Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistinlilerin evlerinin yıkılması, keyfi alıkoymalar, siyonist saldırılar ve hareket kısıtlamalarının işgal edilen bölgelerde günlük uygulamalar haline geldiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'da, 18. Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi kapsamında düzenlenen "Bağlantısızlar Hareketi Filistin" konulu Bakanlar Komitesi Toplantısında konuştu.

Siyonist terör işgali ve yayılmacı politikalarının devam ettiğini, terörist Netanyahu'nun seçim kampanyası sırasındaki son açıklamalarından da anlaşıldığını belirten Çavuşoğlu, Filistinlilerin evlerinin yıkılması, keyfi alıkoymalar, siyonist saldırılar ve hareket kısıtlamalarının işgal edilen bölgelerde günlük uygulamalar haline geldiğini belirtti.

Çavuşoğlu, "Yeni yasa dışı yerleşim kararları, Filistinlilerin haklarının ihlal edilmesi, Kudüs'ün yasal ve tarihi durumunu yıpratma girişimleri de dâhil olmak üzere israil üzerinde, daha fazla zararlı eylemden kaçınması yönünde baskı yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)