ABD Başkanı Donald Trump, Suudi rejimine ait petrol tesislerinin vurulması olayının failini bildiklerini ve muhtemel bir saldırıya hazır olduklarını söyledi.

Trump, Suudi rejiminin petrol devlerinden Aramco'nun iki rafinerisine insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırı sonrası, Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, "Suudi Arabistan petrol sahası saldırıya uğradı. Faili bildiğimize inanmak için sebebimiz var." diyen Trump, "Teyide bağlı olarak hedefe kilitliyiz ve silahlarımız dolu. Fakat Krallık'tan bu saldırının müsebbibinin kim olduğunu duymayı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Trump, Riyad'dan gelecek cevaba göre hangi koşullarda harekete geçeceklerini belirleyeceklerini bildirdi.

Aramco'ya ait 2 tesise silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) düzenlenen saldırı nedeniyle Riyad'ın petrol üretimi geçici olarak durmuştu. Bugün petrol fiyatlarında varil başına 5 ila 10 dolar arasında artış bekleniyor.

Uzmanlara göre, Suudi rejimine yönelik saldırının verdiği zararın büyüklüğü, uzun dönem petrol fiyatlarının belirlenmesinde de etkili olacak.

Yemen'deki Husiler, son zamanlarda orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla Suudi Arabistan'ın bazı bölgelerini hedef alıyor. (İLKHA)