ABD tarafından hazırlanan ve ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılmasını öngören bir paketin, Türkiye tarafına sunulması bekleniyor.

ABD tarafından hazırlanan “serbest ticaret antlaşması” paketiyle Türkiye-ABD arasındaki ticaret hacminin 100 Milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Paketin içinde Türkiye’ye Patriot füze savunma sisteminin satışı, F-35 programına ilişkin yeni tekliflerin sunulması ile alüminyum ve çelikten alınan gümrük vergilerinin düşürülmesi gibi konular yer alacak.

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield’in önceki cuma günü Cumhurbaşkanlığı’nda bu konu hakkında bir görüşme yaptığı öğrenildi. Konulan 100 milyar dolarlık hedef üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüşmüştü.

“Türkiye’yi geri kazandırmak önemli”

ABD’li Senatör Lyndsay Graham, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la New York’ta gerçekleştirdiği görüşmede, “Türkiye’yi F-35 programına geri kazandırmanın önemli olduğu kanaatindeyim. Belki, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması bile olabilir” demişti. (İLKHA)