Haber Merkezi
TÜİK, bu yılın temmuz ayına ait kümes hayvancılığı üretim verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi bir önceki yıla göre azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılının temmuz ayına ait kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 azaldı.
Kesilen tavuk sayısı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 19,5, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 arttı. Temmuz ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 43,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 azaldı.
Tavuk eti üretimi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 19,6, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 arttı. Temmuz ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 30,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,3 azaldı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,6 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 arttı. İLKHA