Paylaş İnsani Yardım Derneği tarafından Afrika'nın fakir ülkesi Burkina Faso'da şehid Yasin Börü adına açılacak su kuyusunun çalışmalarına başlandı.

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan su sıkıntısında bir nebze de olsa çözüm üretmek adına su kuyuları açan Paylaş İnsani Yardım Derneği, 2014 yılında fakirlere kurban eti dağıtırken PKK'liler tarafından vahşice katledilen şehid Yasin Börü adına Afrika'da su kuyusu açacak.

PKK/HDP'nin çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te sokağa çıkan örgüt elamanlarının, kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Hüseyik Dakak'ı vahşice katletmesinin üzerinden tam 5 yıl geçti.

Paylaş İnsani Yardım Derneği, katliamın yıldönümünde Afrika'nın fakir ülkesi Burkina Faso'da, Yasin Börü adına açacakları su kuyusunun çalışmaları başladı.

Kuyu ile ilgili bilgi veren Paylaş İnsani Yardım Derneği Başkanı Ali Kırmızı, 5 yıl önce Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda fakirlere et dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü adına Afrika'nın Burkina Faso ülkesinde su kuyusu açacaklarını söyledi.

Yasin Börü'nün şehid edildiğinde henüz 16 yaşında olduğunu hatırlatan Kırmızı, "Paylaş İnsani Yardım Derneği olarak bundan 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü'yü hafızalarımızda diri tutmak, yaşanan o vahşice cinayeti unutmamak adına Yasin'imizin ismiyle yaşayacak 'Yasin Börü Su Kuyusu'nun temellerini attık. Hem Afrika ülkelerinin en büyük sıkıntısı olan su ihtiyacını giderebilmek hem de genç yaşta şehit olan Yasin'in ismini dünyaya tanıtmak adına başladığımız su kuyusunu, inşallah yakın bir zaman içinde bitirip açılışını gerçekleştirerek bölge halkına teslim edeceğiz." dedi.

Kuyunu bir aya kadar bölge halkının hizmetine açacaklarını belirten Kırmızı, "Bu kuyudan su içenler Yasin Börü kardeşimizi tanıyacaklar. Bu kardeşlerimize Yasin Börü'nün nasıl vahşi bir şekilde şehid edildiğini anlattık. Yasin Börü kardeşimiz, Kurban Bayramı'nda fakirlere et dağıtırken PKK'lı teröristler tarafından hunharca katledildi. Biz de bu kuyuya şehid Yasin Börü kardeşimizin ismini vermek istedik. Yasin Börü'yü unutmadık, unutmayacağız." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)