürücüleri uyarmak için arabasından inen adamın gelen arabaların altında kalmaktan defalarca son anda kurtulması araç kameralarına yansıdı.

21 aracın yoldaki buzlanma nedeniyle karıştığı ve 3 kişinin yaralanmasına neden olan kazada söz konusu adamın, ölmemek için gösterdiği çaba sosyal medyada yayıldı.

Kaynak

Sudan'da patlama/ 2019-12-03

​Sudan'ın başkenti Hartum'da bir fabrikada meydana gelen patlamada en az 15 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak

Sudan ve ABD 23 yıl sonra karşılıklı büyükelçi atayacak/ 2019-12-05

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, yaptığı açıklamada, "ABD ve Sudan'ın 23 yıldır ilk kez karşılıklı büyükelçi atama süreci başlattığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi adına tarihi bir adım." dedi.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk da, "ABD ile Sudan arasında 23 yıllık aradan sonra karşılıklı büyükelçi atama sürecine tanıklık etmek harika bir şey. Bu, Sudan'ı yeniden inşa etmek ve onu dünyaya yeni ve gerçek yüzüyle sunmak için önemli bir adım." ifadelerini kullandı.

Kaynak

Tarihin en büyük altın nakliyatı gerçekleştirildi/ 2019-12-05

Bugüne kadar ülkeler arasında gerçekleştirilen tarihin en büyük altın nakliyatı, İngiltere'nin başkenti Londra'dan Polonya'nın başkentine yapıldı.

Polonya'nın II. Dünya Savaşı'nda Nazilerden kaçırdığı 8 bin külçe altın, İngiltere'ye taşınmıştı. 4 milyar sterlin değerindeki 100 ton altın, uçaklarla Polonya'nın başkenti Varşova'ya taşındı.

Kaynak

Türkiye-Libya mutabakatı kabul edildi/ 2019-12-05

Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükûmeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi.

Kaynak

"Muhammed" adı ABD'deki bebek isimlerinde ilk 10'a girdi/ 2019-12-06

ABD'li bir araştırma şirketinin verilerine göre, 2019 yılında doğan erkek bebeklere verilen "Muhammed" adı, ABD'deki bebek isimlerinde ilk 10'a girdi.

Kaynak

HDP işaret etti MEB açığa aldı/ 2019-12-06

Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı giyindikleri gerekçesiyle odasına çağırdığı kız öğrencileri uyardı.

Kız öğrenciler yasak olmasına rağmen cep telefonu ile kayda aldıkları görüşmeyi HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından paylaştı. Beştaş'ın paylaşımının ardından bazı bazı yayın organları da konuyu haber yaparak öğretmeni hedef gösterdi.

Söz konusu haberlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da sosyal medya hesabından, "Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye “psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği” iddiasıyla ilgili olarak Okul Müdürü açığa alınmış, gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

Kaynak

İran ile ABD arasında tutuklu takası/ 2019-12-07

Yaptırımları ihlal ettiği iddiasıyla bir yılı aşkın bir süredir ABD'de tutuklu bulunan İranlı bilim adamı Mesud Süleymani ile 2016'da casusluk suçlamasıyla İran'da hapis yatan Çin asıllı ABD vatandaşı Xiyue Wang takas edildi.

Kaynak

Hindistan'da yangın: 43 ölü/ 2019-12-08

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin Aanaj Mandi bölgesindeki, okul çantası üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı. Kısa sürede yayılan yangında 43 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi iseyaralandı.

Kaynak

Soykırım şakşakçısı ve inkarcısına Nobel ödülü/ 2019-12-09

Cani Miloseviç'in en büyük hayranı ve soykırım inkarcısı Peter Handke'ye 2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün verilmesi dünya kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Libya’ya asker gönderebilir/ 2019-12-10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat hükümetinin çağrısı olursa Batı destekli Hafter güçlerine karşı Türkiye'nin asker gönderebileceğini söyledi.

Kaynak

Hatice anne, PKK’den kurtulan oğluyla görüştü/ 2019-12-10

​HDP Diyarbakır İl Binası önünde aylardır evlat nöbeti tutan anne Hatice Ceylan, PKK tarafından kaçırılan oğlu Cafer Ceylan’a kavuştu.

Kaynak

İslam ümmetinin adını unuttuğu İslam ülkesi: Eritre/Habeşistan0/ 2019-12-12

Eritre İslami Islah Hareketi Genel Başkanı Dr. Âdem Ebu-l Haris, siyonist terör çetesi ile yakın ilişkiler içerisinde bulunan Eritre yönetiminin, ülkenin bağımsızlığını kazandığı günden bu yana Müslümanlara zulmettiğini söyledi.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul, Boğaz'ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir/ 2019-12-12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul, Boğaz'ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye projeyi rafa kaldırmayız." dedi.

Kaynak

Askeri üsse saldırı: 73 asker öldü/ 2019-12-12

Nijer, Mali sınırındaki askeri üslerine saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda 73 asker öldü, 13 asker de yaralandı.

Kaynak

Irak'ta bombalı saldırı: 15 ölü/ 2019-12-13

Irak'ın Salahaddin ve Diyala kentlerinde düzenlenen 4 ayrı saldırıda, 3'ü çocuk 15 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Yanardağ patlamasında ölü sayısı 14'e yükseldi/2019-12-13

Yeni Zelanda’nın kuzeyindeki Beyaz Ada Yanardağı'nda meydana gelen patlamadan sonra Ada’da mahsur kalan 8 kişiden 6’sının daha cesedine ulaşılmasıyla ölü sayısı 14’ yükseldi.

Kaynak

JİTEM davasında karar açıklandı/2019-12-13

Kamuoyunda "Ankara JİTEM davası" olarak bilinen davanın karar duruşması Ankara’da görüldü.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, faili meçhul cinayetler davasında 17 cinayet yönünden aralarında Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 17 sanığın beraatına hükmetti.

Davanın sanıkları arasında dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, Korkut Eken, Ayhan Çarkın gibi 19 isim yer alıyordu.

1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle anılan ve devletin varlığını uzun süre kabul etmediği Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) 1988’den 2005’e kadar geçen sürede özellikle doğu ve güneydoğudaki birçok faili meçhul cinayetten sorumlu tutuluyor.

Kaynak

Cezayir'de cumhurbaşkanlığı seçimi/2019-12-13

Cezayir'de eski Başbakan Abdulmecid Tebbun, cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turunda, oyların yüzde 58'ini alarak yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Kaynak

Hindistan, 200 milyon Müslüman'ı ikinci sınıf vatandaş haline getiriyor/2019-12-14

Hindistan'da, komşu ülkelerden gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan ve aynı konumdaki Müslüman göçmenleri dışarıda bırakan "vatandaşlık yasasında değişiklik öngören tasarı" kanunlaştı.

Yürürlüğe giren kanuna göre, özellikle Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'dan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek. Aynı durumdaki Müslümanlar ise yasanın dışında tutuldu.

Kaynak

Erdoğan: Gerekirse İncirlik'i kapatırız/2019-12-15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD senatosunun 'Ermeni' kararının siyasi olduğunu belirterek, "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz" dedi.

Kaynak

Hasankeyf’teki son eser gözyaşları arasında taşındı

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen Batman'ın tarihi kenti Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserleri koruma çalışmaları devam etti. Hasankeyf'teki son eser olan 609 yıllık tarihi Er-Rızk Camii’nin yeni Hasankeyf’te oluşturulan Kültürel Park Alanı’na taşınma işlemleri yapıldı. İlçede kalan son eser olan cami gözyaşları arasında taşındı.

Kaynak

Hablemitoğlu suikastının zanlısı Ukrayna'da yakalandı/2019-12-16

Fethullah Gülen ve Alman Vakıfları davalarının raporlarını hazırlayan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının (18 Aralık 2002) katil zanlılarından olduğu belirtilen şüpheli Ukrayna’da yakalandı.

Kaynak

Hazreti Nuh'un Gemisi ve Ağrı gerçeği/2019-12-16

Milattan Önce yaklaşık 7 bin yıl önce gerçekleştiği belirtilen tufanın ardından Hazreti Nuh'un yaptığı geminin nereye konduğu ve Hazreti Nuh ile beraberindekilerin hangi bölgeden yeryüzüne yayıldıkları dünya gündemini ara ara meşgul etmeye devam ediyor.

