Haber Merkezi
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 2024 Diyanet İşleri Başkanlığı 100. yılı fidan toprakla buluştu.
Van İl Müftülüğü giriş bahçesi ve Aişe-i Sıddıka Kur’an Kursu bahçesinde yapılan fidan dikim programı; Van İl Müftümüz Ömer KESKİN, İl Müftü Yardımcılarımız, Şube Müdürleri, daire personelleri ile birlikte Aişe-i Sıddıka Yatılı Kur’an Kursu Öğrenci ve Öğreticileri katıldı.
İl Müftümüz KESKİN; bugün 11 Kasım milli ağaçlandırma günü olarak ilan edildi. Hayırlı olsun ilimizde ve İlçe Müftülüklerimizde 162 alanda Diyanet İşleri Başkanlığının 2024 YILI 100. yıl olacağı münasebetiyle 2024 fidan toprakla buluştu. Geleceğe nefes olmak için buradayız.
Ağaç dikmenin sanat olduğunu hatırlatarak konuşmasına devam eden İl Müftümüz Ömer KESKİN “Peygamberimiz bizzat kendisi 500 adet hurma ağacı dikmiştir. Bir Hadis-i Şerifte “Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fidan bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” (Ahmed, III, 191, 183) diye buyurmuşlardır. Dikilen ağaçları korumak onları dikmek kadar önemlidir dedi.Program fidanların dikimi ile tamamlandı.