Haber Merkezi

VANESOB Başkanı Berge, “Okul kantini işletmeciliği yapan esnafımızın beklentisi karşılandı.” dedi.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, Okul Gıdası Logosu Uygulaması Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de değişikliğe gidildiğini söyledi. 15 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile okul kantinlerinde okul gıdası logolu ürün uygulaması ile ilgili şartlar için sürenin 7 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldığını belirten Berge, böylece okul kantini işletmeciliği yapan esnafımızın beklentisi karşılandı.” şeklinde konuştu.

Firmalar okul gıdası logolu ürün üretmedi

Okul gıdası logosu uygulamasının Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklığıyla yürüttüğünü anımsatan Berge, “İlgili firmalar okul gıdası logolu ürünleri üretmedi, dolayısıyla kantinlerimizde okul gıdası logolu ürünler bulundurulamadı.” ifadelerini kullandı.

Sorunun çözümü için Ankara’ya gitti

Türkiye genelindeki Bakkallar Manavlar ve Kantin İşletmecileri Odaları olarak sorunu çözmek için Ankara’ya gittiklerini hatırlatan VANESOB Başkanı Berge, “Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlığının ilgili yetkililerine sorunumuzu ilettik. Sonrasında böyle bir erteleme kararı geldi.” diye konuştu.

İlgililere teşekkür etti

İlgililerin soruna duyarlılık gösterdiğini açıklayan Berge, “Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Reha Denemeç'e, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan’a, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Sayın Mümtaz Sinan’a ve Türkiye Kantinciler Platformu Genel Başkanı Sayın Bayram Şahin’e teşekkür ediyorum.” dedi.