Taliban, son üç ay içerisinde Afganistan'da düzenledikleri saldırılara dair bir rapor yayınladı. Raporda, 3 ayda 7 binden fazla ABD ve Kabil hükümeti askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Taliban, son üç ay içerisinde Afganistan'da düzenledikleri saldırılara dair bir rapor yayınladı.

Harekete bağlı sosyal medya hesapları üzerinden servis edilen infografikte, Ağustos-Eylül-Ekim aylarında düzenlenen saldırılara ve sonuçlarına dair ayrıntılı bilgiler yer aldı.

Taliban, üç aylık dönemde toplam 4 bin 70 saldırı gerçekleştirdiğini, bunların 12'sinin ise "fedai eylemi" olduğunu belirtti.

Yayınlanan rakamlara göre, üç aylık dönemde 85 yabancı asker öldürülürken, 43'ü de yaralandı. Aynı dönem içerisinde öldürülen Kabil hükümetine bağlı asker, polis ve yerel milislerin sayısı 7 bin 239 iken, yaralananların sayısı ise 4 bin 314 olarak belirtildi.

Taliban'ın saldırı başlattığı DAİŞ'liler Kabil hükümetine teslim oldu

Afganistan'ın doğusunda Taliban kuşatmasında kalan DAİŞ'liler ABD destekli Kabil hükümeti güçlerine teslim oldu.

Ülkenin doğusundaki Nangarhar ilinde geçtiğimiz haftadan bu yana Taliban ile DAİŞ arasında yaşanan çatışmalar sonucu yüzlerce DAİŞ'li silahları ve aileleriyle birlikte Kabil hükümeti güvenlik güçlerine teslim oldu.

DAİŞ'lilerin Taliban saldırısı sebebiyle hükümet güçlerine teslim olduğunu aktaran kaynaklar, örgüt mensuplarının teslim olduktan sonra bölgeden tahliye edildiğini ifade etti.

Harekâtın ayrıntıları

Açıklamada DAİŞ'e karşı Nangarhar'da başlatılan operasyonlara dair ayrıntılar da aktarıldı.

Buna göre Nangarhar'da DAİŞ'in varlık gösterdiği 7 ilçeyi de kapsayacak şekilde operasyonlar 20 Eylül tarihinde başlatıldı.

Yerel kaynaklar, harekâta Taliban'ın özel birlikleri olan "Kırmızı Birim"in de katıldığını dile getirdi.

Nangarhar batısındaki Şirzad ilçesinden, doğudaki Açin'e kadar devam ettirilen saldırılarda Şirzad ilçesinde 17, Hogyani ilçesinde 35, Peçir Agam ilçesinde 12, Haske Mina (Dih Bala) ilçesinde 5, Kot ilçesinde 3, Spin Gar (Şinvar) ilçesinde 3, Açin ilçesinde 3 bölgenin kontrol altına alındığı ifade edildi.

Tollamda 78 bölgenin DAİŞ'den ele geçirildiği ve bununla beraber DAİŞ'in Nangarhar'daki varlığının son bulduğu açıklandı. (İLKHA)