Tunus Parlamentosu Başkanı seçiminden sonraki ilk oturumda, terör rejiminin Gazze'ye yönelik saldırısı kınandı ve Tunus halkının Filistin halkına şartsız ve kesintisiz bir destek verdiği dile getirildi.

Tunus Parlamentosu Başkanlığı, düzenlenen genel toplantısında, Meclis Başkanı Raşid El-Gannuşi adına bir bildiri yayınlandı.

Bildiride, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik vahşi saldırılarının devam etmesi ve gerçekleştirilen son saldırıların, dünyada özgürlükten yana olduklarını söyleyenlerin suskun kaldığı bir ortamda Filistin halkına, özellikle de Gazze halkına uygulanan zalim ablukanın devam etmesinin kınandığı dile getirildi.

Bildiride, Tunus Millet Meclisi Başkanlığı'nın, Gazze'ye yönelik siyonist düşmanlığı şiddetle kınadığı ve Tunus halkının tamamının bu saldırganlıkların karşısında, Gazze'deki ve Filistin'in tamamındaki kardeş Filistin halkının yanında olduğunu ifade ettiği dile getirildi.

Öte yandan, Tunus Meclis Başkanlığı tarafından, saldırıda şehid olanlar için rahmet, yaralananlar için de acil şifalar dileği dile getirildi.

Bildiride, Filistin halkına yönelik saldırılara karşı durulması ve Filistin halkının haklarının savunulması için Filistin'deki tüm direniş gruplarının birlik içinde olmalarının da büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Bildiri, tüm kardeş ve dost ülke parlamentolarını, bölgesel ve uluslararası parlamentoları Filistin halkının haklı davasına destek vermek ve ona karşı sergilenen haksız düşmanca tutumun önüne geçmek için harekete geçmeye çağırdı.

Bu arada Tunus hükümetini de mazlumlarla ve en başta Filistin halkıyla dayanışma için Anayasanın hükümlerine uygun bir şekilde gerekli bağlantıları kurmak için derhal harekete geçmeye çağırdı. (İLKHA)