Albay Tamer Zincir, "Pençe-3 Operasyonu'nda elde edilen kazanımları geliştirmek maksadıyla 13 Eylül 2019'dan itibaren operasyon doğu istikametinde geliştirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir, Pençe haraketları hakkında basına bilgilendirmede bulundu.

Pençe-2 Harekatı kapsamında bugüne kadar 82 PKK'linin öldürüldüğünü aktaran Zincir, "287 mağara, sığınak, depo ve barınak içerisinde 74 çeşitli cins ve çapta silah ve bu silahlara ait 40 bin 438 mühimmat ile 229 mayın, EYP ve EYP yapımında kullanılan 206 tüp ele geçirilmiştir." dedi.

Sinat-Haftanin bölgesinde 23 Ağustos 2019 tarihinde topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerinin atışlarıyla başlatılan Pençe-3 operasyonunun başarıyla devam ettiğini belirten Zincir, "Operasyonda bugüne kadar, 29 terörist etkisiz hale getirilmiş, 28 mağara, sığınak, depo ve barınak içerisinde 21 çeşitli cins ve çapta mühimmat ele geçirilmiş, 60 mayın ve EYP tespit edilerek imha edilmiştir." dedi ve şunları ekledi:

"Pençe-3 Operasyonu'nda elde edilen kazanımları geliştirmek maksadıyla 13 Eylül 2019'dan itibaren operasyon doğu istikametinde geliştirilmiştir.. Operasyon ile Pençe-3 bölgesine ilave olarak 60 kilometrekarelik alanın temizlenmesi hedeflenmektedir. Operasyonun halen planlandığı bir şekilde sürdürülmektedir.

Pençe Harekatı ile koordineli olarak, Irak'ın kuzeyinde yer alan örgütü barınmaya çalıştığı diğer bölgeler olan Zap, Avaşin, Basyan, Gara, Metina ve Kandil bölgeleri de hava harekatları ve kara ateş destek vasıtaları ile birçok kez vuruldu, vurulmaya devam etmektedir.

Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımızla koordineli olarak icra edilen hava harekatlarıyla örgütün sözde yöneticileri birer birer etkisiz hale getirilmektedir. Pençe Harekatı'nın başladığı tarihten bugüne kadar, yaklaşık 4 aylık süre zarfında Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen 417 PKK'l teröristin 111'i Pençe Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilmiştir.. Etkisiz hale getirilen 417 teröristin 357'sinin hava harekatları ile etkisiz hale getirilmiş olması, hava harekatlarının etkinliğini ortaya koymaktadır." (İLKHA)