Sedat Karatay/Vanolay
Yeniden Refah Partisi yönetimi istifa etti.
13 Ocak 2019 tarihinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. M. Fatih Erbakan’ın görevlendirmesi ile partinin Van İl Başkanlığı görevine getirilen Dr. Abdullah Lenk Önceki gün yapmış olduğu basın açıklamasıyla beraberindeki 100 kişilik ekibi ile birlikte istifa etti.
Ocak 2019 tarihinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. M. Fatih Erbakan’ın görevlendirmesi ile partinin Van İl Başkanlığı görevine getirilen Dr. Abdullah Lenk dün bir otelde yapmış olduğu basın açıklamasıyla beraberindeki 100 kişilik ekibi ile birlikte istifa ettiklerini bildirdi. Parti içerisinde yaşanan entrikalar olduğunu ve bunun partiye ve partinin genel başkanına zarar vermemesi adına istifa etmenin doğru bir karar olacağını belirten Lenk çalışma arkadaşlarından ve partililerden helallik alarak görevden istifa ettiğini bildirdi. Lenk ile birlikte istifa eden ve partinin yönetim kurulunda da görev alan isimlerden bazıları ise şu şekilde: İlk Başkanı Op. Dr. Abdullah Lenk, Teşkilat Başkanı Şeref Gültepe, Mahalli İdareler Başkanı Yılmaz Aysan, Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Lenk, Siyasi İşler Başkanı Recep Türkmenoğlu, Ekonomi Başkanı Ferit Ersanlı, Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Kudret Akkuş, Çaldıran İlçe Başkanı Abdurrahman Öztopçu ve çok sayıda parti üyesi istifasını sunan isimler arasında.
“PARTİ BİNASINA GİRİŞLERİMİZ ENGELLENDİ”
Lenk’in istifasını bildirdiği basın açıklaması ise şu şekilde: “Değerli basın mensupları ve bu büyük davaya gönül vermiş kıymetli dava dostlarım; Gençlik ve Talebelik yıllarımda Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında başlayıp, bugüne kadar herhangi bir menfaat çıkar beklemeden yolla çıktığım bu davada Ocak 2019 tarihinde itibaren Yeniden Refah Partimizin kurucu il başkanı olarak tevdi edilen görevi ifa etmekteyim. Ancak kendini dava üzerinde gören bir takım nifak odaklarının il kongre arifesinde bir takım siyasi entrikalarla bizlere zarar verme çabası içerisinde olduklarını üzülerek gözlemledik. Bu çabaların İl yönetimimize, partimize bu davaya ve kıymetli Genel Başkanımız Dr. M. Fatih ERBAKAN beye zarar vermemesi için 17.09.2019 tarihi itibariyle ekibim ile beraber istifa kararı almış bulunmaktayım. Nifak tohumları eken şahıslar tarafından 11.09.2019 tarihinde il binamızın kilitleri bizden habersiz değişmiş parti binamıza girişlerimiz engellenmiştir. Bu durum tutanak altına alınmıştır. Aynı günü il binamızın kilitlerini değiştiren şahsı telefonla arayarak il binamızı açtırdım.”
“TÜM DOSTLARIMDAN HELALLİK İSTİYORUM”
Çevresinden ve partililerden helallik isteyen Lenk “Gerek partimiz gerek üyelerimizin güvenliği için resmi evrak ve üye bilgilerini içeren evrakları (T.C. No Telefon İkametgâh içeren bilgiler) alıp istifamdan sonra partimiz tarafından görevlendirilecek olan arkadaşımıza tutanak ile beraber teslim edileceğim. Görev süresince bilerek yada bilmeyerek kalbini kırdığım üzdüğüm tüm arkadaşlarımdan ve ailemden helallik diliyorum. Son olarak Üstat Necip Fazıl KISAKÜREK ‘in şiirinde yazdığı; Mehmedim, sevinin başlar yüksekte! Ölsekte sevinin, eve dönsekte! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış ebet bizimdir! Mısralarıyla sözlerime son vererek hepinizi ALLAH’A emanet ediyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.