Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi karşısındaki Tel Abyad'da yola döşenen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 2 Suriye Milli Ordusu askeri hayatını kaybetti, 7'si yaralandı.

Türkiye tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan "Barış Pınarı Harekâtı" kapsamında Tel Abyad'da yola döşenen el yapımı patlayıcı (EYP), askeri aracın geçişi sırasında patladı. Patlama sonucu 2 Suriye Milli Ordusu (SMO) askeri hayatını kaybetti, 2'si ağır olmak üzere 7 SMO askeri yaralandı.

Hayatını kaybeden ve yaralı askerler, Türkiye ve Suriye Milli Ordusuna ait ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Uzun bir aradan sonra Poliklinik hizmeti vermeye başlayan Akçakale Devlet Hastanesi'nde yaşanan hareketlilikten dolayı poliklinikler öğleden sonra yeniden kapatıldı.

Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim 2019 tarihinde yapılan mutabakat ile "Barış Pınarı Harekâtı"na 5 gün (120 saat) ara verilmişti.

Türkiye ve Suriye Milli Ordusu mutabakat ile birlikte şehir merkezinde ve kırsalında mayın ve EYP temizleme çalışmaları yürütüyordu. (Abdurahman Uğurlu-Ramazan Şefkatli-İLKHA)