Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Atlasglobal'ın tarifeli uçuşlarını durdurmasına yönelik açıklama yaptı.

Atlasglobal, nakit akışındaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla tüm uçuşlara 26 Kasım itibariyle 21 Aralık tarihine kadar ara verdiklerini, bütün satış kanallarından bilet satış işlemlerinin 16 Aralık’a kadar kapalı tutulacağını açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama, "Atlasglobal Havayolları tarifeli uçuşlarını 21 Aralık 2019 tarihine kadar durdurmuştur. Yolcuların mağduriyetine ilişkin hususları 15 Aralık itibarı ile tespit ederek telafi edeceğini ifade etmiştir. Genel Müdürlüğümüz yolcu haklarına ait hususların takipçisi olacaktır." denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da Atlasglobal'ın tarifeli uçuşlarını durdurmasına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Atlas Global Havayolları, 21 Aralık 2019 tarihine kadar tarifeli uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştır. Firma, söz konusu dönem içinde uçuşunu yapamayan yolcularla ilgili bilgileri 15 Aralık 2019 tarihine kadar tespit ederek, söz konusu süreç nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri gidereceğini bildirmiştir. Atlas Global Havayolları’nın belirttiği süre içerisinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, Bakanlığımızca yakından takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İLKHA)