NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO müttefikleri Türkiye'yi desteklemektedir. Türkiye hepimiz için önemli olan bir mücadelenin ön cephesinde yer alıyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Görüşmenin ardından Çavuşoğlu ve Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye olarak bugüne kadar terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin hepsiyle mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Terörizme karşı ayrım gözetmeden mücadele ediyoruz. Müttefiklerin bizimle dayanışma göstermesini bekliyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin hepsiyle mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise "Türkiye NATO ittifakının güçlü bir ülkesi. NATO ittifakından hiçbir ülke Türkiye kadar Ortadoğu'dan saldırıya uğramadı, Türkiye kadar mültecilere ev sahipliği yapmadı. Türkiye zor bir bölgenin tam sınırında yer alıyor. NATO, Türkiye'yi çok farklı şekilde desteklemekte. NATO kendi varlığını son yıllarda artırmıştır. Daha fazla deniz kuvvetleri ve hava kuvvetleri varlığını sürdürmektedir. Bunun dışında 5 milyar dolarlık bir yatırım yaptık. NATO müttefikleri Türkiye'yi desteklemektedir. Türkiye hepimiz için önemli olan bir mücadelenin ön cephesinde yer alıyor. Her zaman ön cephede oldu. Yıllarca hava savunma sistemlerini Türkiye'ye sağladık. Türkiye şimdi ek savunma sistemlerini almaya çalışmakta." şeklinde konuştu. (İLKHA)