​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne zamanki Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan hat boyunca, istisnasız bir şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliği kontrol altına aldık, işte o zaman harekâtımız sona erer." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclisimizin yeni yasama yılının ve bu ilk grup toplantımızın, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Konuşmasında Suriyede başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nın, başarıyla devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatma noktasına bir anda gelmemiştir. Bu işin, bölücü terör örgütüyle mücadelemiz bakımından yaklaşık 40 yıllık, Suriye sorunu bakımından sekiz yıllık mazisi vardır. Bugün geldiğimiz noktada, 40 yıldır on binlerce vatandaşımızın canına mal olan, ülkemize yüzlerce milyar dolar maliyet getiren bölücü terör meselesinin nasıl ortaya çıktığını ve büyüdüğünü daha iyi anlıyoruz. Ülkemiz, her hâl ve şart altında müttefiklik hukukunun gereklerini yerine getirmiştir. Buna karşılık, müttefiklerimizin yüzümüze başka konuştuğu, arkamızdan ise başka işler çevirdiği, inkârı mümkün olmayan bir şekilde açığa çıkmıştır. Her şeye rağmen Türkiyenin tavrı barıştan, huzurdan, esenlikten yana olmuştur, olacaktır." diye ekledi.

"Bugün ülkemiz aleyhinde yürütülen kampanyanın en önemli malzemelerinden biri, sivil katliam iftirasıdır." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, tarihinin hiçbir döneminde sivil katliamı yapmamıştır, yapmaz. Bizim inancımız, ne kültürümüz ne ahlakımız buna izin vermez. Buna karşılık, bize bu ithamı yöneltenlerin geçmişleri sivil katliamlarıyla doludur." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış Pınarı Harekâtıyla veya harekât alanındaki herhangi bir yerle ilgili kimseye bir söz vermedik. Soranlara sadece terör örgütünün sınırlarımızın 30 kilometre uzağına çekilmesiyle ilgili, sayısız defa tekrarladığımız duruşumuzu ifade ettik. Ne zamanki Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan hat boyunca, istisnasız bir şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliği kontrol altına aldık, işte o zaman harekâtımız sona erer. Bu hedefe ulaşana kadar hiçbir güç bizi durduramaz." dedi. (İLKHA)