Sedat Karatay /Vanolay

Van ​Umut Kervanı, kurban bayramı öncesi yüzlerce aileye nakdi, gıda ve kırmızı et yardımında bulundu.

2013 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana toplumda mağdur ve ihtiyaç sahiplerine ulaşma konusunda her geçen gün yardımlarını artırarak faaliyetlerine devam eden Van Umut Kervanı, kurban bayramı öncesi yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü.

Van Umut Kervanı yetkilisi Sait Koç daha fazla aileye yardımda bulunabilmek için hayırsever vatandaşlara destek çağrısında bulundu.

Van Umut Kervanı yetkilisi Sait Koç yaptığı açıklamada; “Van Umut Kervanı olarak kurban bayramı öncesinde hayırsever esnaflarımızın da desteğiyle yüzlerce ailemizi nakdi, gıda ve kırmızı et yardımlarında bulunduk. Bu hafta itibariyle 60 ailemize çeşitli yardımlarda bulunduk. Yaklaşık 15 ailemize nakdi para desteğinde bulunduk. Diğer ailelerimize de 150 Türk Lirası değerinde alışveriş çeki ve daha önceden hayırseverlerimizin adamış olduğu adaklardan pay ettiğimiz 1.5 kg kırmızı et yardımında bulunduk. Hayırseverlerimizin de destekleriyle elimizden geldiğince yardımlarımız devam edecektir. Yoksul aileleri kendi ailemiz gibi görüp bayram öncesi yetim ve yoksul olan çocukları sevindirme gayesindeyiz. Hayırseverlerimizin bizzat gelip burada yaptıkları yardımları ailelere takdim ederse hem bu dünyada hem ahirette saadeti bulacaklardır. Hayırseverlerimizin yapmış oldukları yardımlar doğrultusunda ailelere desteklerimiz devam edecektir. Çok sayıda mağdur aile olmasına rağmen bizler maalesef aralarında en kötü olanları seçmek zorunda kalıyoruz. Çünkü hayırsever vatandaşların bulunduğu destek miktarı kadar bizlerde yarımlar yapabiliyoruz. Gönül isterdi ki aileler arasında seçim yapmak zorunda kalmasaydık. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Bu yardımlarda desteği olan herkesten Allah razı olsun.” İfadelerine yer verdi.