Yetim, öksüz ve kimsesiz çocukların temel ihtiyaçlarını sağlama adına çalışmalarda bulunan Yetimler Vakfı, eylül ayında toplamda 207 bin 354 TL tutarına yardımda bulunulduğunu bildirdi.

Faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, 2019 yılının Eylül ayında yetim aylığı, yetim bursu, dul aylığı, kurban kesme, kırmızı et, kırtasiye ve benzeri faaliyetler kapsamında yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi.

Kuruluş amaçlarına değinen Taştekin, "Gayemiz; yeryüzündeki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara ulaşma, temel ihtiyaçlarını sağlama, maddi ve manevi sıkıntılarına derman olma, topluma sağlıklı ahlaklı, erdemli bireyler kazandırmadır. Çağrımız; yeryüzünün en mazlum varlığı olan yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara sahip çıkma, sorumluluğunu hatırlatma amacıyla ümmetin tüm duyarlı fertlerinedir. Hedefimiz; duyarlı halkımız sayesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında mümkün olduğu kadar fazla yetime maddi ve manevi olarak destek olmaktır." dedi.

Taştekin, "Özellikle düzenli olarak yetimlere aylık, nakdi yardım kapsamında onların maddi ihtiyaçlarını karşılama ve bu destekle yanlış yollara tevessül etmelerini önleme açısından çalışmalar yaptık. Başlıca projelerimiz; 'bir yetimi doyurma', 'bir yetimi giydirme', 'bir yetimi okutma', 'yetimleri sevindirme' yetim olarak büyüyen çocuklara evlenirken çeyiz yardımında bulunmadır. Bununla birlikte okul dönemlerinde kırtasiye yardımında bulunma, eğitimlerine katkı sunma noktasında bazı projelerimiz oldu. Ve bu projeler çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da çalışmalarımız olmaktadır"

Sadece yurt içinde değil yurt dışında da çalışmalarının olduğuna da dikkat çeken Taştekin, "Budist çetelerin zulmünden kaçıp, Bangladeş'teki kamplara sığınmak zorunda kalan Arıkanlı kardeşlerimiz için, Filistin, Uganda, Tanzanya ve Yemen deki kardeşlerimize düzenli olarak aylık kefalet bedellerini aktardık. Hem bölgedeki hem de bölge dışındaki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız çerçevesinde bizlere destek sunan tüm sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Eylül ayında yapmış olduğumuz yardımların tutarı 207 bin 354 TL'dir"

2019 yılında birçok yardım projelerinin olduğunu aktaran Taştekin, "492'si yetim aylığı, 42'si öğrenci bursu, 31'i yetim annesi aylığı olarak toplamda 558 kişiye toplamda 56 bin 800 TL aidat yatırıldığını" söyledi.

Eylül ayında toplamda 207 bin 354 TL tutarında yardım yaptıklarını dile getiren Taştekin, yapılan yardımlara ilişkin detayları ise şöyle paylaştı:

"Diyarbakır ve bağlı ilçelerde Dicle'de 19, Ergani'de 36, Silvan'da 74, Hani'de 38, Kulp'ta 27, Çınar'da 63, Bismil'de 42, Bağlar 'da 154, Sur 'da 47, Yenişehir'de 102, Kayapınar'da 124, Suriye vatandaşlı 8 öğrenciye, ayrıca vakfımıza başvuruda bulunan 29 öğrenciye kırtasiye yardımı yapılmıştır. Toplamda 76 bin 300 TL değerinde 763 öğrenciye öğrenci kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.

Diyarbakır merkez ilçelerinden Kayapınar, Bağlar birinci ve 2'nci bölgede toplamda 139 aileye 11 bin 954 TL değerinde her biri 2 kilogramlık paketler şeklinde kırmızı et ulaştırıldı.

Diyarbakır Hani ilçesinde bir ailemize 300 TL değerinde erzak yardımı yapıldı.2019 yılının Eylül ayında yurt içinde yapmış olduğumuz nakdi ve ayni yardımların toplamı 145 bin 354 TL'dir.

Yurt dışı yetim aylığı olarak Yemen'e 15 bin TL, Filistin'e 15 bin TL, Doğu Türkistan'a 2 bin TL olarak toplamda 32 bin TL nakdi yardımda bulunuldu. Ayrıca Yemen de 30 adet tanesi bin TL'den kurban kesildi. Yemen, Doğu Türkistan ve Filistin'deki yetimlerimize yaptığımız yurt dışı yardımlarımızın toplamı 62 bin TL'dir. Yardımlarını yetimlerden esirgemeyen hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyoruz." (Gıyasettin Tetik- İLKHA)