Haber Merkezi
Van İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde okullarda bilgilendirme yapılarak afiş ve el broşürü dağıtıldı.
Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bu durumun iş gücü kaybına yol açtığı ayrıca ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturduğu bilinmektedir. Bu yüzden organ yetmezliği yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının artırılması Sağlık Bakanlığının ana hedefleri arasında yer almaktadır.
Bu sebeple Van İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde görevli Doç. Dr. Hilmi Demirkıran tarafından İlimizde konunun önemine binaen; Müdürlüğümüzce organ ve doku bağışı hakkında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kamu okullarında öğrencilere ve çalışan personellere yönelik eğitim ve bilgilendirmeler yapılarak afiş v el broşürü dağıtımı yapılmıştır.

Aynı zamanda Van ilinde kamu ve özel hastane ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde çalışan Organ Bağışı koordinatörleri Doç. Dr. Hilmi Demirkıran tarafından Organ Bağışının önemi hakkında bilgilendirildi. Eğitimde Türkiye geneli organ bekleyen 1117 Kalp, 2261 Karaciğer, 23005 Böbrek, 88 Akciğer, 289 Pankreas, 5 İnce bağırsak, 1705 Kornea olmak üzere toplam 29587 hastanın organ nakli beklediği belirtilerek Van İlimizde toplanan organ bağışının ise 3100 civarında olduğu belirtildi.