Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka'da yaşanan gerçeklerin Filistin Yönetimi'nin, terör rejimine karşı tavır koyma iradesini gitgide kaybettiğini gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı yazılı açıklamada, Filistin Yönetimi'nde Sivil İşler Bakanı Hüseyin Eş-Şeyh'in işgal rejimi Maliye Bakanı Moşe Kahlon'la bir araya gelmesinin, Filistin Yönetimi'nin işgal terör rejimiyle yapılmış anlaşmalara göre muamelede bulunulması işleminin durdurulduğuna dair açıklamasının esasında kâğıt üzerinde bir mürekkepten ibaret kaldığını gösterdiğini söyledi.

Kasım açıklamasında, Eş-Şeyh ile Kahlon görüşmesinin Filistin Yönetimi'nin söz konusu anlaşmaları askıya aldığına ve işgal terör rejimiyle ilişkileri durdurduğuna dair kararlarının uygulamada bir geçerliliğinin olmadığını gözler önüne serdiğini belirtti.

Kasım açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Filistin Yönetimi'nin bu kararlardan dönmesi işgal rejimini, halkımıza daha düşmanca tavır sergilemesi ve Batı Yaka bölgesindeki Filistin arazilerinden daha fazlasını gasp etmesi konusunda cesaretlendirmektedir. Aynı zamanda ona Batı Yaka bölgesini israile ilhak yolunda ilerleme cesareti vermektedir."

Kasım, Filistin Yönetimi'nin bunu yapmak yerine Filistin direnişinden elini çekmesi ve işgal rejimiyle güvenlik işbirliğine son vermesi gerektiğini vurgulayarak ondan halkın haklı mücadelesine yakın durmasını istedi.

Filistinli Bakan Hüseyin Eş-Şeyh evvelki gün yaptığı açıklamada, işgal terör rejimi Maliye Bakanı Moşe Kahlon ile bir araya geldiğini ve işgal rejimiyle Filistin Yönetimi'nin, bazı mali hakların ödenmesi konusunda anlaşma yaptıklarını söylemiş ancak ödenecek miktar hakkında herhangi bir bilgi vermemişti. (İLKHA)