Mardin’in Nusaybin ilçesinde “Barış Pınarı Harekâtını” yerinde takip eden basın mensuplarına, PKK/PYD-YPG tarafından keskin nişancı saldırısı düzenlendi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelişmeleri bir hotelin terasından takip eden 20’ye yakın gazetecinin hedef alındığı saldırıda, bazı basın mensubu arkadaşlarımız hafif şekilde yaralandı.

Söz konusu saldırıyla, halkın haber alma hakkı bir kez daha engellenmeye çalışıldı.

Daha önce olduğu gibi saldırıdan kısa bir süre sonra aralarında kadın ve çocukların da olduğu sivilleri hiçbir ayırım gözetmeden katleden bu zihniyetin, insanların yaşam hakkına saygı göstermediği bir kez daha ortaya çıktı.

Saldırının, gazeteci kisvesi altında bölgeye gelen bazı kişilerin olay yerinden ayrılmasının hemen ardından gerçekleşmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Şu anda harekâtın yapıldığı sınır hattında, halkın haber alma hakkı adına zor şartlar altında görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızın işlerini rahatlıkla yapabildiğini söylemek mümkün değildir.

Yetkili tüm kurumlar, basın mensubu arkadaşlarımıza bu konuda yardımcı olmalı, görevlerini rahatlıkla yerine getirebilmeleri adına kendilerine gerekli kolaylıkları sağlamalıdır.

Evrensel değerleri savunduğunu iddia eden tüm kesimler de "medyaya gözdağı vermek" anlamına gelen bu saldırılara karşı daha duyarlı ve hassas olmalıdır.

DİMED olarak basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan bu hain saldırıyı kınıyor, saldırıda yaralanan arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. (İLKHA)