Lübnan'ın Ba'lebek bölgesindeki El-Celil mülteci kampındaki direniş grupları acil bir yardım programı yapılması talebiyle UNRWA bürosu önünde kalabalık bir grupla gösteri düzenledi.

Gösteriye, direniş grupları temsilcilerinin yanı sıra kriz hücresi, sivil toplum kuruluşları ve kamptaki çalışmaları yürütenler de destek verdi.

Gösteride, direniş grupları adına yaptığı konuşmada Imad En-Naci, Lübnan'da ikamet eden Filistinli mültecilerin ve Suriye'deki Filistin mülteci kamplarından buraya göç etmiş olanların Filistinli işçiler hakkında uygulamaya konan yasanın ve onların iş fırsatlarını kaybetmelerinin neden olduğu krizden doğrudan etkilendiklerini dile getirdi.

Naci, bu kriz nedeniyle Filistinli mültecilerin yoksulluk sınırının altında bir gelirle hayatlarını sürdürmek zorunda olduklarını belirtti.

Naci, Filistinli işçilerin işlerini kaybetmeleri sebebiyle söz konusu krizin ve sıkıntıların kış mevsiminde daha da arttığına dikkat çekti ve Filistinli mültecilerin, bu arada tüm Filistinlilerin sorunun aşılması, krizin çözüme kavuşturulması için acil bir yardım programı uygulanması gerektiğini dile getirdi. (İLKHA)