Siyer Vakfı ile Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması bünyesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla yürütülen Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi projesinin 5’inci dönem final programı yapıldı.

Sinema alanına ilgi ve eğilimi olan kişilere yönelik olarak başlatılan ve 8 ay süren eğitimlerde, öğrenciler çok yönlü olarak eğitim alma imkânına kavuştular. Teorik ve pratik olarak toplamda 200 saat eğitim alan öğrenciler, bu süre içerisinde oluşturulan 2 farklı kademe gurubunda, 46 öğrenci farklı görevler üstlenerek kısa film çekme imkânı buldu.

Fatih Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen kapanış programına, Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım’ın yanı sıra, sanat camiasından birçok ünlü oyuncu, yönetmen, senarist ve akademide eğitim veren hocalar ile öğrenciler katıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, sinemanın toplumu yönlendirme noktasında büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekildi.

“Bugünün silahı sinemadır”

Programda bir konuşma yapan Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, “İnsanlar hep eskilerden söz eserek hayıflanırlar. Eski zamanlarda da başkaları gençlerden bir şey çıkmayacağını, eskilerin daha iyi olduğunu söylerlerdi. Oysa Peygamber Efendimiz işe gençlerle başlamıştır. İlk işi Erkam Bin Ebi’l Erkan’ın evinde başladı. Biz bu işe başladığımızda bize ne işimiz var böyle şeylerle, gidin camide siyer dersi verin diyorlardı. Ama bugün bu işin 6’ncı senesini konuşuyoruz. Gençlerin çok güzel işler başaracaklarına inanıyorum. Onlar için çok dua ediyorum. Bugünün silahı, bugünün aracı kameradır, sinemadır.” diye konuştu.

“21’inci yüzyılda Peygamberimizi hakkıyla tanıtacak yönetmenlerin çıkmasını ümit ediyoruz”

Başlattıkları Âlemlere Rahmet Kısa Film Yarışması Proje ile hedeflerinin Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını anlatmak olduğunu belirten Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, “Bu proje ile amacımız, Peygamber Efendimizin hayatını anlatmaktır. Genç kardeşlerimizin çabasıyla bu akademide 21’inci yüzyılda Peygamberimizi hakkıyla tanıtacak yönetmenlerin çıkmasını ümit ediyoruz.” dedi

Kaya, yaptığı konuşmasının ardından akademi hocalarından Yeşim Tonbaz ve Abdülhamit Güler’e yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ecevit Carti ise, Bakanlık olarak bu tür çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi öğrencilerinin çekimlerini yaptığı Dondurma, Anne, İkram, Grift, Güya Rüya ve Mies adlı kısa filmler gösterime sunuldu.

Program, akademide eğitim alan öğrencilere verilen sertifika ve plaket takdimi ile sona erdi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)