Haber Merkezi

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Tanış, yayınladığı mesajında, ’’Alemlere rahmet olarak gönderilen ve insanlık âlemine bir hidayet tarihi açan iki cihan serveri sevgili Peygamber Efendimizin ümmeti olduğumuz için Cenabı Allah’a şükrediyor ve Onun Resulüne salat ve selam ediyoruz’’ dedi.
Başkan Tanış, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“571 yılının kutlu bir gecesinde tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize, 40 yaşına geldiğinde peygamberlik nail olmuş ve yeryüzünde İslamın altın çağının yaşanacağı müjdelenmiştir. O günden bugüne 14 asrı aşkın süredir İslam, tüm insanlığı barışa, hoşgörüye, kardeşliğe ve teslimiyete davet ediyor. Bir fazilet güneşi ve hidayet kaynağı olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir. Bu bakımdan Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini ve kutlu mesajlarını yeniden hatırlamak yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta kıymetli Gürpınarlı hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam Aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, bütün insanlığın kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”