Bitlis'e gelen Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, aileleri ve çocukları bekleyen tehlikelere dikkat çekti.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bitlis’e geldi.

Turhan ve beraberindeki heyet, Bitlis Öğretmenevinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Burada düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Bitlis Şube Başkanı Abdürrahim Doğru, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Programda konuşan Turhan, son zamanlarda yaşanan intihar vakaları, aile ilişkileri, sosyal medyada çocukların ahlakını bozan oyunlar ve sosyal medyanın tehlikelerine dikkat çekti, çocukların sokağa ekmek almaya gönderemeyecek duruma geldiklerini belirtti.

Yaşanan intihar vakalarına ve sebeplerine dikkat çeken Turhan, şunları söyledi: "Bugün televizyonlarda, haberlerde hep beraber takip ediyoruz. Son bir aylık dilim içerisinde üç tane haber Bitlis’in de yüreğini yaktı, İstanbul’unda, Ankara’nın da, Hakkari’nin de Van’ında yüreğini yaktı. Nedir o yüreğimizi yakan şey? Üç tane intihar haberini hep beraber duymuş olduk. Bu intihar haberleri yeni değil ki diye sorabilirsiniz? Türkiye’de yıllardır intihar oluyor. Son üç yıla baktığımızda ortalama 3 bin 500 civarında insan intihar etti. Mevlana hazretlerine gelip diyorlar, ‘Üstadım bu beldede bir tane genç intihar etmiş.’ Mevlana hazretleri ‘Orada hiç mi Müslüman yoktu?’ diyor. Ne kadar büyük bir mesuliyetin içerisindeyiz. Toplum içerisinde yaşanan her olayın sebep ve sonuçları vardır. Ailelere baktığınızda hemen ekonomi sebepler var işin içinde. Geçim sıkıntıları var, ailenin birbiriyle olan ilişkinlerinde problem olan var, iletişim problemleri var. Gençler açısından baktığımızda gelecek problemi var. Buna benzer bir sürü problemler var. Bu problemlerin bir kısmını resmi olarak devletin yöneticilerin halletmesi gereken hususlar var. Ama öbür taraftan da özellikle biz sivil toplum kuruluşlarını ilgilendiren hususlar var."

"Çocuklarımızı sokağa ekmek almaya gönderemeyecek hale geldik"

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de internet üzerinde oynatılan bir oyunu, oynadığından dolayı 149 insanın intihar ettiğini bu yılda 100’ü aşkın gencin intihar ettiğini hatırlatan Turhan, 4-5 yaşındaki çocukların bile ahlakını bozacak oyunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Açıklamasının devamında Turhan, "Yine, ismini ifade ederek meşrulaştırmak istemiyorum, hem muhatap olduğumuz kitleler açısında hem de yavrularımız açısında geçtiğimiz yıl Türkiye’de internet üzerinde oynatılan bir oyunu oynayarak intihar eden 149 tane evladımız var. 2019 yılı açısında söylüyorum; 100’ün üzerinde genç, bu oyunu oynayarak intihar etti. Tabelalarımız olsa ne yazar… Benim derneğim güçlü, senin vakfın güçlü olsa ne yazar, şu rakamları gördükten sonra. Öyle oyunlar çıktı ki okul öncesi eğitim dediğimiz 4-5 yaşındaki çocuklarımızın ahlakını bozan oyunlarla karşılaştık. Öbür tarafta hayatına kastedecek şekilde karşımıza çıkıyor. Sağlıklarını bozacak şekilde karşımıza çıkıyor. Evlatlarımızı bizden uzaklaştırıyor. Çocuklar bireyselleşiyor, yalnızlaşıyor. Öncede sokağa çıkarak oyun oynayan, mahallede arkadaşlarıyla vakit geçiren çocuklarımız, Bitlis’imizde bile kendi evinin dışına çıkmıyor. Çocuklarımızı sokağa ekmek almaya gönderemeyecek hale geldik. Bunların hepsi bir risk olarak karşımıza çıkıyor. Bunlara bir şeyler yapmamız lazım. Bu yanlışa, bu kötü gidişe hep beraber dur deme gibi bir mecburiyetimiz var." diye konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)