Haber Merkezi
Avrupa genelinde organize edilen ve Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile ülkemizde eş zamanlı yapılan ErasmusDays etkinlikleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Van YYÜ) yapıldı.
Van YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan YYÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr İsmail Hakkı Ekin, ErasmusDays Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda tüm katılımcıların keyifli zaman geçirmesini istediğini kaydetti. Etkinliğin tüm Avrupa ile birlikte eş zamanlı olarak Türkiye’de de yapılmasının önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Bu etkinlikler kapsamında burada bir iletişim sağlanacak. Erasmus Koordinatörlüğü bu konuda iyi bir hazırlık yaparak konuyu size iyi bir şekilde anlatacak. Ayrıca Program ortakları çeşitli projeler anlatacak. En önemlisi daha önce deneyim sahibi arkadaşlarla iletişime geçip neler yapılması gerektiğini öğreneceksiniz. Her yıl 45 öğrencimizi değişim programların kapsamında yurt dışına gönderiyoruz ve bu anlamlı bir sayıdır. Ben burada bulunan tüm öğrenici arkadaşlarıma iyi eğlenceler diliyorum." Daha sonra Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Arif Kıvrak teknik bilgiler veren bir konuşma yaptı. Konuşmların ardından Van YYÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisine geçildi.