Bölgede, dünya çapındaki en büyük insan trajedisinin yaşandığını belirten Alaloul, işsizlik oranının yüzde 52, yoksulluk oranının yüzde 53, su kirlilik oranının yüzde 95, günlük elektrik kesintisi oranının yüzde75 olduğunu ve 2020 yılıyla beraber Gazze'nin bir felakete doğru gittiği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletlerin 2020 yılında Gazze'nin yaşanılamaz bir yer haline geleceği öngörüsünü hatırlatan Alaloul, "Dünya Bankası'nın Gazze ekonomisini son 20 yıldaki en kötü ekonomi olarak sınıflandırıyor. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ülkeleri Birliği'ni Gazze'ye uygulanan bu hukuksuz kuşatmanın kaldırılması için görev almaya davet ediyorum." dedi.

Alaloul, konuşmasının devamında, "Gazze'de nabız durmayacak" ismiyle başlatılan uluslararası kampanyaya etkin ve geniş bir katılım sağlanması çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'nde kötüleşen sağlık durumu hakkında bilgi veren Uluslararası Hilal İslam Komitesi (ICIC) temsilcisi Ömer Taşlı ise,"Gazze' de ilaç açığı yüzde 50 ve tek kullanımlık. Tıbbi malzemelerde yüzde 27 oranında noksanlık var. Bunun yanında hastanelerdeki elektrik kesintileri hastaların hayatlarını olumsuz yönde etkiliyor." diye konuştu.