Haber Merkezi
Van’ın Gürpınar Belediye Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek açıklamasında bulundu.
Belediye meclis salonunda ekim ayı gündemine ilişkin görüşmelerinden sonra Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanı Aydın Koyuncu yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan askerler için başsağlığı dilerken, “Ülkemizin sınırında binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır.” dedi.
"Belediye Meclisimiz kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır"
AK Parti Grup Başkanı Aydın Koyuncu, Suriye’de 8 yıldır sürmekte olan iç savaşta, terör örgütlerinin oluşan otorite boşluğundan faydalanarak geniş bir alan kazanmaya çalıştıklarını ifade etti.
PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD/YPG ‘nin sivil insanları hedef alarak Türkiye’ye saldırıda bulunduğunu belirten Koyuncu, şunları söyledi:
“Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DEAŞ, PKK, PYD-YPG terör örgütünün bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarına zulüm, sürgün baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Belediye Meclis üyeleri olarak destekliyoruz. Ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclisimiz kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır."