Umut Kervanı Muş temsilciliği, “Yetim Giydirme Projesi” kapsamında, yetim ve muhtaç çocukların kış aylarında üşümemesi için onlarca çocuğu giydirdi.

Türkiye ve dünya genelinde farklı projelere imza atarak hayırseverler ile yetim ve muhtaçlar arasında köprü olan Umut Kervanı Vakfı’nın, “Yetim Giydirme Projesi” kapsamında yaptığı çalışmalar, toplumda takdirle karşılanıyor.

Kentte yaptığı hayırlı faaliyetlerle dikkatleri üzerine çeken Muş Umut Kervanı, hasta olan Furkan Duran adlı bir hayırseverin yaptığı yardımlarla onlarca yetim çocuğu giydirdi.

Bir mağazada düzenlenen programda, yetim çocuklar kışlık elbiselerini gönüllerince seçerek aldılar. Yetim çocukların sevinçleri, görenleri duygulandırdı.

video

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Muş Temsilcisi Bülent Balkaya, hasta Furkan Duran isimli hayırseverin verdiği yardımlarla onlarca yetim çocuğu giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Balkaya, “Avrupa’da faaliyet yürüten uluslararası yardım kuruluşu olan Yetim Eli aracılığıyla Avrupa’da ikamet eden ve şu an hasta olan Furkan Duran kardeşimizin katkısıyla bu gün Muş’ta onlarca yetim çocuğu giydirdik. Buraya gelen yetim çocuklarımız güzel temennilerle buradan ayrılıp, kendilerine yardımda bulunan hasta kardeşimize dua ettiler. Katkı sunan diğer bütün kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Tabi bunu Muş Umut Kervanı aracılığıyla yapıyoruz. Kurban Bayramında da 300 yetim çocuğu kardeşimizi giydirmiştik. Yardımlarımız devam edecektir.” dedi.

Kışlık elbise yardımını alan yetim çocuklar ise, kendilerine yardımda bulunan ve hasta olan Furkan Duran’ın şifa bulması için dua ve niyazda bulundular. Mağazadaki vatandaşlar ise böylesi güzel bir faaliyet için Umut Kervanı Muş temsilciliğine ve Avrupa’da faaliyet gösteren Yetim Eli’ne teşekkür ederek, başarıların devamını dilediler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)