​İşgal çeteleri, dün gece yarısından sonra Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerindeki direniş alanlarına hava saldırıları düzenledi. Saldırılar nedeniyle bu haftaki Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri de ertelendi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, “UNRWA’nın Görev Süresinin Yenilenmesi” Cuması adıyla Gazze Şeridi’nin doğusunda bugün (15 Kasım Cuma) gerçekleştirilmesi planlanan gösterilerin işgal çetesinin saldırıları sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ortak Operasyon Merkezi’nin işgal rejiminin derinliklerine düzenlediği ve işgal rejiminde hayatı felç ederek işgalcilerin şehirlerini hayalet şehirlere dönüştüren saldırıları desteklediğini ifade etti.

Heyet ayrıca Filistinli gruplar ve askeri kanatları arasında fitne çıkarma çabalarının başarısız olacağını söyledi.

İşgal çetelerinin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların başından bu yana tüm komitelerinde olağanüstü hal ilan ettiğini belirten Heyet, Ortak Operasyon Merkezi’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve halk desteğini oluşturduğunu dile getirdi.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gösterilerin başladığı o günden bu yana işgal çetelerinin saldırıları sonucu 361 kişi şehid oldu ve 30 binden fazla kişi de yaralandı.

İşgal rejiminin savaş uçakları dün gece yarısından sonra Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerindeki direniş alanlarına hava saldırıları düzenledi.

Han Yunus’un batısında İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri’ne ait Hıttin alanına üç füze ile yapılan saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda yaklaşık 500 evin kısmen hasar gördüğü ve 30 evin de ya tamamen yıkıldığı veya aşırı derecede hasar gördüğü ifade edildi. (İLKHA)