Seçimlerden önce Ürdün Vadisi ile Ölü Deniz'in kuzeyini ABD yönetimiyle koordineli şekilde "işgal altındaki topraklara ilhak edeceği" vaadinde bulunan siyonist Netanyahu, hükümet kurmak için gerekli çoğunluğa ulaşamadı.

Siyonistlerin, işgal altındaki topraklarda yaptıkları erken genel seçimin sandık çıkış anketlerine göre terörist Netanyahu liderliğindeki Likud Partisinin başını çektiği sağ blok, genel seçimlerde koalisyon hükümetini kurmak için gerekli 61 milletvekili sayısına ulaşamadı.

Sandık çıkış anketine göre, Likud liderliğindeki sağ blok 56 milletvekili çıkardı.

Siyonist Eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı ve sol partilerin oluşturduğu blok ise 43 milletvekili elde etti.

Siyonist bir parti olmasına rağmen, bu yıl nisanda yapılan seçimden sonra askerlik yasası nedeniyle Netanyahu liderliğindeki koalisyona katılmayı reddeden eski Savunma Bakanı terörist Avigdor Liberman'ın partisi ise 10 milletvekili çıkardı.

Bu sonuçla Liberman, işgal altındaki topraklarda olası koalisyon senaryolarında bir kez daha kilit role sahip oldu.

Ortak Arap Listesi Bloku 12 milletvekili çıkardı

Bu arada, işgal altındaki topraklarda Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku, 12 milletvekilini meclise gönderdi.

İşgal altındaki topraklarda 6 milyon 394 binden fazla Yahudi 120 sandalyeli meclise girecek milletvekillerini belirlemek için bu yıl ikinci kez sandık başına gitti. Erken genel seçimlerde 29 parti yarıştı.

9 Nisan'da yapılan erken seçimde siyonist Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud, 35 milletvekili çıkarmış ancak tek başına iktidara gelmek için gerekli sandalye sayısı olan 61'e ulaşamamıştı.

Netanyahu, sağ partilerle yaptığı görüşmelerin ardından koalisyon hükümetini kurmak için yeterli sandalye sayısına ulaşamamış, bunun üzerine 29 Mayıs'ta yapılan oylamada meclis feshedilerek, yeniden seçim kararı alınmıştı.

Terörist Netanyahu'nun partisinin, kesin sonuçlar açıklanınca bu kez 31 ila 33 sandalye alması bekleniyor.

Terörist Netanyahu, Ürdün Vadisi ile Ölü Deniz'in kuzeyini "ilhak" vaadinde bulundu

Siyonist Netanyahu, seçimlerden önce Ürdün Vadisi ile Ölü Deniz'in kuzeyini ABD yönetimiyle koordineli şekilde "işgal altındaki topraklara ilhak edeceği" vaadinde bulunmuş, Batı Şeria’daki Yahudi işgal birimlerini ilhak edeceğini kaydetmişti.

Eski Genelkurmay Başkanı terörist Benny Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı da Batı Şeria’daki Yahudi işgal birimlerini güçlendireceğini seçimler öncesi açıklamıştı.

1996-1999 yılları arasında da başbakanlık koltuğunda oturan terörist Netanyahu, Mart 2009’dan bu yana aralıksız olarak başbakanlık görevini yürütüyor.

Hamas: Seçim işgalcilere Filistin topraklarında meşruiyet kazandırmayacak

Öte yandan İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal altındaki topraklarda yapılan seçimin Filistin topraklarındaki işgale meşruiyet kazandıramayacağını açıkladı.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, işgal rejimi seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, seçimin geçersiz olduğunu ve yapay rejimde işgali kökleştirdiğini belirtti.

Seçimin işgal rejimine meşruiyet kazandırmayacağını kaydeden Rıdvan, "Sağ ve sol arasında fark yok. Hepsi halkımıza düşman katiller." dedi. (İLKHA)