Haber Merkezi
Vanlı kadınlara destek ve istihdam sağlamak amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dekoratif ahşap yapma kursu büyük ilgi görüyor.

Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Kadın ve Aile Merkezinde dekoratif ahşap yapma kursu açıldı. Usta öğreticiler tarafından hafta içi her gün verilen kurslara kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Eserlerin yapımında kullanılan hammaddenin tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, yapılan eserler ise kadınların aile bütçelerine katkı amaçlı kendilerine veriliyor. Kursun tamamlanmasının ardından yaklaşık 50 kadın kursiyere sertifika ve işyeri açma belgesi verilecek.
Boş zamanlarını iyi değerlendirmek adına kursa geldiklerini belirten kursiyerler, merkezde iyi vakit geçirdiklerini belirterek bu tür kursların açılmasına öncülük eden Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
Ayrıca Kadın ve Aile Merkezinde dikiş, nakış, kurdele nakış, kanaviçe, ahşap boyama, ev aksesuarı, boncuk işlemeleri, tel kırma, takı yapımı, okuma yazma, kilim, resim, müzik, halk oyunları ve Kur’an-ı Kerim, kursları da bulunuyor.