Haber Merkezi
Van İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.
İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Tarım İl Müdürlüğü Konferans salonunda Startı verilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerine Konuşmacı olarak katılan İl Müftümüz Ömer KESKİN, sırasıyla cumartesi Başkale, pazartesi Gürpınar, salı günü İl Müftülüğü Konferans salonunda sabah erkeklere öğleden sonra Hanımlara, haftanın diğer günlerinde de Erciş ve Çatak İlçelerinde konferanslar verdi.
Hafta boyunca devam eden etkinliklerin bir ayağında da İl Müftü Yardımcılarımızdan Sabahattin KESTİ Muradiye ve Saray ilçesinde, Müftü Yardımcısı Sacit EMİRİ Edremit İlçesinde, Müftü Yardımcısı Melike SEYİTOĞLU ÖZKAN Gürpınar ve Başkale ilçesinde konferanslar verdi.
Etkinliklerin dolu dolu işlendiği Van ilimizde Okullar, ADEM’ler, Şehit ve Gazi aileleri, Hastaneler, Cezaevleri, Kadın Konuk evi, Kurumlar da farklı etkinliklerle yalnız bırakılmadı.
Hafta boyunca gerçekleşen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlileri ile ilgili duygularını ifade eden İl Müftümüz Ömer KESKİN; Halktan aldığımız olumlu tepkiler bizleri ziyadesi ile memnun etmiş, daha sonraki yıllarda gerçekleşebilecek etkinlikler için şimdiden planlama yapmaya bizleri sevk etmiştir.
KESKİN: “Bu vesileyle Halkımızın ve Tüm mesai arkadaşlarımın haftasını bir kez daha kutluyor, faaliyetlerde görev alan herkese teşekkür ediyorum, gayretlerin devamını diliyorum” dedi.