​Filistin direnişi, işgal çetesinin suikastı sonucu şehid olan Kudüs Müfrezeleri komutanı Baha Ebu’l-Ata ve eşi için misillemede bulunuyor.

Filistin direnişi, işgal çetelerinin Gazze ve Şam’a hava saldırıları düzenleyerek İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri komutanı Baha Ebu’l-Ata ve eşini şehid etmesine misillemede bulunmaya devam ediyor.

Kudüs Müfrezeleri, Tel Aviv’in füzeyle vurulduğunu ilan ederken, direniş güçlerinin Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki Yahudi yerleşkelerine füze saldırılarının sürdüğü ifade edildi.

İşgal rejimi medya organları, Tel Aviv’in güneyindeki Rişon LeTziyon kenti ile işgal altındaki Askalan ve Asdod kentlerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

İşgal rejimi medyası, Gazze Şeridi’nden yapılan füze saldırılarında en az 10 işgalcinin yaralandığını söyledi.

Ebu’l-Atâ’nın ve eşinin işgal ordusunun Gazze kentine düzenlediği hava saldırısında şehit olduklarını duyuran Kudüs Müfrezeleri, işgalci düşmanın cinayetine misillemenin aynı boyutta olacağını ve cinayetin sonuçlarından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu ifade etti.

İslami Cihad Hareketi de yayınladığı bildiride, işgalci düşmanın tüm sınırları aştığını ve cinayetin tehlikeli bir ihlal olduğunu, işgal rejiminin içeride yaşadığı krizi dışarıya taşımak istediğini söyledi.

Filistinli gruplardan ortak açıklama

Filistinli gruplar da konuyla ilgili yayınladıkları ortak bildiride, Kudüs Müfrezeleri’nin Gazze Şeridi kuzey bölge komutanı Baha Ebu’l-Atâ’nın şehid edilmesinden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.

“Komutan Ebu’l-Atâ’nın suikastla şehit edilmesi cinayeti cezasız kalmayacak” diyen Filistinli gruplar, direniş liderlerinin işgal rejiminin cinayetleriyle ve planlarıyla mücadelede mızrak ucu olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Filistinli gruplar, askeri kanatlarının oluşturduğu ortak operasyon odasının işgal rejiminin cinayetine mutlaka acı verici bir misillemede bulunacağını belirtti.

Filistinli direniş gruplarının ortak bildirisinde ayrıca işgal rejiminin iç sorunlarını siyasi planları doğrultusunda dışarıya taşımayı hedeflediği bildirildi.

Hamas da yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin bu cinayetin tüm sonuçlarından sorumlu olduğunu belirterek, "Direnişimize devam edeceğiz ve Ebu’l-Atâ’nın cinayeti cevapsız kalmayacak." diye belirtti. (İLKHA)