Gazze Şeridi'ndeki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Gazze kentinde polis noktalarını hedef alan bombalı saldırılarla ilgili yeni bilgilere ulaştıklarını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Iyad El-Bezm, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıların iki intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiğini ve eylemcilerin kimliklerinin tespit edildiğini söyledi.

El-Bezm, eylemcilerin arkasındakileri tespit etmek için İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmayı derinlemesine sürdürdüğünü ifade etti.

İlk intihar eylemcisinin motosikletle Tel El-Heva Mahallesi Ed-Dahduh Kavşağı yakınlarındaki polis noktasına saldırdığını bildiren El-Bezm, ikinci eylemcinin de Gazze'nin batısındaki Es-Sahil polis noktasına saldırdığını açıkladı.

Soruşturmada ilerleme sağlandığını söyleyen El-Bezm, eylemcilerin arkasındakilerin işgal rejimiyle hedeflerinin örtüştüğünü belirtti.

El-Bezm, soruşturmanın devam ettiğini ve soruşturma tamamlandığında tüm ayrıntıları açıklayacaklarını bildirdi.

Gazze kentinin batısında Salı günü akşam saatlerinde meydana gelen iki ayrı patlamada 3 polis memuru şehid olmuş ve 3 kişi de yaralanmıştı. (İLKHA