Haber Merkezi

Van’ın yerel gazetelerine yönelik olarak gerçekleştirilen ve Basın İlan Kurumu (BİK) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle düzenlenen “İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” eğitim seminerinin sonunda gazetecilere sertifakaları verildi.
Elit World Van Hotel’de düzenlenen eğitim programına katılan gazetecilere sertifakaları düzenlenen bir törenle takdim edildi.
Düzenlenen sertifakı törenine Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ve DAKA Birim Müdürü Rabia Yenigün katıldı.
Gazetecilere sertifakaları BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran tarafından verilirken, Duran sertifika töreninde yaptığı konuşmada yerel gazeteleri çok önemsediklerini vurgulayarak “Yerel gazeteler bizim için çok önemli. Bizler yerel gazeteleri basının kılcal damarları olarak görüyoruz. Çünkü ulusal basının göremediği ve ulaşamadığı bir çok habere ulaşıp vatandaşlara aktaranlar yerel gazetelerimizdir. Bu yüzden yerel gazetelerimizin hem büyümesini hem gelişmesini çok önemsiyoruz” dedi.
Bundan sonra da eğitim çalışmalarının olacağı müjdesini veren Genel Müdür Duran, çağımızın kaçınılmaz olgularından biri olan internetin basın dünyası açısından da bazı değişim ve gelişimleri kaçınılmaz kıldığına dikkat çekerek, “basın dünyası olarak internetin gelişimiyle sektörde de önüne geçilemeyen bazı gelişmeler ve değişmeler yaşanıyor. Bizler de bu değişim ve gelişimi takip ederek basın sektörünü buna hazırlamamız gerekiyor. Ancak internetin faydalarının olduğu kadar bunun yanında bir çok mahsurları da var. İnternet mecrası çok hızlı ve faydalı olduğu kadar güvenilmez bir mecra olduğuda aşikardır. Bunu akıldan çıkarmadan internetin getirdiği avantajları lehimize kullanabilmeliyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından eğitim programa katılan gazetecilere sertifikaları verildi. Eğitim programında 2 gün boyunca internet gazeteciliği konusunda önemli bilgiler aktarılırken, özellikle son dönemlerde önem kazanan sosyal medya mecrasını gazetelerin nasıl kullanabileceğine ilişkin eğitimler de verildi.
Van ilinde yayınlanan gazete çalışanların internet haberciliği konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılarak internet haber sitelerinin istenen kalite ve niteliğe kavuşması hedeflenen eğitim programı dahilinde gazetecilere internet gazeteciliğinde haber toplama ve yazma farklılığı, internet gazeteciliğinde hedef kitle, dijital basın fotoğrafçılığı, internet gazeteciliğinde sayfa tasarımı, internet gazeteciliğinde etik sorunlar ve internet gazeteciliğinin geleceği gibi konular işlendi.