'27 Eylül Dünya Okul Süt Günü' dolayısıyla Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü, Fatih Mehmet Aslan açıklama yaptı.

'27 Eylül Dünya Okul Süt Günü' dolayısıyla Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü, Fatih Mehmet Aslan açıklama yaparak, büyüme çağındaki çocukların günde en az 2 veya 3 su bardağı süt tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Aslan, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt ve süt ürünlerinin üretim ve tüketimini artırmak, her yaş grubundaki bireye süt içme alışkanlığını kazandırmak, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumda bir bilinç oluşturmak amacıyla dünyada her yıl '27 Eylül Dünya Okul Süt Günü' olarak kutlanıldığını hatırlattı.

Yeterli ve dengeli beslenen toplumların bireyleri fiziksel ve zihinsel yönden daha sağlıklı, daha üretken ve daha yetenekli, çocukların okulda daha başarılı olduğunu belirten Aslan, bebeklikten yaşlılığa kadar vücudun gelişmesi, güçlenmesi ve sağlığın korunması amacıyla gerekli tüm besin öğelerini içeren süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemini vurguladı

.

Aslan, 'Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle pek çok besin öğesine olan ihtiyacın yaşamın diğer dönemlerine göre arttığını, süt ve süt ürünlerinin içeriğinde bulunan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller özellikle gelişme çağındaki çocuklarımız ve yaşlılarımız olmak üzere herkes için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.' dedi.

Süt ve süt ürünlerinin faydaları hakkında bilgi veren Aslan, 'Süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyum ve D vitamini çocuklarda kemiklerin ve dişlerin oluşumunda önemli rol alarak organizmanın gelişimi sağlar. A vitamini göz ve diş sağlığı için, E vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesi için, B vitamini iştah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine, biotin, saç ve deri sağlığı için önem taşırken, B2 vitamini ise büyümeyi hızlandırmaktadır' dedi.

Aslan son olarak büyüme çağındaki çocuk ve gençlerin, günde en az 2 veya 3 su bardağı süt veya yoğurt tüketilmesinin önemine değindi.