Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da hoparlörlerden ilk defa okunması beklenen ezan, kimliği belirsiz kişiler tarafından kabloların kesilmesi sonucu engellendi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi giderek yükselen İslam düşmanlığı kirli yüzünü bu kez Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da gösterdi.

Amsterdam'daki bir caminin hoparlörlerinden ilk defa okunması beklenen ezan sesinin sabote edilerek engellenmesi, İslam düşmanlığının Avrupa'da ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.

Olay Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşandı. Amsterdam'da bulunan Mavi Camii'de kimliği belirsiz kişiler cami çatısında bulunan kabloları keserek ilk defa hoparlörden okunması beklenen Cuma namazı ezanını engelledi.

Aylar öncesinden duyurusu yapılan Cuma namazı ezanının sabote edilerek engellenmesi tepkiye neden olurken, cami yetkilileri tarafından olayın basit bir teknik arıza olmadığı, kasıtlı bir girişim olduğu belirtildi.

Ezan için cami cemaatinin ve basın mensuplarının cami önünde hazır beklediği ancak ezanın bu girişim nedeniyle bu hafta Cuma ezanının okunamadığını dile getiren cami yetkilileri, hoparlörlerden Cuma ezanının okunmasının haftaya ertelendiğini belirttiler.

Olayla ilgili polise şikâyette bulunmayı düşündüklerini dile getiren cami yetkilileri, Cuma namazında bir aksaklık yaşanmaması için gerekli kontrol ve denemelerin önceden yapıldığını, ancak Cuma vaktinde böyle bir sorunla karşılaştıklarını ifade etti.

Hollanda anayasasına göre dini inançların özgürce yaşanması güvence altına alınmış olmasına, ibadet sırasında dinlerin kendi inançlarına göre çağrı yapabilmesine yasa ile izin verilmiş olmasına rağmen ezan gibi İslami bir şiarın engellenmesi İslam düşmanlığı olarak yorumlandı. (İLKHA)