Bu konu hakkında geçmişten günümüze kadar sayısız araştırma ve çalışmalar yapılmış ise de somut olarak geminin nerde olduğu ve Hazreti Nuh'un beraberindekilerle birlikte yaşamlarını nerde sürdürdükleri net olarak kanıtlanmış değil.

Kaynak

Camilerdeki sabit oturaklar kaldırılacak/2019-12-17

Cami ve mescitlerde tabure ve sandalyeler, üzerinde namaz kılınması için yapılan sabit oturaklar ve oluşturulan özel mekanlar kaldırılacak. Mazereti olanlar, katlanabilir tabureyle safların arasına girerek namazlarını kılabilecek.

Kaynak

Cezaevinde çatışma: 12 mahkûm öldürüldü/2019-12-18

Orta Amerika ülkesi Panama'da, cezaevinde çıkan silahlı çatışmada 12 mahkûm öldü, 13 mahkûm da yaralandı.

Kaynak

Kayıp dağcıları arama çalışmalarında 2 cesede ulaşıldı/2019-12-18

Bursa Uludağ'da kaybolan dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp’ı arama çalışmalarında iki dağcının cansız bedenine ulaşıldı.

Kaynak

'Yüzyılın Anlaşması' basına sızdı/2019-12-18

​ABD Başkanı Donald Trump'ın damadının öncülük ettiği ve 'Yüzyılın Anlaşması' olarak isimlendirilen Filistin davasını tasfiye planının maddelerine ulaşıldı.

Planla birlikte, Gazze ve Batı Şeria topraklarında Yeni Filistin isimli bir devletin kurulması öngörülürken, işgal rejimi tarafından yasadışı bir şekilde inşa edilen Yahudi yerleşim merkezlerinin işgal rejimine bağlanması tasarlanıyor.

Kaynak

HÜDA PAR 7’nci yılını kutladı/2019-12-19

​"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" şiarıyla siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR, 7’nci kuruluş yıldönümünü düzenlediği programla kutladı.

Diyarbakır'da düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, "Bugünlere kolay gelmedik. Bu süre içinde sayısız komplo ve kumpaslara maruz kaldık. Hep beraber sabırla mücadele verdik.." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu ise "Ana hedefimiz adaletin tesis edilmesidir. Bütün elem, eziyet, sıkıntı ve problemlerimizin sebebi adaletin olmamasındandır." ifadesini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "HÜDA PAR'ın sorunların halli için ortaya koyduğu çözüm; genelde insanlık aleminin özelde de ülkenin sosyolojik yapısına uygun yegane yoldur." ifadesine dikkat çekti.

Kaynak

Dr. Üsame Cado: Müslümanlardan daha bilinçli destek bekliyoruz/2019-12-21

Gaziantep Ez-Zehra Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Mısır'ın eski parlamenterlerinden Dr. Üsame Cado, Mısır'daki askeri darbenin ardından yaşanan ağır hak ihlalleri, Mısır halkı ve Mısır zindanlarındaki Müslümanların son durumu, Mısır halkına destek amaçlı Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen destek gösterileri ile ilgili İLKHA'ya önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mısır'da, cunta yönetiminin ülkeyi gün geçtikçe felakete sürüklediğine dikkat çeken Cado, şu anda halkın çok zor durumdan geçtiğini belirterek, ülkedeki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ve durumun içler acısı olduğunu belirtti.

Mısır, Filistin, Suriye, Doğu Türkistan ve diğer İslam coğrafyaları başta olmak üzere dünyadaki zulümlere, katliamlara ve insan hakları ihlallerine de dikkat çeken Cado, Müslümanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Kaynak

Afganistan'da seçimin galibi Eşref Gani/2019-12-22

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu, kesin olmayan sonuçlara göre Eşref Gani'nin yeniden cumhurbaşkanlığına seçildiğini açıkladı.

Kaynak

İran'da grip nedeniyle ölenlerin sayısı 100'ü aştı/2019-12-22

İran Sağlık Bakanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, 23 Eylül tarihinden bugüne kadar ülke genelinde 103 kişinin grip virüsüyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

İran'da son aylarda Gülistan, Mazendaran, Kehguliye-Buyer Ahmed, Kirman ve Huzistan eyaletlerinde H1N1 virüsü tespit edildiği açıklanmıştı.

