Vergi artışlarına rağmen tütün kullanımının arttığını belirten Erdoğan, sigara yasağıyla ilgili olarak, "Taviz vermeyiz, gerekirse vergileri üç kat arttırın.” talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında tütün kullanımının vergi artışlarına rağmen yükseldiğini belirterek, "Taviz vermeyiz" dedi. Erdoğan, sigara yasağıyla ilgili olarak bakanlara, "Gerekirse vergileri üç kat artırın." talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam'da gerçekleşen AK Parti kampında, milletvekilleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Bir milletvekilinin, "Poşetlere ücret uygulaması yanlış anlaşıldı ve vatandaş tepki gösterdi. Sigara yasaklarında da benzer bir sonuç yaşayabiliriz. Yasakların doğru anlatılması gerek, yoksa poşette olduğu gibi aleyhimize döner." demesi üzerine, sigara ile ilgili yasaklardan taviz verilmeyeceğini belirterek, ilgili bakanlara "Gerekirse vergileri üç kat arttırın." talimatı verdi.

Elektronik sigaranın yasak olmasına rağmen çeşitli yollarla yurt dışından getirtildiğini belirten Erdoğan, bunun ile ilgili denetimlerin artacağını belirtti.

Erdoğan, "Vergileri artırıyoruz, içmeye devam ediyorsunuz. Şimdi yine vergileri üç katına çıkaracağız. Pahalı pahalı içersiniz." dedi. (İLKHA)