İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Filistin halkının, içinde bulunduğu zor duruma rağmen Mescid-i Aksa’ya sırt dönmeyeceğini ve siyonistlerin planlarına karşı Mescid-i Aksa’yı korumaya devam edeceğini söyledi.

Batı Yaka ’da, Gazze Şeridi’nde ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin Mescid-i Aksa ’yı savunma sözüne bağlı kalacaklarını, Filistin halkının içinde bulunduğu zor duruma rağmen Mescid-i Aksa ’ya sırt dönmeyeceğini ifade eden El-Hatib, “Mescid-i Aksa ’yı savunmak bizim için şereftir.” açıklamasını yaptı.

İşgal yönetiminin ve siyonist işgalcilerin, ümmetin içinde bulunduğu şartları ve Filistin’deki siyasi durumu fırsat bilerek Mescid-i Aksa ’ya baskın çağrısı yaptıklarını belirten El-Hatib, bu zor dönemi Allah’ın izniyle atlatacaklarını kaydetti.

El-Hatib, işgal polisinin Er-Rahme Kapısı Namazgâhı ’na baskın düzenleyerek içindeki malzemelere el koymasının ve bazı gençleri gözaltına almasının Filistin halkına ve Kudüslülere hakaret olduğunu ifade etti. (İLKHA)