Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güvenli Bölge konusunda takvimin işlediğini söyleyerek "Türkiye oyalanacak ülke değildir, planladığımız adımları hayata geçireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile Güvenli Bölge müzakereleri, ABD’nin Türkiye'yi oyaladığı, Güvenli Bölge konusunda somut adımların atılması için verilen 2 hafta süre hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Bir kere bu takvim şu anda işliyor. Bu takvim işlerken sınır boylarında bütün tedbirlerimizi almış bulunuyoruz." diyen Erdoğan, "Bu tedbirlerin yanında son dönemde bölgede uçaklarımızı da uçurduk. Uçaklarımız da bölgede uçmak suretiyle zaten bu sürece devam etmekte olduğumuzun sinyallerini verdiler. Yani uçaklarımızın burada uçuşu herhalde boşuna değil. Bu basit bir seyrüsefer de değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye oyalanacak bir ülke değildir. Şu anda sürekli tacizler altında olan benim vatandaşlarımdır. Bunun yanında da tabii yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Bu mültecilerle ilgili olarak dünyanın da batının da hala en ufak şekilde kılı kıpırdamıyor. Hepsi seyirci. Hepsinin bize söyledikleri şu; 'Bu işi nasıl başarıyorsunuz? Bu işi buralara nasıl getirdiniz? 4 milyon mülteciye nasıl ev sahipliği yapıyorsunuz?' Tamam da bu sözün hiçbirisi bizim karnımızı doyurmuyor ki? Bir defa bize verilen sözleri yerine getirmiyorsunuz. 2016 yılında verdikleri söz 6 milyar avro. '3’er milyar avro olarak iki taksitte vereceğiz.' dediler. 3 milyar avroda kaldı. Hep söylüyoruz; bizim şu anda 40 milyar doların üzerinde yapmış olduğumuz harcama var. Artık bu adımların atılması gerekiyor. Döner dönmez de bu planlarımızı, değerlendirmelerimizi yapıp uygulamaya koyacağız." (İLKHA)