Sedat Karatay/Vanolay
Van’da Anatolia Organizasyon tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı” 4-13 ekim tarihleri arasında Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.
Bu kapsamda fuar öncesi Van’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Anatolia Organizasyon yetkilisi Özgür Çelik, fuara 120 firmanın katılacağını belirtti.
Özgür Çelik; “Fuarımızın bu yıl ikincisini yapıyoruz. Geçen sene Mart ayında yaptık, bu sene 4-13 Ekim tarihleri arasında olacak. Türkiye’nin 81 ilinden yöresel ürünler, yöresel lezzetler fuar alanında Vanlılarla buluşacak. Bu 81 ilden Karadeniz yöresel ürünleri, Buldan havlusu, Isparta gül ürünleri, Afyon’un sucuğu, bütün illerden o illere has ürünler fuar alanında olacak. Tabi ‘çok lezzetli bir fuar olacak’ deriz biz buna.” Dedi.
“BİZİM BU YILKİ HEDEFİMİZ 300 BİN”
Çelik; “İlkinde de oldukça güzel dönüşler aldık, ilkine göre ortalama katılımcı sayımız yüzde 10-15 artış gösterdi. Bu ilk fuarımızın güzel geçtiğini, gelen misafirlerimizin, katılımcılarımızın fuardan memnun ayrıldığını gösteriyor. Her yıl üzerine katarak ilerleyeceğimizi düşünüyoruz.
Geçen yıl 200 binin üzerinde bir ziyaretçi ağırladık. Tabi bunda basının rolü büyüktür. Bizim bu yılki hedefimiz 300 bin. Eğer 300 bin kişiye ulaşabilirsek daha iyi bir etkinlik yaptığımızın göstergesi olacak. Tabi geçen yılın kış şartları ile bu yılın şartları daha iyi etkileyecek diye düşünüyorum. Geçen sene bir sirk organizasyonu yapmıştık. 5 tane sanatçımız gelmişti, biz bu sene yine sirk sanatçısı sayımızı 8’e çıkardık. Bunun ilgi gördüğünü gözlemledik. 5-6 Ekim ve 12-13 Ekim tarihleri arasında 4 gün boyunca sabahtan akşama kadar 4 seans. Yine sirklerimiz olacak, gösteri sanatçılarımız şovlarını yapacaklar.” İfadelerini kullandı.
“VAN FUAR ŞEHRİDİR”
Çelik konuşmasının devamında; “ Tabi fuarlar şehirlere artı katar. Ben Van’ın bir fuar şehri olduğunu düşündüğümü belirtmiştim ilk toplantıda. Bu toplantıda şunu gördüm, Van gerçekten fuar şehri olmuş. Çok farklı fuarlar düzenleniyor.
Bu fuarımız Van’a neler katıyor? Her ilden 4’er kişi geliyor. 350 kişiye tekabül ediyor. Bu katılımcılar kendi illerinde birer kültür elçisi oluyorlar. Mesela İzmir’de Van’ın güzelliklerini anlatıyor, Trabzon’dan gelen hakeza. Biz 300 tane kültür elçisini 10 gün boyunca Van’da ağırlayıp kendi illerine gönderiyoruz. Vanlılar da şehir dışından gelen insanlara gerçekten kucak açıyorlar.” dedi.
“ORGANİZASYONUMUZ VAN BÜTÇESİNE KATKILARDA BULUNUYOR”
Son olarak Çelik; “Ayrıca organizasyonumuz Van bütçesine ufak katkılarda bulunuyor. 320 kişi 11 gün boyunca burada konaklıyor. Billboard kiralamalarımızı buradan yapıyoruz. Basın kuruluşlarına reklam anlamında elimizden geldiği kadar katkılarda bulunmaya çalışıyoruz. Yereldeki haber partallarını kullanıyoruz. Biz yerelde hep çalışıyoruz. İlanları, afişleri bile biz Van'da bastırıyoruz. Hiçbir satın almayı dışardan yapmıyoruz. Madem nu şehre geldik bu şehir bize katkı yaptığı kadar biz de katkı yapalım. Dışardan gelip burada iş yapmaya çalışan firmalar hepsi aynı hassasiyeti gösterirse şehrin dinamikleriyle diyalog içinde iş yaparsa şehre bir katkısı olur. Biz de Anatolia Organizasyon olarak bu hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz.” Dedi.