Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında anlaşmazlığa neden olan Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Hinduların 1992'de yıktığı Babri Camisi'nin arsasına Hindu tapınağı inşa planları nedeniyle Müslümanlar ve Hindular arasında yıllardır anlaşmazlık vardı. Hindistan Yüksek Mahkemesi, bugün aldığı kararla, arazide Hindu tapınağı yapılmasına onay verdi.

Tarihi Ayodhya şehrindeki Babri Camisi'nin bulunduğu alan, uzun yıllardır Hindular ve Müslümanlar arasında tartışma konusu olmaya devam ediyordu.

Radikal Hindular, Müslümanların 16. yüzyılda Hindu Kral Rama adına yapılan tapınağı yıktıklarını ve yerine cami inşa ettiklerini öne sürüyordu.

Hinduların, 1992'de, Babür İmparatorluğu döneminde inşa edilen Babri Camisi'ni yıkmasının ardından, ülke çapında 2 bin civarında kişinin ölümüyle sonuçlanan ayaklanmalar meydana gelmişti.

Hindistan'da Müslümanlar, söz konusu alana yeniden bir cami, Hindular ise tanrı kabul ettikleri Kral Rama'nın burada doğduğunu savunarak tapınak inşa edilmesini istiyordu. (İLKHA)