Haber Merkezi
Ahilik haftası nedeniyle VANESOB’u ziyaret eden milletvekili Kartal ve Arvas ile İl Başkanı Türkmenoğlu: “Esnafımız Van için değerlidir”
AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberinde milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile birlikte Ahilik haftası nedeniyle Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge'yi ziyaret etti.
VANESOB Başkanı İsa Berge, AK Parti’li heyeti makamında ağırladı. Ziyarette birliğe bağlı oda başkanları da hazır bulundu. Van esnaf ve sanatkarının durumu ile ilgili istişarelerde bulunuldu. Esnaf ve sanatkarların Van için önemine değinildi.
“ESNAF VE SANATKAR VAN’IMIZA DEĞER KATMAKTADIR”
AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Ben de bir esnafım. Ahilik kültürü son derece önemlidir. Ahilik kültürünün uygulandığı şehirlerde yaşam kalitesi de beraberinde yüksek seviyelere ulaşmaktadır. Van’da çok köklü bir esnaf geleneği vardır. Van’ımızda son derece kıymetli esnaf ve sanatkarımızı vardır. Ahilik geleneğini kendine şiar edinen ve adeta birer çınar olan esnafımız kadim Van’ımıza değer katmaktadır. El emeği ile çalışan ve dürüstlükten taviz vermeyen esnaf ve sanatkarlarımızın ahilik haftasını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
“ESNAFIMIZ VAN İÇİN DEĞERLİDİR”
AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, “Van ekonomisinde önemli bir rolu olan Van esnaf ve sanatkarlarımızın ahilik haftasını kutluyorum. Ahilik geleneğini yaşatan esnaflarımız Van’ımız için değerlidir.” dedi.
“DÜRÜST VE HELAL KAZANÇ ÖNEMLİDİR”
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Yaklaşık bin yıl öncesinden gelen Ahilik kültürünün Anadolu’da yoğrulmuş hali olan esnaf ve sanatkarlarımız var. Esnafımızın ahilik haftasını kutluyorum. Önemli olan dürüst ve helal bir şekilde kazanç elde etmektir. Bu doğrultuda olan esnaf ve sanatkarlarımız son derece kıymetlidir.” dedi.
“BİZE VERDİKLERİ DEĞERİ GÖSTERMİŞLERDİR”
VANESOB Başkanı İsa Berge, “Ahilik haftası kapsamında bizleri ziyaret eden Sayın vekillerimiz ve Sayın il başkanımız bizleri mutlu etmişlerdir. Ahilik haftasında bizleri unutmayan AK Parti’li heyet, esnafımıza ve sanatkarımıza değer verdiklerini göstermişlerdir. Bir kardeşlik olan ahilik felsefesi ile hareket eden esnaf ve sanatkarlarımız Van’ımıza değer katmaktadırlar. Kökü yaklaşık bin yıl öncesine dayanan Ahi Evran kültürünü yaşatmak bizlerin görevidir.” dedi.
“AK PARTİ HEYETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
VAN ESOB Başkanı Berge, “Böyle anlamlı bir haftada bizlerin yanında olan AK Parti Van Milletvekilimiz Sayın İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile AK Parti Van İl Başkanımız Sayın Kayhan Türkmenoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkarımızın yanında olan AK parti heyetinin sıcak ve samimi ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.” şeklinde konuştu.
Ziyaret, birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.