​Diyarbakır'da evlat nöbetine yeni katılan baba Yasin Kaya, okutmak için gönderdiği kızının PKK tarafından kaçırıldığını belirtti.

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eyleminin 43’üncü gününde bir aile daha katıldı. Böylece oturma eylemindeki aile sayısı 55'e çıkmış oldu. Çocuklarına kavuşacakları günü dört gözle bekleyen ailelere bir destek de Adıyamanlı annelerden geldi.

Kızı Çiğdem’in 17 yaşındayken 26 Mart 2015'te kaçırıldığını belirten baba Yasin Kaya, okul okuyan kızının geri gelmesini istedi.

Yasin, “Ağrı Anadolu Lisesinde okuyordu. HDP/PKK tarafından kızım kaçırıldı. Okul bana haber verdi. Vicdansızlar kızımı istiyorum. Kızımdan, benden ne istediniz? Ben kızımı okutmaya gönderdim. Kızımı kaçırıp götürdüler. Kızımı getirmeseler HDP’yi kapatsınlar. Kızımı onlardan istiyorum. Kızım öğretmen olacaktı. Benim ailem dağıldı. Ben çok perişanım.” dedi.

“Hiçbir vicdan bunu yapma hakkına sahip değildir”

Evlat nöbetindeki ailelere destek olmak için Adıyaman'dan gelen anneler, acılı ailelerin yanlarında olduklarını belirterek, PKK/HDP'ye çocukları serbest bırakması çağrısında bulundu.

Diyarbakır’daki annelerin acılarını desteklemek için Adıyaman’dan geldiklerini söyleyen Gülümser Birim, “Bir kadın ve anne olarak çocukları dağa kaçırılmış annelerimizin acılarını yüreklerimizi onlarla birlikte paylaşıyoruz. Çocukların annelerine teslim edilmelerini istiyoruz. Allah bu ailelilerimize yardım etsin.” ifadelerini kullandı.

Kaçırılan çocuklar için HDP’ye seslenen Salise Duraz, “Biz Adıyaman gönüllü anneler buradan kör ve sağır vicdanlara sesleniyoruz. Bu genç körpe fidanlar dağlara alınırken annelerin yüreklerinden müsaade aldınız mı? Hiçbir vicdan hiçbir sebep bunu yapma hakkına sahip değildir. Biran evvel evlatlarını bırakmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.(Gıyasettin Tetik, Ramazan Zeren -İLKHA)