AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları, hazırladığı 10 Kasım filminde Allah'ın sıfatlarını Mustafa Kemal'e kullanarak büyük bir skandala imza attı.

AK Parti Muğla İl Gençlik Kollarının 10 Kasım filmi büyük tepki çekti.

Gençlik kollarınca Mustafa Kemal için hazırlanan filmde Allah'ın sıfatlarından bir insan için bahsedilmesi, Mustafa Kemal'in ilahlaştırılması tartışmalarını yine gündeme getirdi.

Tepki çeken filmde, "Öyle biri vardır ki, hiç görmesen de her an hisseder, hep çok seversin. Öyle biri vardır ki, küçük bir çocuğun yüzünde, gençliğin geleceğinde, her aldığın nefesle hissedersin. Öyle biri vardır ki, baktığın her yerde onu ve eserlerini görür, daima özlersin." şeklinde skandal ifadelere yer verildi.

Sosyal medyada paylaşılan videoya tepkiler gecikmedi

İste tepkilerden bazıları:

Suat Yaşasın: "Bu videoyu yapan, yaptıran, beğenen, beğendiren, vesile olan, razı olan, rıza gösteren, çocuk-gençleri kullanan, kullandıran

'Gençlik' ve 'Kolları' bile-isteye bu taraflara sevk eden kim varsa

Videodaki sıfatların yegâne sahibi Allah, onları

'Her an hissettikleri' ile haşretsin!"

"İnsanlar 7 Haziran'da milliyetçi, 15 Temmuz'da demokrat, bugün ise Kemalist yapıldı"

Abdurrahman Cens: Dindar ile Kemalist arasındaki çizgi iyice silikleşti. Sistem İslam ile barışmadan; dindar insanlar 7 Haziran'da milliyetçi, 15 Temmuz'da demokrat, bugün ise Kemalist yapıldı.

Fatih Tezcan: Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz! Dilediği insanın başka günahlarını ise bağışlar. Kim Allah'a ortak koşarsa büsbütün sapıtmıştır!

(Mustafa Kemal’in -Hâşâ- ‘Muhammed’in Uydurduğu Saçmalık’ dediği Kur’an-ı Kerim’in Nisa Sûresi’nin 116.âyeti)

"Yeşile boyanmış bir Kemalizm…"

Levent Baştürk: Bugünlerde tecrübe ettiğimiz İkinci Millî Şeflik Dönemi, yeşile boyanmış bir Kemalizm mukallitliği dönemidir. "AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları olarak hazırlamış olduğumuz 10 Kasım filmi sizlerle..

"Bu gidiş hayra alamet değil"

Burhan Kaya: Ak Parti Muğla Gençlik Kolları'nı Kemalistler ele geçirdi de bizim mi haberimiz yok? Bu gidiş hayra alamet değil beyler!

"Bu cümleler asla hiç bir insan için kullanılamaz"

Şeyma Leblebici: Bir insana atfedilmeyecek özellikler... Bu cümleler asla hiç bir insan için kullanılamaz. Alemlerin Rabbi ALLAH ve her yerde onun eseri var.

"Yıllardır CHP'nin başaramadığını, siz başardınız"

Ahmet Turan Ekşi: Ey Erdoğan, İstediğin dindar gençlik bu muydu? Yıllardır CHP'nin başaramadığını, siz başardınız. Sayenizde Müslümanlar evrildi, cellâdına âşık edildi.

"Bu, şuursuzluktan öte resmen şirktir"

Ferhat Ersin: Ben, bu videoyu çekenden de, bu zihniyeti görmezden gelen zihniyetten de beriyim ve Allah'a sığınırım! Bu, şuursuzluktan öte resmen şirktir. Bu kadar savrulmanın açıklaması olamaz. İbreti âlem için bütün Muğla teşkilatı ihraç edilmeli.

"Kemalistler sizi yine de sevmeyecek"

Bazı kullanıcılar da "Kemalistler sizi yine de sevmeyecek" ifadesini kullandı. (İLKHA)