Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlara ilişkin "Ne ABD ne de Rusya teröristleri belirlenen sürede maalesef bölgeden çıkarabildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan'da Başbakan Viktor Orban ortak basın toplantısı düzenledi.


Budapeşte'de verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve imzaladıkları 10 anlaşma ile ilişkilerin güçlendirildiğini belirten Erdoğan, savunma sanayii alanında projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi.

Erdoğan, görüşmelerde Başbakan Viktor Orban'a Barış Pınarı Harekatı'na verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Suriye krizinde bir milyon insanın kaybettiğini ve 12 milyon insanın da evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Erdoğan, AB'den sadece 3 milyar Avro destek geldiğini söyledi.

Erdoğan, destek gelse de gelmese de varil bombalarından kaçarak kendilerine sığınan insanlara her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

"Ne ABD ne de Rusya teröristleri bölgeden çıkarabildi"

Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlara ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, "ABD ile 120 saatlik teröristleri bölgeden çıkarma sözü aldık, mutabakatı böyle sağladık. Ardından Rusya ile Soçi mutabakatı yaptık. Onlarla da 150 saatlik bir mutabakat yapıldı. Fakat ne ABD ne de Rusya teröristleri bu sürede maalesef bölgeden çıkarabildi." dedi.

"Bağdadi'nin çevresinden 13 kişi yakalandı"

Güvenli bölgeye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bağdadi'nin çevresinden 13 kişi yakalandı. Barış Pınarı Harekatı ile mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

151 ülkeden 76 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı

151 ülkeden, 76 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduklarını ifade eden Erdoğan, "Bunların içinde DEAŞ var, diğer teröristler var." diyerek DEİŞ'e karşı şu anda dünyada Türkiye'den çok daha güçlü tavır koyan ikinci bir ülke olmadığını belirtti.

ABD ziyareti hakkında konuşan Erdoğan, "İkili ilişkilerimiz başta olmak üzere bölgesel sorunları ele alacağız. Görüşmede S-400, Patriot ve F-35 konuları yer alacak. S400'ü aldık, bu iş bitti ama Amerika bize Patriot verecekse şartların uygun olması halinde alabiliriz. Bunu da kendilerine teklif ettik." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

video