Kaynak

Endonezya'da otobüs kazası/2019-12-24

Endonezya’nın Güney Sumatra eyaletinde otobüsün nehre yuvarlanması sonucu 25 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

HAK-PAR Genel Başkanı Epözdemir: Kürtler İslam'ı en saf haliyle savunuyor/2019-12-24

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) 8. Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa seçilen Latif Epözdemir, İLKHA'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Partilerinde; sosyalistler, demokratlar, vatanseverler, dindarlar ve kendilerine liberal diyen tüm kesimlerden insanların olduğunu belirten HAK-PAR Genel Başkanı Epözdemir, barışçıl ve demokratik bir parti olduklarını, şiddeti bir çözüm yolu olarak görmediklerini söyledi.

Kürt meselesi söz konusu olduğunda kendilerine iktidar ya da muhalif diyen tüm kesimlerin Kürtlere karşı birleşip tek ses olduklarını belirten Epözdemir, bu nedenle Kürtler için bölgesel federasyon istediklerini ifade etti.

İslam'ı bir kültür veya bir töre değil, son din ve inanç olarak kabul ettiklerini belirten Epözdemir, saf ve temiz İslam'ı Kürtlerin savunduğunu, bu nedenle kendileriyle iftihar etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kaynak

4 Susa şehidinin annesi vefat etti/2019-12-25

1992 yılında PKK tarafından Susa Camii'nde kurşuna dizilerek katledilen 10 cami yareninden olan 4 kardeşin annesi Remziye Fidancı, Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Kaynak

Burkina Faso’da saldırı: 122 kişi hayatını kaybetti/2019-12-25

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso’da isyancı güçlerin, ülkenin kuzeyindeki Arbinda kasabası ile kasabanın yakınlarındaki bir askeri üsse düzenlediği saldırıda en az 122 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak

Asgari ücret belirlendi/2019-12-26

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı.

Son toplantıda 2020'de uygulanacak asgari ücret net 2 bin 324,70 TL, brüt ücret 2 bin 943 TL olarak belirlendi.

Selçuk, yaptığı açıklamada evli ve üç çocuklu bir işçi için asgari ücretin ise 2 bin 479 lira 21 kuruş olduğunu söyledi.

Kaynak

Bitlis'te göçmen tenkesi battı/2019-12-27

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Van Gölü kıyısında düzensiz göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu. Olayda 7 düzensiz göçmen hayatını kaybederken, 64 kişi ise yapılan çalışmaların ardından kurtarıldı.

Kaynak

Kazakistan'da yolcu uçağı düştü/2019-12-27

Kazakistan'ın Almatı kenti yakınlarında yolcu uçağı düştü. Kazada ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti. Düşen yolcu uçağında 95 yolcu ve 5 mürettebat olduğu belirtildi.

Kaynak

Türkiye'nin ilk otomobili görücüye çıktı/2019-12-27

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun ürettiği ilk yerli otomobil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtıldı.

TOGG, 2022 yılında üretimine başlayacağı, geliştirme süreci devam eden C-SUV modelinin ön gösterim versiyonunu tanıttı. Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Yeniliğe Yolculuk Buluşmasında C-SUV modeliyle birlikte bir de C- Sedan konsepti gösterildi.

Resmi kuruluşu 28 Haziran 2018’de gerçekleşen ve kuruluşundan 18 ay sonra tasarım ve mühendislik çalışmalarının geldiği noktayı gösteren ilk ön gösterim aracını ve Sedan konseptini gün ışığına çıkaran TOGG, Türk Otomotiv endüstrisinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde kurulacak fabrikasının temelini 2020 yılında atacak. 2030 yılına kadar ise fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait bir ortak e-platform üzerinde 5 farklı model üretecek.

Kaynak

Somali'de bombalı saldırı: 2'si Türkiye vatandaşı 90 ölü/2019-12-28

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan bir güvenlik kontrol noktasına bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi.

Somali eski güvenlik bakanı, Federal Parlamento üyesi Abdirizak Mohamed ise patlamada 17’si güvenlik görevlisi, 4’ü farklı uyruktan 73’ü sivil 90’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, "2 vatandaşımızı kaybettiğimizi teyit ettik." dedi. Yılmaz, Türkiye'den ambulans uçak talebinde bulunulduğunu da aktardı.

Kaynak