Sedat Karatay- Rıdvan Karadağ/Vanolay
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Van Temsilciliği tarafından Merkez İmam Hatip Konferans salonunda “İslam’da Evlilik” temalı seminer düzenlendi.
Seminer Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Kuranı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını yapan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Van Temsilcisi Recep Karabulak Vakıf hakkında bilgiler verdi. Program Eğitimci yazar Faysal Arslan’ın “İslam’da Evlilik” temalı konuşmasıyla sona erdi.
“AMACIMIZ İDEAL BİR TOPLUM OLUŞTURMAKTIR”
Amaçlarının İdeal bir toplum oluşturmak olduğuna vurgu yapan Faysal Arslan; “İdeal Eğitim Vakfının amacı ideal bir toplumun temellerini atmak ve ideal bir toplum oluşturmaktır. Ama erdemli bir toplumun yetişebilmesi için ideal ailelerin olması gerekiyor. Çünkü toplumu oluşturacak bireyler ailede yetişirler. Bunun için aile kurulma şekli olan evliliğin nasıl olması gerektiği ne şekilde varlığını sürdürebileceği ve İslam’daki yerinin ne olduğunu iyice anlamamız gerekmektedir.” dedi.
“HER VARLIK ÇİFT OLARAK YARATILMIŞTIR”
Arslan; “Her varlık çift olarak yaratılmıştır. Allah neyi yaratmışsa onu çift olarak eşiyle beraber yaratmıştır. İnsanın yaratılışına baktığımız zaman ilk insan Hz. Âdemin yaratılıp ve cennete konulmasıdır. Rabbimiz Âdem babamızı yarattığı zaman onu cennete bırakıyor. Cennet bir insanın isteyebileceği her şeyin olduğu bir yerdir. Ama Âdem babamız orada rahat edemiyor. Rabbimiz ona bir eş yaratıyor. Havva annemizi yaratıyor. Eşler birbirini tamamlayan iki kutuptur.
Karşı iki cins arasında sadece basit bir cinsellik düşünülmesi insanı hayvanla aynı kefeye koymaktır. Eşler birbirinin iki sığınağı gibidir. Yani Âdem Havva ’sız eksiktir, Havva annemizde Âdem ’siz eksiktir. Ancak bir arada birbirlerini tamamlarlar. Yaratılan her şeyin çift yaratıldığını söylemiştik. Bahçelerimizde yetişen elmanın bile çift olduğu bilim tarafından kanıtlanmıştır. Buda bize çiftlerin birbirine yük olmasını değil, birbirine destek verip birbirini tamamlaması gerektiğini gösterir. Erkek ve Kadın birbirini tamamlayan unsurlardır.” İfadelerini kullandı.
“BATININ AMACI EVLİLİĞİ ORTADAN KALDIRMAKTIR”
Konuşmasının devamında Arslan; “İslam medeniyeti olarak biz batıyla çok mücadele verdik. Kimisinde kazandık kimisinde kaybettik. Ama İslam toplumu her zaman devam etti. Daimi olaraktan kaldı. Ama şu anda öyle bir durumdayız ki artık maddi savaşın çok ötesinde kültürel emperyalizmde bizim ailemizi yok etmeye çalışıyorlar. Evlilik mevzusunu ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Evlilik ortadan kalktığı zaman, toplum yok olacaktır. Çünkü fıtrata uygun olan ancak ve ancak evliliktir. Evlilik dışı ilişkiler insanın fıtratına aykırı bir durumdur.” Şeklinde konuştu.
“FAKİRLİK EVLENMEYE ENGEL OLMAMALIDIR”
Arslan son olarak; “Maddi imkânsızlıktan dolayı evlenemeyen gençlerimiz var. Şunu belirtelim ki fakirlik evlenmeye engel olmamalıdır. Allah lütfu geniş olandır sizleri lütfu ile zenginleştirecektir. Fakirlik evlenmeye engel olmamalıdır. Günümüzde evlilikler ne maalesef tamamen maddiyat üzerine düşünülmektedir. Mütevazı bir düğünün masrafı bile 50 bin ile 100 bin TL arasında bir külfete mal oluyor. Evleneceğimiz kişide ev, araba ve zenginlik arıyoruz maalesef ama bizler için hayırlı olan İslam ile donanmış olan kimselerdir.” dedi.