Bitlis Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, "Kan verdiğimiz zaman, mutlaka bir gün bize de lazım olacağını düşünerek vermemiz lazım. Bu kanı vererek bir canı kurtarabiliyorsak, ne mutlu bize." dedi.

Bitlis İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan imam hatipler, örnek bir davranış sergileyerek kan bağışında bulundu. Bitlis Müftüsü Mehmet Faysal Geylani ile birlikte kan bağışında bulunan imam hatipleri gören vatandaşlar da kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

Merkez Ulu Cami meydanında kurulan Kızılay kan bağış aracına gelen imam hatipler, burada yapılan kontrollerin ardından kan bağışında bulundular.

“Kan ihtiyaç sahiplerine can oluyor”

Kan bağışıyla ilgili İLKHA’ya değerlendirmede bulunan Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, bir insanı, bir tehlike ve musibetten kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Geylani, “Dolayısıyla bu kan ihtiyaç sahiplerine can oluyor, onları tehlikeden kurtarıyor. Biz o şekilde bir insanı kurtarırsak, en büyük hayır ve sevap işlemiş oluruz. Daha önce Kızılay il başkanıyla görüştük. Görüşmede neticesinde 14-15 Ekim’de Kızılay’a kan bağışında bulunacağımızı ilettik. Bugün bütün imamlarımızı buraya yönlendirdik. İnşallah bugün imamlarımız kan bağışında bulunacak. Bu kan bağışı can bağışı olacak. İhtiyaç sahiplerini sıkıntıdan kurtaracak. Bütün imamlarımız birlikte buraya geldik.” dedi.

“Depremde, afette, selde, felaketlerde Kızılay var”

Kan bağışının her zaman yapılması gerektiğinin önemine dikkat çeken Geylani, şunları söyledi:

“Bitlis'te güzel bir kan bağış sağlanacak. Nerede ve ne zaman bize lazım olacağını bilemiyoruz. Kan verdiğimiz zaman, mutlaka bir gün bize de lazım olacağını düşünerek vermemiz lazım. Bu kanı vererek bir canı kurtarabiliyorsak, ne mutlu bize. Bu inançla buradayız. Bitlis halkımız da inşallah burada kan bağışına katkıda bulunacaktır. Kızılay İl Başkanına çok teşekkür ediyorum, böylesi bir organizeyi gerçekleştirdiğinden dolayı. Kızılay’ımız her zaman her yerde var. Depremde, afette, selde, felaketlerde Kızılay var. Onun için Kızılay ile birlikte olmak, bu tehlike ve musibetleri bir nebze de olsa hafifletmek olur. Kızılay'a yardım, millete, memlekete yardımdır. Personelimize de kan bağışında bulunduklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

“Bitlis'te kan bağışı kampanyasını arttırmış olacağız”

Toplumsal duyarlılığı artırabilmek ve insanlara daha çok örnek olabilmek adına bu kampanyayı başlattıklarını belirten Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz, bu tür faydalı işleri yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Cengiz, “Van bölgeden gelen Kızılay kan bağış TIR’ını, Merkez Ulu Cami meydanında kurduk. Burada halkımızın yanı sıra müftülük çalışanları ve imam hatiplerimiz kan bağışında bulunarak destek verdiler. Türk Kızılay’ı Bitlis şubesi olarak, Bitlis'te kan bağışı kampanyasını arttırmış olacağız. Bu anlamda Türk Kızılay’ı Van Bölge Müdürlüğümüze, Bitlis İl Müftülüğümüze, müftülük çalışanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah güzel ve faydalı işler yapmaya devam edeceğiz. Kan bağışımız Bitlis merkez ve Tatvan ilçemizde yapılıyor. 3 ayda bir kan bağışımız var. Kurumların ve insanların talepleri doğrultusunda ayda bir de yapılabiliyor. Kan bağış TIR’ımız iki gün Bitlis merkez ve 4 günde Tatvan ilçemizde hizmet verecektir.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)